Decizie in razboiul pe averea lui Sabin Balasa. Un televizor, un cuptor cu microunde si bani pentru ultima sotie a artistului

Publicat: 22/10/2013 | 12:19

Razboiul pe averea lui Sabin Balasa purtat de ultima sotie a pictorului si fii acestuia s-a transat in instanta la cinci ani de la decesul artistului, insa niciuna din tabere nu este multumita de decizia luata de judecatori.

 Fosta sotie  a pictorului a refuzat in trecut 50.000 de euro, iar acum s-a ales cu 30.000 euro, o masina, un televizor si un cuptor cu microunde.
Sotii Balasa au fost in 2006 nasii de botez ortodox ai Monicai Columbeanu, insa au divortat cu putin timp inainte ca pictorul sa se stinga din viata.
La scurt timp dupa decesul lui Sabin Balasa, Melania Iordachescu , ultima sotie a artistului, si cei doi baieti ai acestuia, au inceput sa se lupte pentru avere. Matei si Tudor Balasa au sustinut atunci ca ultima sotie a tatalui lor nu poate pretinde nimic din ceea ce i-a apartinut aestuia, cu atat mai putin tablourile pe care le-a pictat.

A refuzat 50.000 euro

Sotia lui Sabin Balasa se lupta pentru averea artistului
Sotia lui Sabin Balasa se lupta pentru averea artistului

Urmasii artistului au vrut sa-i dea totusi Melaniei 50.000 de euro pentru a incheia partajul, insa femeia, care divortase de Balasa cu putin timp inainte ca acesta sa moara, a refuzat, motiv pentru care s-a ajuns la proces.
Baietii artistului si Melania Iordachescu s-au judecat timp de cinci ani, timp in care fiecare si-a sustinut cauza, iar recent judecatorii au luat o decizie.

Cei doi baieti ai pictorului
Cei doi baieti ai pictorului

Instanta le-a dat baietilor lui Sabin Balasa o casa situata pe bulevardul Kisselef din Bucuresti in valoare de 158.122 euro, dar, totodata, i-a obligat sa-i plateasca Melaniei 31.620,4 euro. Ultima sotie a pictorului s-a mai ales si cu o masina, un televizor si un cuptor cu microunde.
Celelalte bunuri mobile ale pictorului au fost date baietilor sai. “Obliga reclamantii – parati ( copii pictorului-n.r) la plata in favoarea paratei-reclamante ( Melania Iordachescu) a 20% din sumele restante in masa partajabila”, au mai stabilit judecatorii.

Sotii Balasa au fost in 2006 nasii de botez ortodox ai Monicai Columbeanu
Sotii Balasa au fost in 2006 nasii de botez ortodox ai Monicai Columbeanu

Hotararea instantei nu este insa definitiva, si a fost atacata cu apel. (B.G.)
 

Citește și...