Cazul „extrem de rar” a fost dezvăluit de către un medic pediatru, de la Institutul de Cercetare a Spitalului de Copii din Manitoba din Canada, printr-un videoclip pe TikTok. Acesta a descoperit că femeia avea un copil în interiorul ficatului.
Medicul pediatru Michael Narvey, de la Institutul de Cercetare a Spitalului de Copii din Manitoba, Canada, a vrut să arate întregii lumi această descoperire care este una extrem de rară. Așa că el a povestit în detaliu toată întâmplarea, prin intermediul unui videoclip pe care l-a urcat apoi pe TikTok.
Extrem de uimit, Michael a spus faptul că el credea că a văzut tot ce ține de medicină, până la acest moment, dar se pare că s-a înșelat amarnic. A descoperit pentru prima oară o sarcină extrauterină la ficat.
”Credeam că am văzut totul, o femeie de 33 de ani vine cu un istoric de 14 zile de sângerare menstruală și 49 de zile de la ultima menstruație. Ceea ce găsesc în ficatul ei este asta: un bebeluș. A avut o sarcină extrauterină la ficat.”, a spus Michael Narvey.
Făcând referire la sarcinile extrauterine, medicul a mai precizat că acestea se mai dezvoltă în abdomen, dar niciodată în ficat. De asemenea, el a mai subliniat și faptul că este pentru prima dată în viața lui când vede așa ceva.
”Le vedem uneori în abdomen, dar niciodată în ficat. Acest lucru este o premieră pentru mine.”, a mai spus medicul pediatru.
Videoclipul a luat amploare și a fost vizionat de milioane de ori. Toți cei care l-au văzut au rămas cu gura căscată.
Un alt utilizator de pe TikTok a spus: ”Aceasta trebuie să fi fost o veste devastatoare pentru părinți. Sper că mama copilului este bine și îmi pare rău pentru pierderea ta”.
„Nici măcar nu cred că se poate întâmpla asta. Cum ajunge un ovul fertilizat la ficat?”, a mai comentat o persoană la videoclipul postat de medic.
O sarcină ectopică (extrauterină) are loc atunci când un ovul fertilizat se implantează în afara uterului, de obicei într-una dintre trompele uterine.
Trompele uterine sunt tuburile care leagă ovarele de uter. Dacă un ou rămâne blocat în ele, acesta nu se va dezvolta într-un copil și nu este posibil să salvezi sarcina. Așa se întâmplă în 95% dintre cazurile de sarcină ectopică.
În Marea Britanie, aproximativ 1 din 90 de sarcini este ectopică. Este vorba despre aproximativ 11.000 de sarcini pe an. În România, aproximativ 1 din 80-90 de sarcini este ectopică, adică în jur de 2.000 de sarcini pe an, scrie publicația Mirror.
Sarcina abdominală este un tip rar de sarcină ectopică, cu o incidență estimată fiind de 1,4% din toate sarcinile extrauterine.