Detalii despre grozăviile din centrul pentru minori de la Ploiești. Copiii erau bătuți cu pumnii și cu picioarele

Autor:
Publicat: 31/10/2018 | 15:37
Detalii despre grozăviile din centrul pentru minori de la Ploiești. Copiii erau bătuți cu pumnii și cu picioarele

Ies la iveală detalii cutremurătoare despre cazul angajaților de la Centrul „Sfântul Andrei” din Ploiești. După ce, marți, 11 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, fiind bănuite de rele tratamente aplicate minorilor, ancheta scoate la iveală, miercuri, modul în care aceste persoane ar fi pus în primejdie dezvoltarea fizică, intelectuală sau morală a mai multor copii, prin măsurile luate în ultimul an.

Copii cu nevoi speciale, bătuți și lăsați nesupravegheați

Potrivit informațiilor obținute de CANCAN.RO, SITE-UL NR. 1 DIN ROMÂNIA, cele 11 persoane reținute marți utilizau un limbaj trivial, adresând copiilor expresii jignitoare și amenințări. Totodată, unii dintre copii ar fi fost loviți cu brutalitate, cu pumnii și cu picioarele, în timp ce alții erau lăsați nesupravegheați, în condițiile în care vorbim despre copii cu nevoi speciale, care necesitau supraveghere.

În centru sunt peste 70 de copii cu handicapuri de diferite feluri. Inițial, au fost audiate 15 persoane iar, în final, 11 angajați au fost reținuți și vor fi prezentați cu propunere de măsură preventivă. Marți s-au făcut și percheziții la sediul centrului și s-au ridicat înscrisuri. (CITEȘTE ȘI: BEBELUȘUL DIN PLOIEȘTI CARE S-A NĂSCUT CU DOUĂ PENISURI VA FI OPERAT PENTRU MAI MULTE PROBLEME DE SĂNĂTATE)

Înregistrări horror: „Dă-le să zacă. Să te ştie de frică”

În iunie, ieșeau la suprafață primele indicii despre situația din centru. Atunci, soțul unei angajate a trimis la DGASPC Prahova mai multe înregistrări. Angajatele au negat totul.

Dialogul era însă halucinant. (VEZI AICI: CIRCA 1000 DE OAMENI DIN PLOIEȘTI AU RĂMAS FĂRĂ GAZ ÎN URMA UNEI EXPLOZII CARE A AFECTAT O LOCUINȚĂ DIN ORAȘ)

Angajată 1: „Dă-le să zacă. Să te ştie de frică. Frică. Acum, la început. Simona îi bate rău. Ai văzut cum ascultă aia.”
Angajată 2: „Da, îi bate rău aia.”
Angajată 1: „Dă-le la baie, pe furiş. Că pe urmă degeaba le mai dai.”
Angajată 2: „Ştii cât îl bat eu pe nemernicu’ ăsta?”
Angajată 1: „Dar mi-a fost aşa să zic, că sunt la început şi să nu spună careva că îi bat. Dar acum le dau şi eu.”
Angajată 2: „Păi i-aş face să nu sufle când aş strigă la ei. Dă-le pe furiş. “Când îi prinzi singură .. dai… dar dai să te țină minte. Trebuie să te impui, că te zăpăcești. Dă-le bătaie acum pe furiș….Te uiți, dai cât poți de tare și îi spui: să nu mai strig la ține de două ori, că îți crap capul. Nu stai să îl previi pe copil și apoi dai.
Angajată 1:  Așa e!” (NU RATA, AICI: CRIMA INFIORATOARE LA PLOIESTI! TREI COPII AU RAMAS ORFANI DUPA CE TATAL LOR LE-A UCIS CU SANGE RECE MAMA)