Circa 1000 de oameni din Ploiești au rămas fără gaz în urma unei explozii care a afectat o locuință din oraș

Publicat: 27/10/2018 | 18:13
Circa 1000 de oameni din Ploiești au rămas fără gaz în urma unei explozii care a afectat o locuință din oraș

Circa 1000 de oameni, Spitalul Pneumoftiziologie (TBC) și mai mulți agenți economici din Călărași au rămas fără gaz în urma unei explozii care a afectat o locuință din oraș. Până la remedierea avariei, pacienții internați nu au nici apă caldă și nici căldură.

O explozie care a avut loc, joi seară, la o locuință din municipiul Călărași, în urma unei acumulări de gaze, a lăsat o bună parte din oraș fără apă caldă și căldură. După explozie, nimeni nu a fost rănit, dar distribuitorul de gaz a sistat alimentarea în zonă. (CITEȘTE ȘI: EXPLOZIE LA UN LICEU DIN CRIMEEA: CEL PUȚIN 10 MORȚI. KREMLINUL SUSȚINE CĂ ESTE VORBA DESPRE UN ATAC TERORIST)

Potrivit unui comunicat al companiei distribuitoare, echipele de intervenție s-au deplasat imediat la fața locului și au luat primele măsuri de siguranță, dar, în urma acestei sistări a gazului natural, au fost afectați aproximativ 1.000 de consumatori, între care și Spitalul de Pneumoftiziologie Călărași și mari agenți economici.

„Distrigaz Sud Rețele a fost nevoită să sisteze alimentarea cu gaze naturale din motive de siguranță, pentru toți clienții din zona Strada Varianta Nord – Prelungirea București din localitatea Călărași, cât și din localitățile Modelu și Tonea”, se precizează în comunicatul citat.

Bolnavii internați aici nu au apă caldă şi căldură de aproximativ 24 de ore

În lipsa gazului natural, centrala termică a Spitalului TBC nu a mai funcționat, iar bolnavii internați aici nu au apă caldă şi căldură de aproximativ 24 de ore. (VEZI ȘI: INCENDIU DE PROPORŢII DUPĂ O EXPLOZIE PRODUSĂ LA CEA MAI MARE RAFINĂRIE DIN CANADA. CEL PUȚIN DOI OAMENI AU FOST RĂNIȚI)

Conform declarațiilor autorităților locale, situația s-ar remedia sâmbătă, în jurul orei 18.00, iar primul obiectiv ce va fi alimentat va fi tocmai Spitalul TBC.

„La momentul acesta lucrarea este spre finalizare, tronsonul de țeavă afectat este înlocuit și așteptăm ca în cel mai scurt timp cei de la Distrigaz să dea drumul să se umple coloana. Este destul de mare, are vreo 5 kilometri, deci va dura ceva. Și dacă totul este ok, spitalul va fi alimentat primul. Noi sperăm că undeva pe la 18.00 să fie reluată alimentarea acestuia, este cel mai important pentru noi. După care va fi rândul agenților economici, care sunt mai mari consumatori, și apoi al consumatorilor mici”, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, viceprimarul Călărașului, Viorel Ivanciu.