Explozie la un liceu din Crimeea: Cel puțin 10 morți. Kremlinul susține că este vorba despre un atac terorist

Publicat: 17/10/2018 | 14:44
Explozie la un liceu din Crimeea: Cel puțin 10 morți. Kremlinul susține că este vorba despre un atac terorist

Explozie puternică la un liceu profesional, în orașul Kerci, din Crimeea. Serviciile de intervenție au anunțat că au murit cel puțin zece oameni, iar alți zeci au fost răniți. Explozia puternică a fost provocată de un dispozitiv exploziv neidentificat. 

Reprezentanţi ai serviciilor de urgenţă au declarat anterior că deflagraţia a fost cauzată de explozia unei butelii de gaze naturale, însă autoritățile au revenit asupra informației. Cel puțin 10 oameni au murit,  18 persoane au fost internate, iar medicii se aşteaptă la sosirea a aproximativ 50 de răniţi. Potrivit presei locale, în urma exploziei, geamurile instituției s-au făcut țăndări. Școala  din Kerci în care s-a produs explozia este un colegiu tehnic care asigură formare profesională elevilor.

Vladimir Putin a transmis condoleanțe familiilor victimelor

Kremlinul crede că acesta ar putea fi un atac terorist.  Preşedintele rus Vladimir Putin a dispus ca agenţiile de spionaj să efectueze o anchetă, potrivit Digi24.  

Liderul de la Kremlin a transmis condoleanţe familiilor victimelor,Kerci se află în estul Crimeei ocupate de Rusia, cu care este legată printr-un pod pe care Vladimir Putin l-a inaugurat în luna mai. Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea în anul 2014.