Dezvaluire uluitoare despre Adi Mutu! S-a apucat de fotbal din intamplare. Parintii il voiau… matematician!

Publicat: 09/01/2014 | 14:33
Dezvaluire uluitoare despre Adi Mutu! S-a apucat de fotbal din intamplare. Parintii il voiau… matematician!

Este cel mai titrat fotbalist roman din acest mileniu, insa viata lui Adrian Mutu ar fi putut fi cu totul alta. "Briliantul" a ajuns sa practice sportul cu balonul rotund dintr-o intamplare, parintii lui dorind initial sa il faca... matematician!

Nascut in Calinesti, Adrian era un elev extrem de sargoincios. Cel mai mult ii placea matematica si parintii il visau profesor, inginer sau om de stiinta. La opt ani insa, tatal sau lua o hotarare care avea sa ii schimbe radical viata.

Mutu a fost un copil cuminte si un elev sarguincios
Mutu a fost un copil cuminte si un elev sarguincios

Satul de insistentele fiului sau, Spiridon Mutu a decis sa il dea pe Adi la fotbal. L-a inscris la un club din apropierea Calinestiului si a purtat o discutie cat se poate de transanta cu antrenorul de la vremea respectiva, Mihai Ianovschi.

Adi Mutu a implinit ieri 35 de ani
Adi Mutu a implinit ieri 35 de ani

In vara lui 1988, am anuntat o selectie pentru copii. A venit de mana cu tatal lui, imi amintesc. A dat probele practice pe un teren de beton, s-a prezentat bine. Apoi a urmat controlul medical si am pornit la treaba. Tatal lui, domnul inginer, a fost foarte pragmatic. La o luna dupa ce a intrat in paine, a venit la mine si mi-a zis: ‘Domnu` profesor, eu nu va mai deranjez. Eu mai vin cand Adi va avea 14 ani sa stam de vorba. Iar daca atunci dumneavoastra spuneti ca va continua, bine, daca nu, il iau si-l fac matematician, sa facă scoala‘”, povesteste Mihai Ianovschi in ziarul RING.
_____________________________________________

CITITI SI:

Cum l-a facut Adi Mutu de rusine pe Reghecampf de fata cu Anamaria Prodan si Roxana Ciuhulescu! Vezi ce mesaj i-a transmis

Adrian Mutu, declaratie de dragoste uluitoare pentru sotia lui. O sa te impresioneze pana la lacrimi!

„Am avut parte de sex în trei chiar cu marele Adrian Mutu” Fotbalistul se pregateste de o intalnire de gradul III cu o vedeta
_____________________________________________

Din fericire, Adrian nu a ajuns matematician. La 14 ani, Mutu era considerat un veritabil fenomen, evoluand deja pentru echipa nationala de juniori a Romaniei. „A fost descurcaret de la inceput, doar ca era un pic grasut, insa l-am pus la o cura de slabire si s-a rezolvat repede„, a mai tinut sa precizeze primul antrenor al lui Adrian Mutu.

A fost olimpic la matematica

Desi batea mingea de dimineata pana seara, Adrian Mutu s-a tinut si de scoala. A avut note foarte mari, in special la matematica, materia la care „Briliantul” era olimpic. De altfel, actualul atacant al Petrolului Ploiesti a reusit o alta performanta de laudat in anii adolescentei, reusind sa fie admis al optulea la liceul de matematica-fizica din Pitesti, indeplinindu-i astfel visul tatalui sau, Spiridon Mutu.

J.D

Citește și...