Dezvaluirea care schimba TOTUL in accidentul aviatic din Apuseni: „Adrian Iovan i-a ORDONAT sa faca asta”

Publicat: 11/03/2014 | 08:49
Dezvaluirea care schimba TOTUL in accidentul aviatic din Apuseni: „Adrian Iovan i-a ORDONAT sa faca asta”

Adrian Iovan a murit ca un erou in accidentul aviatic din Muntii Apuseni, insa adevarul nu este 100% acesta. Copilotul lui, Razvan Petrescu, este la fel de erou, lucru iesit la iveala in urma unei dezvaluri de senzatie a tatalui sau.

In ultimele minute de zbor, „cosciugul cu aripi” a fost controlat nu de Adi Iovan – asa cum s-a crezut pana acum -, ci de copilotul sau.

Adrian Iovan nu este singurul erou din accidentul din Apuseni
Adrian Iovan nu este singurul erou din accidentul din Apuseni

Tatal lui Razvan Petrescu sustine ca fiul lui a primit ordin direct de la Iovan sa preia controlul avionului, ceea ce inseamna ca cei patru medici au fost salvati, de fapt si de drept, de tanarul copilot.

Razvan Petrescu a pilotat avionul in ultimele minute inainte de prabusire
Razvan Petrescu a pilotat avionul in ultimele minute inainte de prabusire

Razvan a preluat controlul la manasa. Adi Iovan i-a ordonat sa faca acest lucru in calitate de comandant, in timp ce el se ocupa de sistemele de degivrare. Acolo, in cabina, nu exista democratie, ci este foarte clar stabilit cine da ordine, copilotul fiind cel care ascultă si executa. Adi Iovan era, in acest caz, cel care ordona„, a declarat Dan Petrescu pentru ziarul RING.
______

CITITI SI:

Vesti cutremuratoare pentru copilotul lui Iovan! Razvan Petrescu nu are voie sa se ridice din pat timp de doua luni, iar apoi…

“Fantoma” de la Aviatie bantuie ancheta accidentului din Apuseni! Numele cel mai greu care le-a scapat procurorilor printre degete
______

Potrivit tatalui copilotului, in ultimele secunde inainte de prabusire, in momentul in care situatia a devenit critica, ambii au trecut la mansa. „In acele momente, avionul statea cu botul in sus, inainte de prabusire, iar Razvan a manevrat mansa pana la un anumit moment. Apoi, cand avionul a coborat foarte mult si s-a comportat ca un planor, amandoi au trecut la mansa si au tras cat au putut„, a mai tinut sa precizeze tatal lui Razvan Petrescu.

Accidentul aviatic din Apuseni

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aura Ion au murit dupa ce avionul in care se aflau s-a prabusit in muntii Apuseni, pe 20 ianuarie. Autoritatile au ajuns cu greu la locul accidentului, supravietuitii fiind gasiti dupa nu mai putini de 6 ore. Operatorii ISU din Alba si Cluj au primit de la STS coordonatele de localizare ale epavei avionului insa nici ei, dar nici operatorii Romatsa nu au stiut sa le interpreteze.

J.D

Citește și...