Israelienii care o spionau pe şefa DNA au trăit, patru zile, pe picior mare la MARRIOTT. Au “spart” 15.000 € pe alcool şi ruletă!

Publicat: 11/04/2016 | 21:11

Noi amănunte absolut uluitoare ies la iveală în cazul celor doi israelieni arestaţi sâmbăta trecută, la Bucureşti, pentru că ar fi spionat-o pe şefa DNA.

După ce CANCAN.ro a publicat, în premieră naţională, imagini cu Ron Weiner şi David Geclowicz în timp ce se aflau ”în misiune” de strângere de date despre Laura Codruţa Kovesi, azi vă dezvăluim cum şi-au făcut de cap, la Bucureşti, cei doi spioni. Împreună, au cheltuit o sumă exorbitantă, care ar fi urmat să le fie suportată în întregime de către firma care i-a angajat!

PREMIERĂ NAŢIONALĂ. CANCAN.ro a intrat în posesia unor imagini UNICE cu ”pionii” Mossad, Ron Weiner şi David Geclowicz, în timpul şederii acestora la Bucureşti
PREMIERĂ NAŢIONALĂ. CANCAN.ro a intrat în posesia unor imagini UNICE cu ”pionii” Mossad, Ron Weiner şi David Geclowicz, în timpul şederii acestora la Bucureşti

Sursele noastre ne-au precizat că Ron şi David (despre care v-am spus deja că lucrau pentru compania israeliană de investigaţii secrete ”Black Cube”) au ajuns în România în data de 30 martie. Într-o zi de miercuri. S-au cazat la Marriott (fiecare şi-a luat câteo cameră single) şi încă din prima seară au mers împreună la un cazino din zonă. Au pariat amândoi aproape 3.000 de euro la ruletă şi au pierdut. Restul serii şi l-au înnecat-o în alcool. ”Au comandat şampanie şi whisky în camere, dar şi mâncare”, au adăgat sursele noastre. A doua zi, joi, cei doi au intrat sub monitorizarea Serviciului Român de Informaţii, iar sâmbătă au şi fost capturaţi, aşa cum am scris într-un articol precedent (CITEŞTE AICI).

Vreme de patru zile, de miercuri până sâmbătă, Ron şi David au ”pozat” în jucători înrăiţi de cazino, pierzând ”la comun” încă vreo 8.000-9.000 de euro. Ziua făceau ”muncă de teren” încercând să afle informaţii compromiţătoare despre şefa DNA, iar noaptea erau în cazino şi beau. Asta s-a întâmplat până să fie reţinuţi. De altfel, la audieri, Ron a povestit că el era plătit de către şefii lui de la ”Black Cube” (respectiv Dan Zorella şi Avi Yanus) cu 5.000 de euro şi, în plus, i se decontau cheltuilile. În total, în numai 4 zile, cei doi spioni au ”spart” pe băutură şi cazino în jur de 15.000 de euro. ”Suspectul Ron Weiner a recunoscut că totul urma să fie plătit de către firma care îl angajase”, au afirmat în exclusivitate pentru CANCAN.ro, surse apropiate de anchetă.

L-am identificat pe ”misteriosul” personaj care a fugit din România!

În cursul acestei zile, o altă informaţie legată de dosar s-a răspândit în presă (într-un mod eronat), şi anume că Weiner şi David Geclowicz ar mai fi fost însoţiţi în misiunea lor de la Bucureşti de către un alt cetăţean israelian. El ar fi fugit din România, în Bulgaria, cu un taxi, prin Vama Giurgiu. CANCAN.ro a aflat că identitatea acestuia este Yossi Barkshtein şi că, în realitate, el s-ar ascunde la această oră la… Chişinău! Yossi Barkshtein (despre ale cărui conexiuni cu acest caz noi am mai scris) este persoana pe care anchetatorii o suspectează că ar fi acţionat pentru strângerea de informaţii despre şefa DNA şi înainte ca Ron şi David să fie ”detaşaţi” la Bucureşti. Practic, el era omul de legătură.

Ofiţerii români i-au ţinut sub observaţie permanent pe Ron Weiner şi David Geclowicz, fie că aceştia discutau conspirativ în cafeneaua din holul hotelului, fie că se găseau la recepţie
Ofiţerii români i-au ţinut sub observaţie permanent pe Ron Weiner şi David Geclowicz, fie că aceştia discutau conspirativ în cafeneaua din holul hotelului, fie că se găseau la recepţie

Nu întâmplător Yossi ar fi plecat acum în Republica Moldova. Locuieşte acolo de mai multă vreme, ştie limba română (stricat, ce-i drept) şi are afaceri la Chişinău. El l-ar fi sunat pe tatăl Laurei Codruţa Kovesi şi, sub pretextul că-l invită la o conferinţă, i-a cerut o adresă de e-mail. Ulterior, acest cont ar fi trebuit să fie accesat fraudulos de către David Geclowicz. Mai mult, reporterii noştriu au aflat că, în 2011, Yossi s-a adresat autorităţilor române şi a solicitat să primească cetăţenie, dar să-şi menţină domiciliu în Republica Moldova. Despre toate acestea însă, vom reveni într-un alt articol.

Adrian Nicolae

Citește și...