Mărturie-bombă! Şefii spionilor Mossad arestaţi la Bucureşti: ”Cei doi lucrau pentru…”

Publicat: 06/04/2016 | 15:45
Mărturie-bombă! Şefii spionilor Mossad arestaţi la Bucureşti: ”Cei doi lucrau pentru…”

În toiul scandalului de spionaj care a ”explodat” în această dimineaţă, în România, CANCAN.ro vă prezintă prima reacţie din partea oficialilor firmei ”Black Cube” care şi-ar fi trimis angajaţi la Bucureşti ca să o monitorizeze pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi.

De aproape 12 ore, presa a întors acest caz pe toate feteţe, însă la o singură întrebare nu a răspuns absolut nimeni până acum: pentru cine lucrau Ron Wiener şi David Geclowicz, cei doi spioni capturaţi sâmbătă la Bucureşti?

Reporterii CANCAN.ro au aflat şi primele declaraţii făcute de şefii agenţilor suspectaţi că o ”vânau” pe şefa DNA. Cumva, mărturia pe care vi-o prezentăm vine să răstoarne ipotezele lansate până acum.

Black Cube este o companie de elită internaţională, care numără mai mult de o sută de angajaţi cu experienţă acumulată în comunitatea de informaţii israeliană şi care operează în numeroase părţi ale lumii.

În fiecare ţară în care activăm, suntem reprezentaţi inclusiv de un avocat care indică cadrul legislativ local în aşa fel încât lucrătorii noştri să se supună legilor ţării respective”, este mărturia prezentată de CANCAN.ro.

Cu privire la cei doi aşa-zişi spioni, oficialii ”Black Cube” au adăugat: ”În ultimele săptămâni, compania noastră a derulat un proiect pentru agenţiile guvernamentale din România pentru a colecta probe de corupţie în interiorul structurilor de la Bucureşti. În cadrul acestui proiect, lucrau şi cei doi angajaţi care au fost arestaţi după ce au făcut descoperiri importante. Ei au respectat legea, iar presupusele suspiciuni îndreptate asupra lor sunt false! Suntem siguri că zilele următoare se va afla adevărul, iar ei vor fi eliberaţi!

UPDATE

Agenţia news.ro a dezvăluit că unul dintre israelienii arestaţi sâmbătă a recunoscut acuzaţiile şi a colaborat cu anchetatorii: ”În cursul zilei de sâmbătă au fost identificaţi cei doi autori, Geclowicz şi celălalt israelian, şi aduşi la discuţii. În urma audierilor, unul dintre cei vizaţi ar fi recunoscut acuzaţiile şi ar fi început cooperarea cu anchetatorii, moment în care s-a aflat despre tentativa de accesare fără drept a unor sisteme informatice, respectiv mail-urile apropiaţilor Laurei Codruţa Kovesi. Sâmbătă noapte, procurorii PICCJ, care începuseră cercetările pentru hărţuire, au constatat în lumina noilor informaţii, rezultate din declaraţii, că nu mai sunt competenţi şi au dispus declinarea cazului la DIICOT Structura Centrală”. După preluarea dosarului, sâmbătă seara, anchetatorii DIICOT i-au ridicat pe cei vizaţi, ”noaptea târziu”, de la hotelul Marriot şi i-au dus la audieri. Suspecţii au fost anunţaţi cu privire la extinderea acuzaţiilor pe numele lor, iar apoi au fost reţinuţi.

Adrian Nicolae

Citește și...