Dilemele dietei! Alimente care ne ajută să scăpăm de celulită

Publicat: 19/02/2017 | 12:40
Dilemele dietei! Alimente care ne ajută să scăpăm de celulită

Celulita este o problemă cu care se confruntă toate femeile şi pentru care fac eforturi disperate ca să o îndepărteze. Acum, e simplu! Revista Spy ne dezvăluie 5 alimente care o să ne ajute să scăpăm de celulită.

Apa – Una dintre cele mai comune cauze ale celulitei, în afară de factorul genetic, este acumularea de toxine în organism. Acestea reduc elasticitatea pielii şi încetinesc circulaţia sanguină şi pentru că nu putem să evităm toxinele complet, trebuie să ne ajutăm organismul să le elimine. Hidratarea prin consumul de apă din belsug joacă un rol esenţial în detoxifierea organismului.

Ceai verde – Ceaiul verde optimizează arderea grăsimilor prin accelerarea metabolismului, inhibarea absorbţiei grăsimilor şi reglarea nivelului de glucoză din sânge. Teobromina şi teofilina din ceaiul verde sunt vasodilatatoare care îmbunătăţesc circulaţia, stimulează funcţiile cardiace şi au efect diuretic, favorizând astfel eliminarea toxinelor. De asemenea, ceaiul verde mai conţine şi un antioxidant potent, numit EGCG, care previne îmbătrânirea şi degradarea celulelor şi prelungeşte durata de viaţă a fibrelor de colagen.

Cereale integrale – Grâul, orzul, orezul şi ovăzul integral sunt o sursă excelentă de fibre şi carbohidraţi complecşi, care, spre deosebire de cerealele rafinate, au un indice glicemic mult mai mic şi creează o senzaţie durabilă de saţietate. De asemenea, consumul regulat de cereale integrale previne riscul de diabet şi de boli cardiovasculare şi reduce nivelele de colesterol şi trigliceride din sânge. Astfel, cerealele integrale pot să reducă apariţia celulitei, tinând grăsimile la distanţă şi păstrând organismul bine hrănit şi sănătos.

Citricele – Citricele sunt bogate în antioxidanţi, precum bioflavonoidele, care îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi corectează anumite dezechilibre în interiorul celulelor care pot duce la formarea celulitei.

Ciocolata neagră – Ciocolata neagră este plină de antioxidanţi, care ajută la descompunerea grăsimilor care duc la apariţia celulitei şi îmbunătăţesc funcţiile tuturor celulelor, în special cele din compoziţia pielii.
Cafeina din ciocolată ajută la deshidratarea celulelor grase de sub piele, netezind astfel suprafaţa acesteia. De asemenea, consumul de produse bogate în cacao reduce, pe termen scurt, nivelul de colesterol din sânge.  

Coperta revista Spy nr. 271
Coperta revista Spy nr. 271

 

 

Citește și...