Doliu in lumea teatrului din Romania! Actorul Radu Itcus a murit dupa o lunga suferinta

Publicat: 08/04/2014 | 08:11

Radu Itcus a murit la varsta de 69 de ani, dupa o lunga si grea suferinta, iar inmormantarea va avea loc marti, de la ora 12:00, la Cimitirul Voluntari, in capela caruia se află depus trupul neinsufletit al artistului.

Nascut la data de 27 iulie 1944, Radu Itcus a jucat in numeroase spectacole la Teatrul National Bucuresti si Teatrul National „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca, in perioada 1969 – 1997.

Radu Itcus s-a stins la 69 de ani
Radu Itcus s-a stins la 69 de ani

Printre spectacolele in care a jucat se numara „Idiotul”, „Coana Chirita”, „Tragedia optimista”, „Regele Lear”, „Saptamana patimilor”, „Buna dimineata, primavara”, „Dulcea pasare a tineretii”, „Zodia taurului”, „Apus de soare”, „Imblanzirea scorpiei”, „Richard al III-lea”, „Masina de scris”, „Trandafirii rosii”, „O scrisoare pierduta”, „Monolog cu fata la perete”, „Hagi Tudose”, „A douasprezecea noapte”, „Mostenirea”, „O scrisoare pierduta”, „Cine are nevoie de teatru” si „Iona”.

Dupa 1997, s-a retras din viata artistica, din cauza unei boli cumplite, boala din pricina careia si-a gasit, din pacate, si moartea…

B.P

Citește și...