Dramă la Antena 1. Soția i-a murit de cancer la doar 48 de ani

Publicat: 21/04/2019 | 09:52

Regizorul comediei de la Antena 1, ”Liber ca pasărea cerului”, a trecut prin momente cumplite atunci când i-a murit soția. Femeia avea doar 48 de ani atunci când a fost răpusă de cancer.

Serialul de comedie “Liber ca pasărea cerului”, care va avea premiera duminică, de la orele 20.00, la Antena 1, cu Ştefan Bănică jr şi Marius Florea Vizante, în rolurile principale, este regizat de Răzvan Săvescu (46 de ani).

“Răzvan e un creator deosebit şi un om cu atât de multe valenţe, încât pot sta să îl ascult ore în şir vorbind despre orice, cu atât mai mult despre film şi personaje. M-am bucurat să descopăr în Răzvan, dincolo de creator, un om cu o poftă şi bucurie de viaţă imense. Şi un regizor care îşi vede personajele atât de limpede de parcă ar bea cu ele o cafea atunci, în momentul în care noi vorbeam. E un om şi un prieten pe care te poţi baza şi un bărbat care chiar înţelege femeile, de aceea şi ştie să le contureze atât de bine”, spune Jojo – Cătălina Grama, interpreta rolului Stela, în serialul de comedie.

Puțini însă sunt cei care știu drama regizorului Răzvan Săvescu. În 2015, Oana Ioachim a fost răpusă de cancer. Fiica dramaturgului Paul Ioachim a fost o actriță extrem de talentată, iar Ștena Bănică Jr. i-a fost de multe ori partener de scenă. Soția lui Răzvan Săvescu suferea de cancer la sân. După ce a aflat diagnosticul, Oana Ioachim a reușit să țină boala în frâu, dar apoi a recidivat. Oana Ioachim s-a stins din viață la doar 48 de ani în 2015.

Fiica dramaturgului Paul Ioachim, a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât şi în cinematografie. Angajată a Teatrului Mic timp de aproape 20 de ani, Oana Ioachim a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Dragoş Galgoţiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizând de fiecare dată roluri care au rămas, cu siguranţă, în memoria publicului.

“E un moment greu, foarte dureros pentru mine, pentru că trebuie să vorbesc la trecut despre Oana Ioachim (Oachi, aşa cum o alintam), care a plecat dintre noi mult prea devreme. A fost o bună prietenă, o parteneră de scenă extraordinară. Am jucat împreună peste 20 de ani, am fost colegi de grupă la facultatea de teatru şi ne cunoşteam încă din copilărie, de la vârsta de 10 ani. Am trecut prin multe împreună. Un om deosebit, un om puternic, o mamă devotată şi o actriţă talentată şi inteligentă. Cu toate astea, acum cuvintele par goale în faţa unei astfel de pierderi premature. Dumnezeu să te odihnească, draga mea Oana!”, a scris atunci Ștefan Bănică Jr. pe contul său de Facebook.

Citește și...