Drumul Crucii, refăcut în Dâmbovița de tineri care au jucat rolul lui Iisus și al Mariei

Autor: Maya Radu
Publicat: 26/04/2019 | 13:48

Un scenariu inedit a fost pus la cale de mai mulți tineri dintr-o localitate din Dâmbovița. Aceștia au îmbrăcat straie specifice perioadei în care Mântuitorul a fost răstignit, au interpretat personaje din Noul Testament, iar o cruce de lemn a fost purtată de un tânâr în spate până la Troița Păcii de pe Dealul Crucii din localitatea Gura Ocniței.

Totul s-a întâmplat în după-amiaza din Joia Mare. Tinerii au refăcut drumul, „Iisus” purtând crucea în spate. Au prezentat osânda, patimile și ridicarea Sfintei Cruci.  (VEZI ȘI: Tradiții și superstiții în Săptămâna Patimilor)

Ideea primarului, lăudată, dar și criticată

Evenimentul este unul inedit în județ. Primarul este cel care a și venit cu ideea, iar adolescenții i-au ascultat recomandările și au interpretat totul așa cum a fost gândit. Momentul a fost unul emoționant, mai ales pentru copiii veniți să vadă. S-au spus rugăciuni, au curs lacrimi, totul exact ca pe Drumul Crucii.

Deși unii i-au criticat ideea, alții au apreciat gestul făcut de primar, care se declară un iubitor de cultură, artă și istorie și și-a transformat chiar și primăria în loc de expoziție, unde organizează des vernisaje pentru copiii din localitate.

Citește și...