Dublu asasinat la Iași. Criminalul a „vizitat” cadavrele zilnic, timp de două săptămâni. Cum a fost prins

Publicat: 20/05/2019 | 15:44
Dublu asasinat la Iași. Criminalul a „vizitat” cadavrele zilnic, timp de două săptămâni. Cum a fost prins

Anchetă complicată la Iași, acolo unde un bărbat de 20 de ani din oraș a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzat de omor calificat și furt. Răzvan Butuc locuiește pe Șoseaua Rediu din Iași, în același bloc cu cele două victime ale sale. El se află în prezent în arest preventiv, fiind considerat de anchetatori principalul suspect al dublei crime care a șocat locuitorii din Iași. (VEZI ȘI: DUBLĂ CRIMĂ LA IAȘI. MAMĂ ȘI FIU, GĂSIȚI MORȚI ÎN CASĂ. POLIȚIA E ÎN ALERTĂ)

După mai bine de o lună de la comiterea faptei, individul a fost încătușat de procurori în baza unor amprente pe care le-a lăsat în apartamentul în care a avut loc crima.

Procurorii au aflat că dublul asasinat a avut loc în data de 9 aprilie, la orele după-amiezei, atunci când Butuc ar fi intrat în locuința victimelor, pe care le cunoaștea. El ar fi spus că vrea să dea un telefon unui prieten însă a luat un cuțit din bucătărie și l-a înjunghiat mortal pe Radu Șipoteanu (50 de ani), după care a lovit-o cu pe mama acestuia, Elena Șipoteanu, care a căzut și s-a lovit cu capul de colțul unui pat din cameră.

Dublă crimă pentru un telefon și un pachet de țigări

 „Văzând că victimele nu mai reacţionează, a luat din uşa de acces cheile, a ieşit, a încuiat uşa apartamentului şi a plecat. A revenit în seara aceleiaşi zile şi, folosind cheile sustrase, a intrat în locuinţa victimelor şi a sustras primele bunuri, respectiv  un telefon mobil marca Samsung, un telefon mobil marca Allview, un încărcător de telefon mobil și un pachet de ţigari marca Ashima”, au precizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

După comiterea faptei, timp de 12 zile, Butuc a intrat zilnic în camera în care se aflau cele două victime, de unde a sustras mai multe bunuri. Cadavrele au început la un moment dat să miroasă, așa că vecinii au sunat la 112. Individul și-a recunoscut faptele atunci când a fost audiat. (NU RATA: CRIMA ȘOCANTĂ A UNUI ADOLESCENT DIN IAȘI. ASASINUL A FOST AJUTAT DE UN COPIL DE 13 ANI)

Citește și...