Crima șocantă a unui adolescent din Iași. Asasinul a fost ajutat de un copil de 13 ani

Publicat: 18/04/2019 | 12:28
Crima șocantă a unui adolescent din Iași. Asasinul a fost ajutat de un copil de 13 ani

Un tânăr de doar 16 ani este arestat la Iași și va fi judecat pentru crimă după ce a ucis în bătaie un bărbat de 57 de ani, pentru a-i fura 10 lei. Ştefan Popa se află în prezent încarcerat în centrul de detenţie de la Tichileşti, judeţul Brăila.

El este acuzat că, pe 14 octombrie 2018, alături de un amic, l-a lovit pe Teodor Alexuc, victima murind din cauza loviturilor. Popa prietenul de 13 ani se aflau, în ziua respectivă, pe terasa unui bar din Vâlcele, unde au consumat alcool. Agresiunile lor au fost surprinse de camerele de supraveghere, imaginile fiind terifiante. Potrivit imaginilor, Popa merge la masa la care se afla Alexuc şi începe să îl lovească pe acesta cu picioarele şi pumnii în cap şi corp.

Puştiul de 13 ani e cel care a sustras cei 10 lei din buzunarul victimei, banii fiind împărțiți între cei doi, după agresiune. „Ulterior, inculpatul minor a intrat fără drept în curtea locuinţei victimei, unde i-a aplicat acesteia multiple lovituri cu pumnii şi picioarele, până la aducerea victimei în stare de inconştienţă“, au precizat anchetatorii de la Iași.

Ștefan Popa riscă până la 15 ani de detenție.

Cristi Sandu

Citește și...