Educatoarea care a scris cu pixul pe fruntea unui copil de patru ani explică gestul: „L-am făcut pentru a stăvili pornirea acelui copil de a mai deteriora…” Ce spune tatăl micuțului

Autor: Elena Ailuțoaei
Publicat: 17/04/2018 | 15:45

O educatoare din localitatea Bustuchin, județul Gorj, este cercetată de o comisie din cadrul unității de învățământ, după ce a scris cu pixul pe fruntea unui copil în vârstă de patru ani (VEZI DETALII AICI). Reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean spun că femeia are o vechime în muncă de 17 ani, nu a mai fost implicată în asemenea incidente, iar pentru această faptă riscă diminuarea salariului pe o perioadă determinată. Conducerea grădiniței va cere ca aceasta să fie demisă.

„Eu am observat pe fruntea copilului şi i-am zis: «Cine te scrise, tati?» Zice: «Doamna educatoare». Şi zic eu: «Doamna educatoare, de ce aţi scris pe fruntea copilului»? Zice: «Copilul dumneavoastră nu stătu cuminte, termină hârtia, mă rog ce a avut acolo de scris şi îi arătai că nu e bine, să scrie pe altă hârtie»”, spune tatăl copilului, Costel Argeşeanu.

Învăţătoarea regretă fapta, însă spune că a vrut doar să îl pedepsească pentru că micuţul a distrus pereţii clasei cu pixul şi, de asemenea, lucrările colegilor.

Semnele făcute cu pixul de către educatoare, pe capul fruntea copilului

„Gestul pe care l-am făcut poate este necugetat, ca să zic aşa, însă l-am făcut pentru a stăvili pornirea acelui copil de a mai deterioara ceea ce nu trebuie deteriorat. Nu sunt obiectele noastre, nu avem dreptul să le deteriorăm”, spune Ecaterina Motorga, educatoarea acuzată.

Directorul grădiniței își cere scuze

Părinţii altor copii din clasa respectivă au păreri împărţite în ceea ce o priveşte pe educatoare. Conducerea grădiniţei condamnă gestul ei şi va cere cea mai drastică măsură. „Eu îmi cer scuze comunităţii  pentru un astfel de incident. Este regretabil, şi cred că astfel de chestiuni nu au ce căuta în sistemul educaţional”, a declarat Vasile Spiridon directorul grădiniţei. (VEZI ȘI: O EDUCATOARE DIN DÂMBOVIŢA A ÎMBOLNĂVIT CINCI COPII CU TBC)

Învățătoarea a venit la grădinița din Bustuchin anul acesta și până în prezent nu a mai avut abateri.

Citește și...