EL este cel mai bătrân român care are cont de Facebook. MESAJUL postat la 101 ANI a devenit VIRAL: „Rezistenţa e o datorie”

Publicat: 07/11/2017 | 14:04

Filosoful şi eseistul Mihai Şora îşi serbează astăzi ziua de naştere. La 101, el se află departe de România, navighează pe apele Mării Egee, dar nu a uitat de ţara natală şi de români. Astfel, sărbătoritul zilei a transmis două mesaje importante conaţionalilor săi prin intermediul unei fotografii. El este cel mai bătrân român care are cont de Facebook.

La împlinirea a 101 ani, filosoful şi eseistul Mihai Şora le-a făcut tuturor celor care îl urmăresc pe Facebook o surpriză de milioane. El a postat un mesaj care a devenit rapid viral şi asta pentru că e urmărit de mii de oameni.

Un alt amănunt care nu e prea cunoscut despre Mihai Şora e faptul că s-a însurat la 96 de ani cu scriitoarea Luiza Palanciuc, care este mai tânără decât el cu 56 de ani. Celebrul filozof a rămas văduv în 2011. Soţia sa, scriitoarea Mariana Şora, a murit la vârsta de 98 de ani, lăsând în urmă o căsnicie lungă de 72 de ani (se căsătoriseră în ianuarie 1939) şi trei copii: Andrei, Sanda şi Tom.

Bună dimineaţa, copii !
Sunt pe apele Mării Egee, de unde, la prora corabiei noastre, viteazul Ulise mă roagă să vă spun:
nu lunecaţi, pe timp de furtuni, între vârtejuri, zgomote, furii; nici sub farmecul neostoit al sirenelor.
, a scris Mihai Şora în dreptul imaginii în care ţine o pancardă pe care e scris un mesaj în limba engleză.

Mesajul transmis are legătură cu protestele care au avut loc în weekend: „When injustice becomes law, resistance becomes dutyCând justiţia devine lege, rezistenţa devine o datorie”. Duminică, 15.000 de oameni care au protestat în Bucureşti faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei. Românii au ieşit în stradă şi în alte oraşe din ţară.

Mihai Şora s-a născut în 1917 şi este fiu de preot ortodox. El i-a avut ca profesori la Universitatea Bucureşti, unde a studiat filosofia, pe Nae Ionescu şi Mircea Vulcănescu, iar asistent pe Mircea Eliade, potrivit evz.

Citește și...