Esti insarcinata? Uite la ce riscuri te expui atunci cand conduci!

Publicat: 13/05/2014 | 18:20
Esti insarcinata? Uite la ce riscuri te expui atunci cand conduci!

Cercetarile recente ale specialistilor de la un Institut din Canada au aratat ca femeile insarcinate sunt foarte periculoase atunci cand se urca la volan. Sansele de a provoca un accident cresc cu 50%.

Un studiu recent arata ca starile de greata si oboseala cresc riscul de accidente, in cazul femeilor insarcinate. Una din 50 de soferite insarcinate sunt implicate in accidente rutiere.

Cu toate acestea, sansele ca o femeie insarcinata sa provoace un accident sunt mult mai mici decat in cazul barbatilor de aceeasi varsta care se urca la volan.

Insarcinata la volan

In ultimii 3 ani, pana sa ramana insarcinate, femeile au avut 6.922 de accidente, avand o medie de 177 de evenimente rutiere pe luna. In timpul celui de-al doilea trimestru de sarcina, femeile au 757 de accidente, cu o medie de 252 pe luna, arata datele studiului publicate in Daily Mail.

Au voie gravidele sa conduca?

Donald Redelmeier, unul dintre cercetatorii care au condus studiul, explica ce trebuie sa faca femeile insarcinate pentru a evita accidentele.

“Aceste date nu sunt un motiv pentru care femeile sa nu mai aiba copii sau un motiv pentru ca acestea sa nu mai conduca. Ceea ce trebuie sa faci in primul rand este sa conduci mult mai atent.”, a explicat cercetatorul.

Insarcinata la volan

Specialistii recomanda ca femeile gravide sa evite viteza excesiva, schimbarea brusca a directiei de mers, nerespectarea semnelor de circulatie si mereu sa poarte centura de siguranta.

____

CITESTE SI:

S-a rasturnat cu masina! Gravida in patru luni, o creatoare de moda a fost implicata intr-un accident

Prezentatoarea TV ranita in accidentul de ATV e in continuare in stare grava! Afla aici pronosticul medicilor!

_____

“Chiar si un accident de circulatie minor poate cauza prejudicii grave atat mamei cat si bebelusului. Aceste date subliniaza importanta unui condus prudent, mai ales atunci cand esti insarcinata.”, a concluzionat Redelmeier.

R.O.

 

Citește și...