EXCLUSIV! Cum vrea Liga sa sufle Supercupa Romaniei de la FRF! Actul prin care Gino Iorgulescu il fenteaza pe Burleanu

Publicat: 28/05/2014 | 16:04
EXCLUSIV! Cum vrea Liga sa sufle Supercupa Romaniei de la FRF! Actul prin care Gino Iorgulescu il fenteaza pe Burleanu

LPF a inaintat mai multe propuneri pentru modificarea sitemului competitional incepand cu sezonul 2015-2016. Printre acestea se numara limitarea numarului de echipe in Liga 1, de la 18 la 14, dar si adoptarea unui sistem cu play-off si play-out.

In plus, in Adunarea Generala de la 20 mai, forul condus de Gino Iorgulescu a prezentat un plan si pentru Supercupa Romaniei.

supercupa

Daca in prezent acest meci se desfasoara intre castigatoarea campionatului si invingatoarea din Cupa Romaniei, LPF cere ca acest joc sa se dispute intre detinatoarea Cupei Romaniei si formatia care se impune in Cupa Ligii, noua competitie „inventata” tot in urma unei idei a LPF. Mai mult, formatia care va lua Supercupa va avea acces in Europa League.

FRF nu este de acord!

In spatele propunerilor legate de Supercupa mai este un detaliu interesant. Cel legat de organizatorul acestui eveniment, iar aici, Liga doreste sa-i „sufle” Federatiei acest meci.

supercupa

Pana in prezent, regulamentul spune ca Supercupa Romaniei este organizata de cei de la Casa Fotbalului, insa Liga a inaintat Adunarii Generale o propunere de modificare a articolului 32, iar din textul inaintat reiese clar ca LPF cere sa primeasca drept de organizare pentru acest eveniment.

supercupa

Ce inseamna acest lucru? Simplu, bani! Organizatorul este cel care incaseaza banii din bilete, dar si sumele provenite de la sponsori sau drepturile de publicitate. Din informatiile obtinute pana la acesta ora, FRF nu va fi de acord cu initiativa colegilor de la Liga, aceasta urmand a trece prin Comitetul Executiv pentru a putea fi validata.

B.P
 

Citește și...