Festivalul „Noua Generatie in Centrul Vechi” va avea loc pe 2 si 3 mai, in Capitala

Publicat: 27/04/2012 | 00:00
Festivalul „Noua Generatie in Centrul Vechi” va avea loc pe 2 si 3 mai, in Capitala
Festivalul "Noua Generatie in Centrul Vechi" va aduce in centrul Capitalei numeroase manifestari, de la arte vizuale, teatru, concerte la demonstratii de sporturi urbane, pe 2 si 3 mai, de Ziua Nationala a tineretului.

Cu ocazia Zilei Nationale a Tineretului (2 mai), miercuri si joi, intre orele 12.00 – 23.00, pe platoul de langa Hanul lui Manuc (Piata Sf. Anton) va avea loc festivalul „Noua Generatie in Centrul Vechi”. Manifestarea va inaugura de fapt aceasta zona centrala recent amenajata, care va deveni in timp un spatiu de evenimente estivale. Initiativa apartine Centrului de Tineret al Bibliotecii Metropolitane Bucuresti si televiziunii online KartierTV si este sustinuta logistic de MB Technology si Directia pentru Sport si Tineret a Municipiului Bucuresti. Evenimentul va fi organizat in parteneriat cu Asociatia Connections si Consiliul Municipal al Elevilor Bucuresti.

Timp de doua zile, Piata Sf. Anton va deveni o platforma „urban culture”, in care tinerii isi vor promova proiecte de tot felul: arte vizuale, initiative ecologice, programe interactive, demonstratii happening, spectacole de teatru, expozitii de fotografie, concerte, demonstratii de sporturi urbane etc. Din program face parte si o mini-expozitie in aer liber cu machete de avioane si elicoptere, dedicata Anului Aviatiei Romanesti.

Pe scena vor avea loc concursuri de cunostinte despre „Micul Paris” si o serie de recitaluri folk, blues si jazz sustinute de interpreti tineri, unii dintre ei fiind membri ai formatiilor de strada. Ziua Tineretului va fi marcata si de cateva ceremonii speciale: Primaria Capitalei va oferi trofee elevilor de la Colegiul National „Tudor Vianu” care vor reprezenta Romania la NASA si elevilor campioni nationali la aeromodelism, miercuri, de la ora 16.30.

Un reprezentant al elitei stiintifice, inventatorul de faima internationala Mircea Tudor, cunoscut om de afaceri si sustinator al acestui festival, va fi prezent la o intalnire cu presa miercuri, incepand cu ora 17.00, in Clubul Our Evolution din Cafeneaua Veche. Momente deosebit de atractive vor fi si demonstratiile de Trial Biking – publicul va fi invitat sa experimenteze echilibristica pe doua roti si salturile peste obstacole.

Citește și...