Durere fără margini pentru o familie din Râmnicu-Vâlcea, care şi-a văzut copilul de numai opt luni stingându-se sub ochii ei. După două săptămâni de plimbat pe la medici şi diagnostice greşite, micuţa s-a stins din viaţă.
Doi părinţi din Vâlcea trăiesc coşmarul vieţii lor! Fetiţa lor de numai 8 luni s-a stins din viaţă după ce medicii i-au pus mai multe diagnostice, ajungând de la ”e sănătoasă tun” sau că are o banală erupţie dentară la hepatita B+C, malformaţii la inimă sau septicemie – toate fiind infirmate ulterior la autopsie.
Cristina Sararu s-a nascut pe 3 ianuarie 2017, intr-o clinica privata din Capitala, fiind un copil perfect sanatos. Pana la varsta de opt luni si doua saptamani nu a avut nicio problema de sanatate, nici macar o mica febra, si toate vaccinurile la zi.
Micuta Cristina a murit, la sfarsitul saptamanii trecute, la Spitalul „Matei Bals” din Bucuresti, dupa ce a fost consultata si tratata de mai multi medici, atat din Ramnicu Valcea, cat si din Capitala, si a fost inmormantata marti, 26 septembrie, fara ca parintii ei sa stie de ce le-a murit copilul.
„A avut o simpla diaree si febra de 38 C. Astea au fost simptomele fetitei si ne-am dus la un control de rutina. Pediatra a zis ca n-are nimic si am zis sa mergem de capul nostru. Miercuri am fost la spital si i s-a bagat prima perfuzie si pana vineri spre dimineata a murit”, a declarat mama fetitei, Elena Sararu, ultimele zile ale unui copil care nu trebuia sa moara.
Problemele au inceput pe 11 septembrie, cand fetita a fost consultata la domiciliu de pediatrul la care era inscrisa, deoarece facuse febra si diaree.
Pediatrul a spus ca micuta e sanatoasa tun si ca simptomele respective au aparut „din cauza cresterii dintilor”. Dupa doua zile, vazand ca diareea nu trece, parintii au consultat un alt pediatru, de data aceasta la spital, unde au primit acelasi fix acelasi „diagnostic” si au fost trimisi acasa, scrie 3dots.ro.
Parintii au decis sa se prezinte la Urgenta, unde, dupa cateva analize rapide si o perfuzie, au fost trimisi la Spitalul nr 2, Sectia de Boli infectioase, cu suspiciune de hepatita acuta. Diagnosticul a fost infirmat, astfel ca au fost trimisi din nou acasa.
Ba chiar parintii au fost catalogati ca fiind „niste stresati” de la medicul aflat in garda.
Dupa alte doua zile, pe 20 septembrie, fetita si mama ei au fost internate la Spitalul de pediatrie, unde li s-a comunicat un alt diagnostic: hepatita B si C, cu care au fost transferate la Bucuresti, unde copilul a si murit, dupa cateva ore de tratament intensiv.
„Greseala medicului a fost ca a facut tratament pentru hepatita C inainte sa-i vina raspunsul la analizele de la Matei Bals, apoi i-a facut tratament pentru septicemie si ulterior a vazut la analize ca nu avea nici septicemie. Dupa moartea fetitei, mi s-a comunicat ca nu avea nici septicemie, ci o malformatie la inima, lucru ce nu este adevarat intrucat avem doua ecografii facute la clinica din Capitala, in care fetita a fost nascuta prin cezariana) in care arata ca fetita nu avea nicio malformatie”, spune mama indurerata. „Mie nu mi-au dat nimic la mana. Cand am solicitat analizele, m-au refuzat si Bucurestiul, si Valcea”, spune mama copilului.
Parintii sunt de parere ca se incearca o musamalizare a cazului, deoarece niciun procuror nu i-a anuntat cu privire la data si ora la care se face autopsia si nici ca au dreptul, potrivit prevederilor legale in vigoare, sa-si numeasca un expert consilier care sa asiste la autopsie, pentru a fi siguri ca aceasta va releva cauzele reale ale mortii si nu vor fi ascuns. In mod neoficial, mamei i s-a spus doar ca luni, 25 septembrie, la ora 9.00, sa fie prezenta la Institutul Medico-Legal.
„Nu stiu ce tratament i s-a administrat fetitei, dar in urma tratamentului, fetita a decedat. Mie mi se spunea verbal ca i se face tratament pentru hepatita C, un tratament foarte agresiv, dar fetita nu a avut hepatita, pentru ca a iesit in doua locuri ca nu a avut hepatita”.
„Am analizat cazul si nu este niciun fel de problema din punctul nostru de vedere. Este un copil care a venit undeva, pe la ora 19, si, din pacate, in cursul noptii s-a prapadit, venind intr-o faza terminala. Copilului i s-a facut un tratament de terapie intensiva, care reprezenta singura lui sansa de supravietuire. Ca atare, din punctul nostru de vedere, toata lumea si-a facut treaba asa cum trebuia, dupa toate canoanele”, a declarat prof. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului „Matei Bals”.