Fetita-minune uimeste iar! Anastasia ii face de ras pe cei care au picat BAC-ul ! La 3 ani stie astronomie, biologie si geografie!

Publicat: 17/11/2012 | 23:00

Dupa ca a uimit in vara o tara intreaga, recitand toate cele 98 de strofe ale "Luceafărului", Anastasia demonstreaza din nou ca e mult mai inteligentă chiar si decât mulţi dintre liceenii care au susţinut examenul de Bacalaureat.

-Micuţa Anastasia Trofor, care a implinit de curand trei ani, a dovedit inca o data ca are o memorie si o inteligenta fantastice. Fetita a fost filmata de mama ei in timp ce spune fara probleme care sunt planetele, continentele si aproape toate capitalele statelor lumii.

Anastasia Trofor a implinit de curand trei ani
Anastasia Trofor a implinit de curand trei ani

Anastasia stie chiar si un pic de biologie, explicand ca frunzele sunt verzi datorita clorofilei.

Fetita a ajuns celebra pe Youtube in vara acestui an, cind avea doar 2 ani si 10 luni, dupa ce mama ei a filmat-o recitand toate cele 98 de strofe din “Luceafarul”. Pustoaica din Miercurea Ciuc a reusit sa memoreze cea mai lunga poezie romaneasca in numai 3 saptamani, iar talentele ei speciale nu se opresc aici. Merge de la 7 luni si jumatate, vorbeste de la un an, formeaza propozitii cu subiect si predicat de la un an si jumatate, la doi ani a invatat prima poezie si rezolva, fara prea mai eforturi, puzzle-uri de 100 de piese. Acestea sunt, pe scurt, calitatile care o recomanda pe Anastasia Trofor drept una dintre cele mai inteligente fetite de varsta ei.

Chiar nu stiu sa-i apreciez coeficientul de inteligenta, probabil este peste medie, a fost precoce inca din primele luni de viata. As duce-o la cursuri speciale, numai ca in oraselul nostru mic nu sunt astfel de scoli / centre pentru copii “speciali”, imi dau eu silinta pe cat pot”, a povestit Mihaela Trofor, mama Anastasiei, pentru CANCAN.ro.

Cand nu se ocupa cu treburi “serioase”, Anastasia se uita la desene animate. “Preferatele ei sunt cele cu o soricioaica balerina. Imi tot spune ca vrea sa mearga la balet. Ii mai place si sa deseneze, specific oricarui copil, cred, si canta”, a mai spus Mihaela Trofor.

Adina Bucur
 

Citește și...