Home » Cancan » Fiicele Regelui Mihai I au dat în judecată Guvernul! Principesa Margareta + celelalte 4 altețe s-au plâns că…

Fiicele Regelui Mihai I au dat în judecată Guvernul! Principesa Margareta + celelalte 4 altețe s-au plâns că…

De: I.D. 06/09/2019 | 22:55

Fiicele Regelui Mihai – Altețele Regale Elena, Sofia și Maria, Principese ale României – au dat Guvernul României în judecată, solicitând anularea parțială – pentru motive de nelegalitate – a articolului 11 din HG nr. 447 din 30 iunie 2017. Practic, totul se reduce la compensațiile financiare pe care Familia Regală ar trebui să le primească din partea Statului Român din cauză că zecile de mii  de hectare de pădure deținute să află în arii protejate, iar exploatarea lemnoasă este interzisă. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă – în exclusivitate – informații despre acest demers al fiicelor Regelui Mihai I, precum și hotărârea pe care au luat-o judecătorii. (CITEȘTE ȘI: INCIDENTUL HALUCINANT ÎN CARE A FOST IMPLICAT REGELE MIHAI L, POVESTIT CHIAR DE MAIESTATEA SA CU PUȚIN TIMP ÎNAINTE DE A MURI: ”ZECE MAȘINI AU APĂRUTE DIN ÎNTUNERIC, NE-AU BLOCAT!”)

Fiicele Regelui Mihai I solicită anularea parțială – pentru motive de nelegalitate – a articolului 11 din HG nr. 447 din 30 iunie 2017. Discutăm despre Normele metodologice de acordare, utilizare și control al compensațiilor reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice care determină restricții în recoltarea de masă lemnoasă, publicată în Monitorul Oficial. nr. 526 din 6 iulie 2017.

Principesele Elena, Sofia și Maria au dorit, astfel, să recupereze banii pe care Statul Român i-ar datora Familiei Regale, cerând și daune morale în valoare de 1 milion de lei. Acestea daune morale ar reprezenta compensații financiare pentru că Regele Mihai I nu a avut voie să exploateze o parte dintre cele 140 de mii de hectare de păduri care i-au fost restituite. Este vorba despre hectare de pădure aflate într-o arie protejată, motiv pentru este interzisă tăierea și exploatarea lor. ( VEZI ȘI AICI: NEPOTUL RENEGAT AL LUI MIHAI I & PRINȚESA ALINA AU LĂSAT DEOPARTE PROTOCOLUL REGAL ȘI… CUM AU FOST FILMAȚI ÎNTR-UN CLUB DIN MAMAIA!)

De unde a început totul

Regele Mihai a deschis nu mai puțin de patru procese împotriva Ministerului Mediului, însă două dintre plângeri au fost respinse într-o primă instanță. Astfel, în anul 2015, Regele Mihai solicitase compensațiile financiare care i se cuveneau prin lege pentru cele 1.255 de hectare de pădure pe care Casa Regală le deține în zona Săvârșin. Respectivele hectare de pădure se află într-o arie protejată. La vremea respectivă, Regele Mihai acuza că nu poate beneficia în niciun fel de dreptul de proprietate, fiindu-i interzise exploatarea sau utilizarea resurselor naturale precum și orice formă de folos al terenurilor.

Răspunsul primit de la Ministerul Mediului a fost unul descurajator pentru Familia Regală: „Majestatea Sa are dreptul la compensații financiare, însă, în absența avizului Comisiei Europene, fostul suveran nu poate primi niciun ban din ceea ce i se cuvine”. (NU RATA: AM AFLAT DE CE L-A DEZMOSTENIT REGELE MIHAI I PE NEPOTUL SAU! SI-A RECUNOSCUT COPILUL “DIN FLORI”!)

 

Regele Mihai a deschis nu mai puțin de patru procese împotriva Ministerului Mediului

Argumentele Altețelor Regale

Altețele Regale Elena, Sofia și Maria au arătat că prin – Decizia nr. C (2012) 5166 final/19.07.2012 a Comisiei Europene (publicată in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pe data de 14.09.2012 – data de la care a intrat in vigoare), CE si-a dat avizul favorabil efectuării plăților compensațiilor/ajutoare de stat in domeniul silviculturii, indiferent de forma de proprietate pentru terenurile forestiere, sub rezerva adoptării unor norme metodologice ulterioare.  Decizia sus-menționată ar fi statuat compatibilitatea acestor compensații/ajutoare de stat cu piața internă. Astfel, s-a susținut în fața judecătorilor, a fost îndeplinită inclusiv condiția cerută de prevederile art. 6 din HG nr. 861/2009 – articol prin care a fost sistată/suspendată legal plata acestor compensații doar pană la primirea avizului din partea Comisiei Europene. (CITEȘTE ȘI: AVEREA REGELUI MIHAI: A LASAT DREPT MOSTENIRE UN OBIECT RAR, DE O VALOARE INESTIMABILA! IL PURTA TOT TIMPUL CU EL)

Conform celor susținute de fiicele Regelui Mihai I, impunerea de restricții proprietarilor de păduri se poate face fie cu acordul proprietarului, fie cu plata unei prealabile despăgubiri, plătită anual, care să compenseze integral veniturile nerealizate de proprietarul de pădure, persoană fizică sau juridică. Prin ”restricții impuse proprietarilor de păduri” se înțelege:

amenajamente silvice

– regulamente ale parcurilor naționale, naturale, rezervațiilor biosferei și ale siturilor Natura 2000

– alte norme, inclusiv cele care stabilesc diferite tipuri de grupe funcționale.

Principesele Elena, Maria și Sofia susțin că, astfel, au fost prejudiciate de Statul Român și nu ar mai avea nicio posibilitate legală de recuperare a prejudiciului pecuniar suferit. (VEZI ȘI AICI: REGELE MIHAI ERA UNUL DINTRE CEI MAI BOGAŢI ROMÂNI! CE BUNURI DEŢINE MAJESTATEA SA)

Regele Mihai I, Regina Ana și cele cinci fete ale Familiei Regale

Fiind situate într-o arie protejată, pădurile nu pot fi tăiate

În fapt, instanța a reținut că reclamantele au calitatea de proprietari de terenuri asupra cărora sunt instituite restricții în recoltarea de masă lemnoasă. Pentru acordarea ajutoarelor de stat , începând cu data de 01.01.2010, era necesară existența deciziei favorabile a Comisiei Europene privind ajutorul de stat și să fie adoptate norme metodologice ulterioare, în condițiile art. 5 din Ordonanța Guvernului nr. 14/2010. (CITEȘTE ȘI: CE NU SE STIA PANA ACUM DESPRE REGELE MIHAI I. A INGROPAT SECUREA RAZBOIULUI CU STATUL ROMAN SI A AJUNS IN TOPUL MILIONARILOR!)

Prin Decizia nr. 5166/2010, Comisia Europeană a aprobat ajutoarele de stat pentru România, pentru acordarea de compensații reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care proprietarii nu le recoltează datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice și a costurilor gestionării durabile a pădurilor.

În intervalul cuprins între anii 2014-2017, România nu a întocmit documentația necesară și nu s-a adresat Comisei Europene pentru obținerea decizi ei favorabil e a acesteia în privința ajutorul ui de stat pentru acordarea de compensații reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice care determină restricții în recoltarea de masă lemnoasă. Prin urmare, nu există pentru acest interval de timp o Decizie a Comisiei Europene de aprobare a schemelor de ajutoare de stat. (VEZI ȘI AICI: MEMBRII CELOR MAI BOGATE CASE REGALE AU AJUNS ÎN ROMÂNIA. AVERI DE 120 MILIARDE € LA CAPĂTÂIUL LUI MIHAI I!)

La funeraliile Regelui Mihai I

Principesele Elena, Maria și Sofia au invocat un ”vid legislativ”

Instanța a reținut că într-adevăr, a existat un vid legislativ prin neemiterea normelor metodologice care să stabilească modalitatea concretă de acordare a ajutoarelor de stat pentru acordarea unor compensații reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, în perioada 2010 – 2017, fapt care aduce atingere dreptul de proprietate. Însă, pentru recuperarea prejudiciilor create prin omisiunea statului,  proprietarii de terenuri forestiere au la îndemână alte remedii juridice, având posibilitatea în temeiul – legii nr. 554/2004 – să solicite obligarea pârâtului la emiterea normelor metodologice sau constatarea  refuzului nejustificat al acestuia în emiterea normelor metodologice, or în îndeplinirea formalităților pentru obținerea avizelor necesare, precum și repararea pagubei cauzate prin acest refuz. (NU RATA: REGELE MIHAI I S-A ÎNTORS ACASĂ! ROMÂNIA ÎŞI PLÂNGE ULTIMUL SUVERAN)

 Principesele Elena, Maria și Sofia au înțeles să invoce acest vid legislativ în susținerea temeiniciei acțiunii, însă – conform instanței – existența acestuia nu determină ”nelegalitatea normei contestate”. (VEZI ȘI AICI: ”PROFEȚIE” ABRACADABRANTĂ. AȘA-ZISUL FIU SECRET AL REGELUI MIHAI I CREDE CĂ VA CONDUCE LUMEA: ”EU SUNT REGELE REÎNVIAT, UN PRINȚ REVENIT DIN INFERN!”)

Hotărârea Instanței – acțiunea este respinsă

În urma analizării tuturor probe existente la dosar, judecătorii au hotărât, în luna iulie a acestui an, ca acțiunea formulată de fiicele Regelui Mihai I să fie respinsă. (CITEȘTE ȘI: ”FIUL SECRET” AL REGELUI MIHAI I CERE SĂ-I FIE RESTITUIT PĂMÂNTUL ROMÂNESC!)

”PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII, HOTĂRĂȘTE: ”Respinge acțiunea formulată de reclamanții Alteța Sa Regală, Principesa Elena a României, Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României și Alteța Sa Regală, Principesa Maria a României. Fără cheltuieli de judecată.”

Cine deține dovezi sau informatii despre acest joc interesant ne poate scrie la [email protected] sau, pe Whatsapp, la 0741 CANCAN (226.226).

 

Parteneri
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen Brumă
Boala incurabilă de care suferă Mircea Badea. A fost la toți doctorii. Ce spune Carmen...
Ion Țiriac a spus de ce nu a vrut niciodată să se însoare cu Andreea Marin. Ce făcea aceasta în secret (EXCLUSIV)
Ion Țiriac a spus de ce nu a vrut niciodată să se însoare cu Andreea...
Horoscop 14 iunie 2021. Zodia care își rezolvă probleme vechi, va avea nevoie de ajutor
Horoscop 14 iunie 2021. Zodia care își rezolvă probleme vechi, va avea nevoie de ajutor
FOTO. Cum arată Loredana Chivu, după operația care a nenorocit-o! Dezvăluirile șocante ale asistentei TV
FOTO. Cum arată Loredana Chivu, după operația care a nenorocit-o! Dezvăluirile șocante ale asistentei TV
BOMBĂ! Cine vor fi naşii la nunta Simonei Halep. Darul va porni de la 300 de euro
BOMBĂ! Cine vor fi naşii la nunta Simonei Halep. Darul va porni de la 300...
Are 22 de ani și va moșteni imperiul Apple. Cum arată Eve Jobs, fiica lui Steve Jobs
Are 22 de ani și va moșteni imperiul Apple. Cum arată Eve Jobs, fiica lui...
ALERTA ALIMENTARĂ! Reprezentantii Carrefour roagă clienții să se întoarcă URGENT la case dacă au cumpărat acest produs și să nu îl consume
ALERTA ALIMENTARĂ! Reprezentantii Carrefour roagă clienții să se întoarcă URGENT la case dacă au cumpărat...
Fotbalistul a murit subit la 23 de ani. Şocant: ce au descoperit medicii la autopsie
Fotbalistul a murit subit la 23 de ani. Şocant: ce au descoperit medicii la autopsie
SOC TOTAL! Theo Rose în filme pentru adulți??? I-a lasat pe toti MUȚI: „O sa o fac!”
SOC TOTAL! Theo Rose în filme pentru adulți??? I-a lasat pe toti MUȚI: „O sa...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
„Eu am ucis-o pe Prințesa Diana!” Confesiunile unui agent pe patul de moarte: „Știa prea multe secrete”
„Eu am ucis-o pe Prințesa Diana!” Confesiunile unui agent pe patul de moarte: „Știa prea...
TRAGEDIE cumplită în politică! S-a stins din viaţă chiar ieri. Acum au făcut anunțul teribil
TRAGEDIE cumplită în politică! S-a stins din viaţă chiar ieri. Acum au făcut anunțul teribil
Cutremur în presă. A fost găsit mort în propria casă
Cutremur în presă. A fost găsit mort în propria casă
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Imagini cu ultimele momente din viața fetiței de 3 ani, din Constanța, care a fost sfâșiată de animalele sălbatice
Imagini cu ultimele momente din viața fetiței de 3 ani, din Constanța, care a fost...
Viorel Lis va fi incinerat. Cenusa va fi pastrată în grădina casei unde a copilărit
Viorel Lis va fi incinerat. Cenusa va fi pastrată în grădina casei unde a copilărit
Irina Tănase face dezvăluiri șocante despre celula în care stă Liviu Dragnea
Irina Tănase face dezvăluiri șocante despre celula în care stă Liviu Dragnea
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
Credea ca asteapta un copil, dar este incredibil ce purta, de fapt, in pantec: Eram in soc! Nu-mi venea sa cred!
Credea ca asteapta un copil, dar este incredibil ce purta, de fapt, in pantec: Eram...
Cine este Christian Eriksen, jucătorul căzut secerat la EURO 2020
Cine este Christian Eriksen, jucătorul căzut secerat la EURO 2020
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Este bomba zilei. Cutremur în lumea medicală
Șoc pentru Anca Neacșu de la ASIA. ”4 ani la închisoare?!”
Șoc pentru Anca Neacșu de la ASIA. ”4 ani la închisoare?!”
Cererea României de extrădare pe omului de afaceri Puiu Popoviciu, respinsă! Exclusiv
Cererea României de extrădare pe omului de afaceri Puiu Popoviciu, respinsă! Exclusiv
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de top. Iată motivul
Şefii serviciilor secrete le cer cetăţenilor să NU cumpere telefoane de la o marcă de...
Horoscop. Ce idei fixe au zodiile și de ce unele nu vor să renunțe la ele, sub nicio formă
Horoscop. Ce idei fixe au zodiile și de ce unele nu vor să renunțe la...
Avertisment al Chinei pentru G7: Zilele în care grupurile „mici” de ţări decideau soarta lumii au apus de mult timp
Avertisment al Chinei pentru G7: Zilele în care grupurile „mici” de ţări decideau soarta lumii...
Adună frunzele de nuc în această perioadă. Uite ce e bine să faci cu ele:
Adună frunzele de nuc în această perioadă. Uite ce e bine să faci cu ele:
S-a aflat cine va câștiga Chefi la cuțite 2021! Fanii sunt în stare de șoc
S-a aflat cine va câștiga Chefi la cuțite 2021! Fanii sunt în stare de șoc
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei lui Ion Țiriac jr.
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
"Mai are dinți în gură?". El are 23 de ani, ea are 60: cum arată...
Pe asta chiar n-o mai făcuse: Corina Bud, fotografiată în bikini cu vedere la… tot! Reacția fanilor: „Îți place dezbrăcată
Pe asta chiar n-o mai făcuse: Corina Bud, fotografiată în bikini cu vedere la… tot!...
Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește casa iubirii. Eliminarea care a dat toate strategiile peste cap!
Emoții în Gala Puterea Dragostei de duminică. Cristina Mihaela a anunțat cine părăsește casa iubirii....
De ce se prăbuşesc criptomonedele în weekened
De ce se prăbuşesc criptomonedele în weekened
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi constructorii de maşini electrice - GALERIE FOTO
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...
„O bate soțul ei de o rupe!” Tonciu, dezvăluiri șocante despre un cuplu din showbiz
„O bate soțul ei de o rupe!” Tonciu, dezvăluiri șocante despre un cuplu din showbiz
Imagini îngrijorătoare! Tudor Chirilă, cu bagajele pe stradă
Imagini îngrijorătoare! Tudor Chirilă, cu bagajele pe stradă
Ultima oră! A făcut infarct în urma rapelului cu vaccinul Pfizer!
Ultima oră! A făcut infarct în urma rapelului cu vaccinul Pfizer!
Probleme, Duster? Skoda lansează cel mai ieftin SUV al companiei
Probleme, Duster? Skoda lansează cel mai ieftin SUV al companiei