Acasă » Cancan » Fiicele Regelui Mihai I au dat în judecată Guvernul! Principesa Margareta + celelalte 4 altețe s-au plâns că…

Fiicele Regelui Mihai I au dat în judecată Guvernul! Principesa Margareta + celelalte 4 altețe s-au plâns că…

De: I.D. 06/09/2019 | 22:55

Fiicele Regelui Mihai – Altețele Regale Elena, Sofia și Maria, Principese ale României – au dat Guvernul României în judecată, solicitând anularea parțială – pentru motive de nelegalitate – a articolului 11 din HG nr. 447 din 30 iunie 2017. Practic, totul se reduce la compensațiile financiare pe care Familia Regală ar trebui să le primească din partea Statului Român din cauză că zecile de mii  de hectare de pădure deținute să află în arii protejate, iar exploatarea lemnoasă este interzisă. CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, vă prezintă – în exclusivitate – informații despre acest demers al fiicelor Regelui Mihai I, precum și hotărârea pe care au luat-o judecătorii. (CITEȘTE ȘI: INCIDENTUL HALUCINANT ÎN CARE A FOST IMPLICAT REGELE MIHAI L, POVESTIT CHIAR DE MAIESTATEA SA CU PUȚIN TIMP ÎNAINTE DE A MURI: ”ZECE MAȘINI AU APĂRUTE DIN ÎNTUNERIC, NE-AU BLOCAT!”)

Fiicele Regelui Mihai I solicită anularea parțială – pentru motive de nelegalitate – a articolului 11 din HG nr. 447 din 30 iunie 2017. Discutăm despre Normele metodologice de acordare, utilizare și control al compensațiilor reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice care determină restricții în recoltarea de masă lemnoasă, publicată în Monitorul Oficial. nr. 526 din 6 iulie 2017.

Principesele Elena, Sofia și Maria au dorit, astfel, să recupereze banii pe care Statul Român i-ar datora Familiei Regale, cerând și daune morale în valoare de 1 milion de lei. Acestea daune morale ar reprezenta compensații financiare pentru că Regele Mihai I nu a avut voie să exploateze o parte dintre cele 140 de mii de hectare de păduri care i-au fost restituite. Este vorba despre hectare de pădure aflate într-o arie protejată, motiv pentru este interzisă tăierea și exploatarea lor. ( VEZI ȘI AICI: NEPOTUL RENEGAT AL LUI MIHAI I & PRINȚESA ALINA AU LĂSAT DEOPARTE PROTOCOLUL REGAL ȘI… CUM AU FOST FILMAȚI ÎNTR-UN CLUB DIN MAMAIA!)

De unde a început totul

Regele Mihai a deschis nu mai puțin de patru procese împotriva Ministerului Mediului, însă două dintre plângeri au fost respinse într-o primă instanță. Astfel, în anul 2015, Regele Mihai solicitase compensațiile financiare care i se cuveneau prin lege pentru cele 1.255 de hectare de pădure pe care Casa Regală le deține în zona Săvârșin. Respectivele hectare de pădure se află într-o arie protejată. La vremea respectivă, Regele Mihai acuza că nu poate beneficia în niciun fel de dreptul de proprietate, fiindu-i interzise exploatarea sau utilizarea resurselor naturale precum și orice formă de folos al terenurilor.

Răspunsul primit de la Ministerul Mediului a fost unul descurajator pentru Familia Regală: „Majestatea Sa are dreptul la compensații financiare, însă, în absența avizului Comisiei Europene, fostul suveran nu poate primi niciun ban din ceea ce i se cuvine”. (NU RATA: AM AFLAT DE CE L-A DEZMOSTENIT REGELE MIHAI I PE NEPOTUL SAU! SI-A RECUNOSCUT COPILUL “DIN FLORI”!)

 

Regele Mihai a deschis nu mai puțin de patru procese împotriva Ministerului Mediului

Argumentele Altețelor Regale

Altețele Regale Elena, Sofia și Maria au arătat că prin – Decizia nr. C (2012) 5166 final/19.07.2012 a Comisiei Europene (publicată in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene pe data de 14.09.2012 – data de la care a intrat in vigoare), CE si-a dat avizul favorabil efectuării plăților compensațiilor/ajutoare de stat in domeniul silviculturii, indiferent de forma de proprietate pentru terenurile forestiere, sub rezerva adoptării unor norme metodologice ulterioare.  Decizia sus-menționată ar fi statuat compatibilitatea acestor compensații/ajutoare de stat cu piața internă. Astfel, s-a susținut în fața judecătorilor, a fost îndeplinită inclusiv condiția cerută de prevederile art. 6 din HG nr. 861/2009 – articol prin care a fost sistată/suspendată legal plata acestor compensații doar pană la primirea avizului din partea Comisiei Europene. (CITEȘTE ȘI: AVEREA REGELUI MIHAI: A LASAT DREPT MOSTENIRE UN OBIECT RAR, DE O VALOARE INESTIMABILA! IL PURTA TOT TIMPUL CU EL)

Conform celor susținute de fiicele Regelui Mihai I, impunerea de restricții proprietarilor de păduri se poate face fie cu acordul proprietarului, fie cu plata unei prealabile despăgubiri, plătită anual, care să compenseze integral veniturile nerealizate de proprietarul de pădure, persoană fizică sau juridică. Prin ”restricții impuse proprietarilor de păduri” se înțelege:

amenajamente silvice

– regulamente ale parcurilor naționale, naturale, rezervațiilor biosferei și ale siturilor Natura 2000

– alte norme, inclusiv cele care stabilesc diferite tipuri de grupe funcționale.

Principesele Elena, Maria și Sofia susțin că, astfel, au fost prejudiciate de Statul Român și nu ar mai avea nicio posibilitate legală de recuperare a prejudiciului pecuniar suferit. (VEZI ȘI AICI: REGELE MIHAI ERA UNUL DINTRE CEI MAI BOGAŢI ROMÂNI! CE BUNURI DEŢINE MAJESTATEA SA)

Regele Mihai I, Regina Ana și cele cinci fete ale Familiei Regale

Fiind situate într-o arie protejată, pădurile nu pot fi tăiate

În fapt, instanța a reținut că reclamantele au calitatea de proprietari de terenuri asupra cărora sunt instituite restricții în recoltarea de masă lemnoasă. Pentru acordarea ajutoarelor de stat , începând cu data de 01.01.2010, era necesară existența deciziei favorabile a Comisiei Europene privind ajutorul de stat și să fie adoptate norme metodologice ulterioare, în condițiile art. 5 din Ordonanța Guvernului nr. 14/2010. (CITEȘTE ȘI: CE NU SE STIA PANA ACUM DESPRE REGELE MIHAI I. A INGROPAT SECUREA RAZBOIULUI CU STATUL ROMAN SI A AJUNS IN TOPUL MILIONARILOR!)

Prin Decizia nr. 5166/2010, Comisia Europeană a aprobat ajutoarele de stat pentru România, pentru acordarea de compensații reprezentând contravaloarea masei lemnoase pe care proprietarii nu le recoltează datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice și a costurilor gestionării durabile a pădurilor.

În intervalul cuprins între anii 2014-2017, România nu a întocmit documentația necesară și nu s-a adresat Comisei Europene pentru obținerea decizi ei favorabil e a acesteia în privința ajutorul ui de stat pentru acordarea de compensații reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează datorită funcțiilor de protecție stabilite prin amenajamente silvice care determină restricții în recoltarea de masă lemnoasă. Prin urmare, nu există pentru acest interval de timp o Decizie a Comisiei Europene de aprobare a schemelor de ajutoare de stat. (VEZI ȘI AICI: MEMBRII CELOR MAI BOGATE CASE REGALE AU AJUNS ÎN ROMÂNIA. AVERI DE 120 MILIARDE € LA CAPĂTÂIUL LUI MIHAI I!)

La funeraliile Regelui Mihai I

Principesele Elena, Maria și Sofia au invocat un ”vid legislativ”

Instanța a reținut că într-adevăr, a existat un vid legislativ prin neemiterea normelor metodologice care să stabilească modalitatea concretă de acordare a ajutoarelor de stat pentru acordarea unor compensații reprezentând contravaloarea produselor pe care proprietarii nu le recoltează, în perioada 2010 – 2017, fapt care aduce atingere dreptul de proprietate. Însă, pentru recuperarea prejudiciilor create prin omisiunea statului,  proprietarii de terenuri forestiere au la îndemână alte remedii juridice, având posibilitatea în temeiul – legii nr. 554/2004 – să solicite obligarea pârâtului la emiterea normelor metodologice sau constatarea  refuzului nejustificat al acestuia în emiterea normelor metodologice, or în îndeplinirea formalităților pentru obținerea avizelor necesare, precum și repararea pagubei cauzate prin acest refuz. (NU RATA: REGELE MIHAI I S-A ÎNTORS ACASĂ! ROMÂNIA ÎŞI PLÂNGE ULTIMUL SUVERAN)

 Principesele Elena, Maria și Sofia au înțeles să invoce acest vid legislativ în susținerea temeiniciei acțiunii, însă – conform instanței – existența acestuia nu determină ”nelegalitatea normei contestate”. (VEZI ȘI AICI: ”PROFEȚIE” ABRACADABRANTĂ. AȘA-ZISUL FIU SECRET AL REGELUI MIHAI I CREDE CĂ VA CONDUCE LUMEA: ”EU SUNT REGELE REÎNVIAT, UN PRINȚ REVENIT DIN INFERN!”)

Hotărârea Instanței – acțiunea este respinsă

În urma analizării tuturor probe existente la dosar, judecătorii au hotărât, în luna iulie a acestui an, ca acțiunea formulată de fiicele Regelui Mihai I să fie respinsă. (CITEȘTE ȘI: ”FIUL SECRET” AL REGELUI MIHAI I CERE SĂ-I FIE RESTITUIT PĂMÂNTUL ROMÂNESC!)

”PENTRU ACESTE MOTIVE, ÎN NUMELE LEGII, HOTĂRĂȘTE: ”Respinge acțiunea formulată de reclamanții Alteța Sa Regală, Principesa Elena a României, Alteța Sa Regală, Principesa Sofia a României și Alteța Sa Regală, Principesa Maria a României. Fără cheltuieli de judecată.”

Cine deține dovezi sau informatii despre acest joc interesant ne poate scrie la [email protected] sau, pe Whatsapp, la 0741 CANCAN (226.226).

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și obiceiuri
Sfântul Gheorghe, sărbătoare IMPORTANTĂ pentru români. Ce nu ai voie să faci astăzi. Tradiții și...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii au înnebunit când au văzut-o
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
PRIMELE IMAGINI din spital cu Adrian Mititelu junior! CUM ARATĂ după ce a luat antidepresive și a fost internat de urgență la Floreasca
PRIMELE IMAGINI din spital cu Adrian Mititelu junior! CUM ARATĂ după ce a luat antidepresive...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Gabriela Cristea, succes în afaceri. Mama adoptivă a vedetei rupe tăcerea: „Știu că le merge foarte bine”
Gabriela Cristea, succes în afaceri. Mama adoptivă a vedetei rupe tăcerea: „Știu că le merge...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4 ani i-a dat de gol pe autori
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la fel ca în Vietnam sau în Afganistan”
Rusia, enervată de ajutorul militar american pentru Ucraina, spune că SUA vor fi „umilite la...
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
Ești obligat să reduci viteza la trecerea de pietoni dacă NU traversează nimeni?
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit răspunsul lui Viorel Lis! Nimeni nu se aștepta la așa replică
„L-am întrebat ce să-i scriu pe cruce” Oana a rămas fără cuvinte când a auzit...
Surpriză  în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Surpriză în Clanul Cordunenilor! El e NOUL ȘEF după moartea lui Costel
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în familie. „Niciodată nu a ținut de note sau copiii să fie olimpici.”
Cum era Corneliu Vadim Tudor în rolul de părinte? Cum se impunea fostul politician în...
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea:
Vali Vijelie și soția lui s-au despărțit! Carmen a confirmat separarea: "Nu mai vreau să...
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de Biruinţă, ca să ai noroc tot anul
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și femei?
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
Cele mai ieftine Smart TV-uri la Altex, eMag și Flanco. Prețuri pentru toate buzunarele
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei vedea nicio mașină
Satul din Europa considerat mai frumos decât Veneția. E extrem de liniștit și nu vei...
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland, dar are prețuri mai mici
Gigantul care se extinde pe piața din retail din România. Concurează cu Lidl și Kaufland,...
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Legea care a intrat în vigoare în România. Este o premieră națională
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
Adrian „Beleaua” Corduneanu dă cărțile pe față după moartea lui Costel cel Mare
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
AI-urile, capabile să discute între ele sau chiar să se joace - VIDEO
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul privat?
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
TRAGEDIE. A murit o legendă a fotbalului din România: Nu îl vom uita niciodată
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Vestea așteptată de toți pensionarii. Data la care vor fi virați banii pe luna mai
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini de COLECȚIE din urmă cu 30 de ani
Cum arătau Teo Trandafir și Mircea Badea în 1994, când debutau la Tele 7abc. Imagini...
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului Craiovei
Spaima litoralului i-a salvat viaţa lui Adrian Mititelu Jr. Dezvăluiri incredibile, din spital, ale Prinţişorului...
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era atentă: „Am făcut-o să o ajut!”. Camerele de filmat au surprins întregul moment
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de gol: ”Plătim pentru orice”
S-a rupt lanțul de iubire dintre Livia Eftimie și Spike? Detaliul care i-a dat de...
Alexandra Stan, noi declarații despre relația cu milionarul belgian. Cuvinte dure despre foștii parteneri
Alexandra Stan, noi declarații despre relația cu milionarul belgian. Cuvinte dure despre foștii parteneri
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost internat de urgență la ATI Floreasca! Exclusiv
„Am stat în comă 10 ore!” Adrian Mititelu Jr., prima reacție după ce a fost...
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece și rele până la finalul anului. Vei ține ghinionul departe de familie
Ce trebuie să ai în casă de Sfântul Gheorghe ca să fii ferit de farmece...