Acasă » Galerie foto » Regele Mihai I s-a întors acasă! România îşi plânge ultimul suveran

Regele Mihai I s-a întors acasă! România îşi plânge ultimul suveran

De: Cancan 13/12/2017 | 08:25

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai este adus miercuri în ţară, după care va fi transferat la Castelul Peleş.Timp de trei zile, românii care vor să îi aducă un ultim omagiu o pot face la Palatul Regal din Capitală, slujba de înmormântare urmând să aibă loc la Curtea de Argeş.

UPDATE 20:30 Sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai I a fost depus, miercuri seară, în Sala Tronului din Palatul Regal.

UPDATE 14:30 Klaus Iohannis a ajuns la Castelul Peleş, pentru a-i aduce un ultim omagiu Regelui Mihai. Au venit Preşidenţia Republicii Moldova, membrii Guvernului României şi ai Guvernului Republicii Moldova, membrii Parlamentului României şi ai Parlamentului Republicii Moldova.

La Castelul Peleş au venit mai multe oficialităţi ale statului
La Castelul Peleş au venit mai multe oficialităţi ale statului

UPDATE 13:15 Cortegiul funerar a ajuns la Palatul Peleş. Sicriul a fost purtat pe umeri şi de militari şi dus în holul de onoare al castelului. Aici vor avea voie să vină doar oficialităţi de rang înalt, părintre care şi Klaus Iohannis. La ora 18:00, cortegiul funerar pleacă din nou spre Bucureşti. 

Maşina morturară a ajuns la Sinaia
Maşina morturară a ajuns la Sinaia

Sicriul Regelui Mihai va fi depus în holul de onoare al Castelului Peleş
Sicriul Regelui Mihai va fi depus în holul de onoare al Castelului Peleş

UPDATE 12:50 Fostul suveran al Spaniei, Juan Carlos, care a abdicat în 2014 în favoarea fiului său Felipe, va fi prezent la înmormântarea Regelui Mihai. Regele Juan Carlos va fi însoţit de soţia sa, Regina Sofia, la funeraliile Regelui Mihai.

UPDATE 12:30 Principele Nicolae a venit să întâmpine sicriul cu trupul neînsufleţit al Regelui Mihai, adus în ţară. Principele Nicolae este însoţit de logodnica sa, Ana Maria Binder. Nepotul Regelui Mihai este foarte afectat de moartea bunicului său, imaginile arătându-l chiar cu lacrimi în ochi

Principele Nicolae s-a aflat în zona Familiei Regale, în spatele Principesei Margareta şi a Regelui Duda
Principele Nicolae s-a aflat în zona Familiei Regale, în spatele Principesei Margareta şi a Regelui Duda

UPDATE 11:38 Sicriul a fost luat de pe catafalc şi dus în maşina mortuară, de unda va fi condus la Sinaia. Cortegiul funerar a părăsit aeroportul Henri Coandă şi se îndreaptă spre Castelul Peleş.

Imagini LIVE de la Aeroportul Otopeni! Regele Mihai I s-a întors acasă! România îşi plânge ultimul suveran

Posted by Cancan.ro on Wednesday, 13 December 2017

 

UPDATE 11:17 Sicriul Regelui Mihai a fost depus pe catafalc. Urmează o ceremonie în memoria Majestăţii sale. De pe aeroport, după un scurt serviciu religios, cortegiul funerar va pleca spre Sinaia, unde  va fi depus în holul de onare al Casteluilui Peleş. Câteva ore mai târziu va reveni în Capitală, unde va rămâne până sâmbătă, când ceremoniile în onoarea Regelui Mihai se vor desfăşura întreagă zi. Toate cele cinci fiice ale regelui Mihai au venit la aeroportul Henri Coandă, inclusiv Irina Walker, fiica renegată, care nu a mai apucat să-li vadă tatăl în viaţă de mulţi ani, dar i-a fost permis să vină la funeraliile sale.

Irina Walker (foto stânga jos)
Irina Walker (foto stânga jos)

 

UPDATE 11:11 Sicriul Regelui Mihai I a fost scos din aeronava militară.

UPDATE 10:58 Aeronava care transportă sicriul Regelui Mihai a aterizat pe aeroportul „Henri Coandă”. La aeroport se află mai mulţi membri ai familiei regale, printre care şi fostul principe Nicolae, care a ajuns cu o oră înainte de aterizarea avionului militar care a adus în ţară sicriul Regelui Mihai.

Aeronava a aterizat
Aeronava a aterizat

Marţi, la Catedrala Ortodoxă Greacă de la Lausanne a avut loc ultima slujbă închinată Majestăţii Sale Defuncte Regele Mihai I, care a locuit în Confederaţia Elveţiană timp de aproape 70 de ani, fiind ultima zi în care Regele odihneşte pe pământ elveţian, transmite Casa Regală.

Începând cu ora 11:00, la Aeroportul Otopeni, în salonul Oficial, cortegiul funerar al Regelui Mihai I va fi aşteptat de un sobor de preoţi şi de militarii Gărzii de Onoare. Acolo se va oficia o slujbă după care trupul Majestăţii Sale va fi transportat la Palatul Peleş. Aici, nu este permis accesul publicului.

Cortegiul se va deplasa către Sinaia fără oprire, însă va încetini în fiecare localitate.

La ora 14:00, sicriul regal va fi aşezat în Holul de Onoare al Palatului Peleş. Aici, vor avea acces doar oficialităţile de rang înalt, printre care preşedintele Klaus Iohannis.

Seara, în jurul orei 18:00, cortegiul va pleca spre Bucureşti pe acelaşi traseu. Ar trebui să ajungă în Capitala două ore mai târziu şi va trece pe sub Arcul De Triumf. Circulaţia va fi restricţionată în zonă, dar şi pe arterele alăturate. Traficul va fi oprit progresiv apoi până la Palatul Regal din Calea Victoriei.

Ultima dată când Regele Mihai I a trecut pe sub Arcul de Triumf a fost acum un sfert de secol, în aprilie 1992 când politicienii vremii încercau să-l îndepărteze cu orice preţ de simbolul României.

Casa Regală a permis accesul publicului chiar de miercuri seară în spaţiul în care se afla catafalcul, cu rugămintea ca oamenii să se îmbrace în ţinute închise, să nu îşi facă fotografii lângă sicriu, să nu vină însoţiţi de copii mici şi să lase florile la intrarea în Palat.

Sâmbătă dimineaţa, în faţa statuii lui Carol I, primului rege al României, va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară. Sicriul Majestăţii sale va fi urcat pe un afet de tun, tras de un vehicul militar, iar cortegiul funerar îl va însoţi pe ultimul rege al României până în Dealul Mitropoliei unde va avea loc slujba de înmormântare.

Traficul va fi restricţionat în zona începând între orele 8:00 şi 14:00 din Calea Victoriei până în Dealul Mitropoliei. Cortegiul merge la pas pe Splaiul Independenţei, Bulevardul Unirii. Publicul care doreşte să fie prezent poate ajunge pe jos în zonă.

Sluja de înmormântare de la Patriarhie va dura aproximativ două ore şi va fi oficiată de Preafericitul Daniel. Aici, au acces, doar membrii Casei Regale. Oamenii vor putea însoţi cortegiul funerar începând cu ora 14:00 către Gara Regală Băneasa.

Circulaţia va fi din nou restricţionată progresiv din Piaţa Unirii, Universitate, Romană, Victoriei până la Piaţa Presei Libere şi Fântâna Mioriţa.

Gara Regală Băneasa este un obiectiv important în traseul funeraliilor majestăţii sale Regele Mihai I, aşa că autorităţile s-au mobilizat: este reparat pavajul, sunt toaletaţi copacii din jur, iar parcarea pe platou va fi interzisă începând de vineri 15 decembrie la ora 16:00. Aici va fi garat şi Trenul Regal care va transporta sicriul la Curtea de Argeş.

Programul funeraliilor Regelui Mihai I al României

Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 14.00, corpul neînsufleţit al Regelui va fi aşezat în Holul de Onoare al Castelului Peleş. Custodele Coroanei şi Familia Regală vor fi prezenţi la Sinaia.

Programul vizitei oficialităţilor pentru a transmite condoleanţe la Castelul Peleş este următorul:

Ora 14-15: Instituţia Preşedintelui României, Preşedinţia Republicii Moldova, Membrii Guvernului României şi ai Guvernului Republicii Moldova, Membrii Parlamentului României şi ai Parlamentului Republicii Moldova.
Ora 15-16: Reprezentanţii Instituţiilor Statului, centrale şi locale.
Ora 16-17: Reprezentanţii Corpului Diplomatic, ai Uniunii Europene, NATO şi ai Organizaţiilor Internaţionale.
Ora 17-18: Reprezentanţii Academiei Române şi Academiei de Stat a Republicii Moldova, ai Bisericii Ortodoxe, ai Bisericii Catolice şi ai celorlalte instituţii ale Credinţei.
Accesul la Castelul Peleş se face pe baza listelor comunicate în prealabil Protocolului Regal de către instituţiile mai sus amintite la adresa email [email protected].

Publicul nu va avea acces pe durata şederii sicriului la Domeniul Regal Sinaia. Presa va avea acces pe terasa Castelului Peleş şi, în anumite intervale orare, în Holul de Onoare.

Miercuri, 13 decembrie 2017, la ora 18.00, corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat de la Castelul Peleş la Sala Tronului din Palatul Regal (Calea Victoriei, nr. 49-53), unde va ajunge la ora 20.30. Ceremonia va avea caracter privat.

Publicul şi presa nu vor avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei. Presa va avea acces doar la intrarea în Palatul Regal.

Toţi cei care vor dori să depună flori şi să se închine la catafalcul Majestăţii Sale Defuncte vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal:

Miercuri, 13 decembrie 2017, între ora 21.00 şi ora 24.00;
Joi, 14 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00;
Vineri, 15 decembrie 2017, între ora 08.00 şi ora 22.00.
Intrarea este liberă. Accesul presei este permis.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, la ora 10.25, un scurt serviciu religios va fi oficiat în Sala Tronului de la Palatul Regal. Presa nu va avea acces în Sala Tronului pe durata ceremoniei.

La ora 11.00, sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Mihai va fi aşezat pe un catafalc în Piaţa Palatului Regal. Acolo va avea loc o scurtă ceremonie religioasă şi militară. Accesul publicului în Piaţa Palatului este liber, în zonele special amenajate pentru participanţi. Accesul presei este liber.

La ora 11.10, sicriul va fi urcat pe un afet de tun. Se va forma un cortegiu funerar, la care vor lua parte Familia Regală, militari români, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe Române. Procesiunea se va face pe jos, iar afetul de tun va fi tras, în semn de omagiu, de un vehicul militar operaţional.

De la ora 11.30 la ora 12.45, Cortegiul funerar va merge pe jos, pe traseul Piaţa Palatului Regal – Calea Victoriei – Splaiul Independenţei – Piaţa Unirii – Intrarea pe Dealul Mitropoliei.

De la ora 12.50 la ora 14.00, la Catedrala Patriarhală va avea loc slujba de înmormântare. Publicul şi presa nu vor avea acces în catedrală.

La ora 14.00, cortegiul funebru se va deplasa la Gara Regală Băneasa, pe ruta Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Arcul de Triumf, Şos. Kiseleff, Şos. Bucureşti-Ploieşti.

La ora 14.40, sicriul cu corpul neînsufleţit al Majestăţii Sale Defuncte va fi transportat cu Trenul Regal, de la Bucureşti la Curtea de Argeş. Vor călători în Trenul Regal Custodele Coroanei şi membrii Familiei Regale a României. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă la Gara Regală Băneasa.

Trenul Regal va circula cu viteză redusă în următoarele localităţi: Chitila (ora 14.51) – Titu (ora 15.41) – Piteşti (ora 16.46). Toţi cei care vor dori să aducă un ultim omagiu Regelui Mihai I sunt aşteptaţi în gara oraşului lor.

Sâmbătă, 16 decembrie 2017, Trenul Regal va ajunge la Gara din Curtea de Argeş, la ora 17.30. Cortegiul funerar se va deplasa de la gară la Catedrala Arhiepiscopală şi Regală de la Curtea de Argeş. Prezenţa presei şi a publicului va fi permisă la Gara din Curtea de Argeş.

La ora 17.50, va avea loc slujba de îngropare a Regelui Mihai I în Catedrala Mânăstirii Curtea de Argeş. La ora 18.20, sicriul va fi purtat într-o procesiune pe jos către Noua Catedrală Arhiepiscopală şi Regală.

La ora 18.40 va avea loc ceremonia religioasă a îngropării în Noua Catedrală Arhiespiscopală şi Regală.

Prezenţa presei nu va fi permisă în cele două incinte, nici înainte, nici pe parcursul celor două ceremonii funerare. Noua Catedrală nu va putea fi vizitată în primele 7 zile după înmormântare.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze, fără să știe cât de periculoase sunt
Care sunt cele mai otrăvitoare PLANTE din România. Unele persoane le-au ținut acasă, în vaze,...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Filmați goi la DUȘ! Cum au apărut pe net FOTBALISTUL celebru și soția lui CÂNTĂREAȚĂ
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea care i-a schimbat viața
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o sumă mare în cont și i-au furat 140.000 €
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele din Portul Tomis
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a trăit „Au fost restaurante care nu m-au primit. A căzut cerul pe mine.”
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din jur.
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce câine ai!
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai vorbesc:
Jador, adevărul despre relația cu Andreea Bălan, după ce artista l-a blocat și nu-și mai...
Horoscopul Orisha. Ce semn zodiacal ai în zodiacul african. Cum să îți activezi puterea din spatele zilei tale de naştere
Horoscopul Orisha. Ce semn zodiacal ai în zodiacul african. Cum să îți activezi puterea din...
Orașul perfect din România în care să te retragi la bătrânețe. Mulți pensionari au făcut-o deja. E la o oră de București, traiul e ieftin și apartamentele au prețuri excelente. Există Lidl, Kaufland, parcuri îngrijite și spital nou. Sunt și locuri de muncă pentru tineri
Orașul perfect din România în care să te retragi la bătrânețe. Mulți pensionari au făcut-o...
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie să știe
Anunț pentru cei care stau la ultimul etaj din bloc. Toți proprietarii de apartamente trebuie...
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute. Și-a mărit tariful pentru 2024
Câți bani cere Theo Rose ca să cânte la un eveniment pentru 60 de minute....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Ministrul agriculturii din Ucraina a fost arestat
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Documentul ce trebuie depus de proprietarii de TEREN. Este obligatoriu până pe 7 iunie
Zodiile cele mai harnice. Perfecționiste, dar au și un cusur
Zodiile cele mai harnice. Perfecționiste, dar au și un cusur
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
„Armata OBLIGATORIE” în România!? Anunțul care bulversează milioane de români
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare în costum de baie
Cum îşi răsfaţă Arpad Paszkany iubita cu 24 de ani mai tânără! Antonela, apariţie răvăşitoare...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate buzunarele
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu:
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
Gabriela Cristea a ajuns la capătul puterilor. Ce o nemulțumește pe vedetă: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită”
Gabriela Cristea a ajuns la capătul puterilor. Ce o nemulțumește pe vedetă: „Sunt nervoasă și...
Mesajul astrelor pentru zodii, 27 aprilie 2024. Decizie grea pentru Taur. Schimbare pentru Capricorn
Mesajul astrelor pentru zodii, 27 aprilie 2024. Decizie grea pentru Taur. Schimbare pentru Capricorn
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu le poate atinge
Patru zodii care vor avea protecție de la Dumnezeu în luna mai 2024. Răul nu...