Fostul ministru Florea Dumitrescu a murit

Publicat: 16/04/2018 | 18:03

Florea Dumitrescu a murit la vârsta de 91 de ani. Fostul ministru a fost găsit, fără suflare, în propria locuință. Se pare că Florea Dumitrescu ar fi suferit un infarct, iar decesul a fost anunțat de către un membru al familiei printr-un apel la 112.

Florea Dumitrescu a fost Ministru de Finanțe al României în perioada comunistă

Timp de nouă ani, Florea Dumitrescu a fost Ministru de Finanțe al României în regimul Ceaușescu și cinci ani a fost guvernator al Băncii Naționale a Republicii Socialiste România. Florea Dumitrescu a avut numeroase discuții în contradictoriu cu Nicolae Ceaușescu, iar la un moment dat a fost la un pas de moarte deoarece ridicase vocea la dictator. Fostul ministru a pornit de jos, dar destinul l-a adus la masă cu cei mai mari bancheri ai lumii.

Era să fie dat afară din cauză că tatăl său era chiabur

Tatăl lui era agricultor și nu putea să întrețină toată familia. Motiv pentru care îl presa pe fiul său să se angajeze pentru a-l ajuta cu banii. Însă Florea Dumitrescu era sătul de agricultură și voia un singur lucru: să facă școală. Din cauză că tatăl său era chiabur, Florea a avut probleme în facultate și era cât pe ce să fie dat afară. Dar a avut norocul de a fi ajutat de un secretar din facultate. Florea Dumitrescu a fost primul Ministru de Finanțe dintr-o țară socialistă care a reușit să-l determine pe șeful Băncii Mondiale să schimbe politica de creditare.

Citește și...