Fratele lui Cătălin Moroșanu a fost eliberat din arest

Publicat: 25/10/2018 | 10:41
Fratele lui Cătălin Moroșanu a fost eliberat din arest

Judecătorii ieșeni nu au fost de acord cu propunerea de arestare emisă de DIICOT pe numele lui Claudiu Moroșan, fratele cunoscutului luptător de K1 Cătălin Moroșanu. Alături de alte patru persoane, Moroșan a fost eliberat în cursul nopții de miercuri.

Ancheta în cazul său continuă, Moroșan fiind acuzat de aderare la un grup infracțional organizat, evaziune fiscal și spălare de bani. Anchetatorii susțin că tânărul din Iași ar fi lucrat alături de alte persoane de etnie romă într-o rețea care avea ca scop păcălirea bugetului de stat prin fapte de evaziune fiscală. Prejudiciul creat de rețea ar fi de peste 18 milioane de lei, zeci de persoane fiind vizate de această investigație a procurorilor DIICOT.

Acum câteva zile au avut loc și percheziții, fiind sechestrate 1,2 kilograme de aur, 50.000 de lei, dar şi clădiri şi maşini de 800.000 de euro.

Cum a fost reținut Claudiu Moroșan

Procurorii DIICOT Iași l-au reținut pe Claudiu Moroșanu, fratele luptătorului Cătălin Moroșanu, întrucât acesta ar fi implicat într-un dosar ce vizează infracțiuni de evaziune fiscală, spălare de bani și constituire de grup infracțional organizat.

Claudiu Moroşan, fratele lui Cătălin Moroşanu, care este şi consilier judeţean ieşean din partea PNL, a fost reţinut pentru 24 de ore fiind acuzat într-un dosar de crimă organizată. Claudiu Moroşan ar fi fost implicat într-o reţea de evaziune şi spălare de bani care ar fi adus un prejudiciu de trei milioane de euro statului român, scrie și Ziarul de Iaşi.

Potrivit unor surse judiciare, suspect în dosar este şi soţul unei judecătoare, dar şi oameni de afaceri care deţin francize pentru branduri de lux. Zeci de persoane din Ciurea şi Grajduri ar fi fost şi ele implicate, evaziunea realizându-se prin intermediul unor tranzacţii cu aur fictive sau reale.