Clanul Ștoacă este specializat în traficul de droguri de mare risc, în special heroină și cocaină. Procurorii susțin că gruparea de tip mafiot – bazată pe relații de familie -, acționează în București și, chiar dacă au fost efectuate multe arestări, nu a fost niciodată destructurată complet deoarece unii dintre lideri reușesc să rămână în libertate.
Fratele lui Șerban Huidu a intrat în contact direct cu unul dintre membrii acestui clan, ”celebrul” Bebică. Acesta, ginerele temutului Gheorghe Mustață (fost șef al galeriei Stelei), a fost deranjat de Alexandru Huid într-un club de fițe din Capitală. Concret, fratele lui Șerban Huidu a ”intrat în vorbă” tocmai cu iubita lui Bebică, iar acesta nu a uitat ”afrontul”. Au trecut câteva luni, cei doi s-au întâlnit, întâmplător, în curtea… unui prieten comun. Bebică i-a aplicat lui Alexandru Huidu un pumn, iar acesta a rămas inconștient.
Cetificatul medico-legal a confirmat agresiunea, iar fratele lui Huidu a depus o plângere la Poliție. Numai că, după ce a fost bătut de Bebică, Alecandru Huidu se află și în postura de viitor umilit, fiindcă ancheta trenează, iar Bebică le laudă în fața tuturor că fapta sa se va prescrie peste câtva luni, potrivit informațiilor spynews.ro.
Clanul Ștoacă nu poate fi destructurat de către oamenii legii, fiind o adevărată ”familie” în care legea tăcerii funcționează ireproșabil. „În permanență persoanele care au preluat coordonare grupării au respectat aceeași ideologie legată de posibilitatea de a-și asigura un standard de viață prin obținerea de venituri din vânzarea drogurilor de mare risc (cocaină, heroină), exploatarea persoanelor vulnerabile prin obligarea la practicarea prostituției, aservirea tinerilor proveniți din familii destrămate și care să acționeze, la cerere, recurgând la fapte de violență, contra patrimoniului sau ce vizează libertatea de mișcare”, au susținut procurorii DIICOT după o acțiune împotriva clanului Ștoacă, desfășurată în luna iunie a anului 2018. „Liderii ”grupării Ștoacă” și-au crescut, educat și instruit copii sau persoanele aflate în relații de afinitate cu ei, conform unor reguli stricte ce au vizat ”jurământul” tăcerii, al sacrificiului pentru lider, al condiționării acțiunilor infracționale de voința și știința persoanei care ocupă poziția de lider sau de persoană de încredere a acestuia”, au mai declarat procurorii.