Frigidere pline cu morți la IML Iași. Anunțul de la morgă care le-a făcut părul măciucă consilierilor locali ai Primăriei

Publicat: 30/07/2018 | 12:24

Un medic legist din Iași a cerut ajutorul Primăriei pentru rezolvarea unei probleme sensibile: aglomerarea frigiderelor în care sunt depozitate trupurile neînsuflețite. (Reduceri mari la jocuri PC)

Pentru că Primăria Iași nu a asigurat la timp transportul cadavrelor neidentificate de pe raza județului, reprezentanții Institutului de Medicină Legală (IML) din Iași spun că au ajuns la o situație disperată. Frigiderele instituției sunt supra-aglomerate și, din această cauză, medicii sunt nevoiți să roage rudele răposaților să își ia mai repede morții de la morgă. (Promotiile zilei la monitoare)

Problema o reprezintă cadavrele fără aparținători, care stau și cu lunile la morgă și care ar trebui, în mod normal, înhumate o dată pe lună. În ultimele luni, acest lucru nu s-a mai întâmplat, susține medicul legist Călin Scripcaru, care este și consilier local în cadrul Primărie Iași.

„Nu avem condiții de depozitare”

„Crescând numărul de cazuri de persoane neidentificate ne confruntăm cu o aglomerare a numărului de frigidere de care dispunem în cadrul institutului şi am solicitat acest sprijin în sensul de a se reasigura fluenţa preluării acestor corpuri, cum era în urmă cu câteva luni, pentru că altfel ne creează şi nouă disfuncţinalităţi şi nu avem condiţiile necesare pentru depozitarea lor”, a spus Scripcaru.

Primarul Mihai Chirica a promis că situaţia se va rezolva, cerând deja subalternilor să ia măsuri pentru ca transportul morților să se facă la timp. (CITEȘTE ȘI: MUZICA NONSTOP PENTRU MORTI CU CEL MAI PUTERNIC SISTEM DE SUNET MONTAT INTR-UN COSCIUG)

„Din păcate, procedura nu este destul de rapidă, anumite persoane rămânând acolo (n.r. la IML) mai mult timp până când sunt îndepliniţi toţi paşii legali pentru înhumarea unui astfel de caz”, a recunoscut Luminița Munteanu, director în cadrul Direcției de Asistență Comunitară din cadrul Primăriei Iași.

 

Citește și...