Acasă » Știri » Știri interne » Gabriela Firea construieşte locuinţe sociale şi pentru tineri! Primarul Capitalei a anunţat demararea a încă 58 de proiecte

Gabriela Firea construieşte locuinţe sociale şi pentru tineri! Primarul Capitalei a anunţat demararea a încă 58 de proiecte

De: Cancan 22/03/2017 | 18:24
Gabriela Firea construieşte locuinţe sociale şi pentru tineri! Primarul Capitalei a anunţat demararea a încă 58 de proiecte

Gabriela Firea a anunţat, marţi, că Primăria Capitalei demarează 58 de proiecte noi de investiţii, printre care  spital metropolitan, locuinte pt tineri, camine de batrani, scoli si gradinite, poduri si pasaje, piste de biciclisti.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a postat pe pagina de Facebook un mesaj prin intermediul căruia anunţă demararea a 58 de proiecte noi şi sumele de bani alocate fiecărui proiect în parte.

”#proiectenoipentrubucuresteni

Primaria Capitalei demareaza 58 de proiecte noi de investitii : spital metropolitan, locuinte pt tineri, camine de batrani, scoli si gradinite, poduri si pasaje, piste de biciclisti.
Criticile aduse proiectului de buget referitoare la lipsa proiectelor noi de investiţii şi la finanţarea, cu prioritate, a monumentelor şi lăcaşurilor de cult sunt tendenţioase, răuvoitoare şi denotă lipsa unor noţiuni elementare privind alcătuirea unui buget public sau a modului de punere în practică a unui proiect.

În ciuda nemulţumirii adversarilor politici ai actualei administraţii a Capitalei, oraşul nu înseamnă doar şantiere, spitale sau mijloace de transport în comun. Înseamnă în egală măsură cultură, spectacole, timp liber, turism, comunitate, iar a calcula câte autobuze pot fi cumpărate sau câţi kilometri de bulevard pot fi asfaltaţi cu banii alocaţi culturii sau cultelor nu este decât un exerciţiu de ipocrizie.
Acest buget nu este unul perfect, cu siguranţă poate fi îmbunătăţit. Este şi rostul dezbaterii publice sau în comisiile Consiliului General. Dar nu poate fi îmbunătăţit decât cu soluţii constructive, iar autorii amendamentelor trebuie nu doar să se laude cu ce bani aduc într-un anumit domeniu, ci să-şi asume, în egală măsură, şi tăierea sau diminuarea finanţării unui alt obiectiv. Bugetul propus de actuala administraţie este unul echilibrat, având ca priorităţi evidente sănătatea şi investiţiile de infrastructură, iar alocările s-au făcut ţinând cont de posibilităţile reale de cheltuire a banilor, cu respectarea tuturor procedurilor şi normelor legale.
Finalizarea marilor proiecte de infrastructură începute în anii precedenţi şi aflate în faze avansate de execuţie ar trebui sa reprezinte o prioritate pentru orice primar. În plus, demararea oricărui proiect nou presupune o serie de demersuri preliminare foarte clare – studiu de fezabilitate, proiect tehnic, documentaţii de urbanism, care sunt mari consumatoare de timp şi mai puţin de resurse.

Studiul de fezabilitate – etapa obligatorie in cazul obiectivelor de investitii noi, stabileste principalii indicatori tehnico-economici aferenti obiectivului de investitii, respectiv valoarea totala a obiectivului, durata estimata de executie etc.
Acest studiu de fezabilitate se aproba in CGMB, apoi urmeaza demararea procedurilor de achizitie publica (servicii de proiectare, servicii de consultanta tehnica – dirigentie de santier, contract de lucrari etc.). Abia dupa finalizarea procedurilor de achizitie publica, respectiv semnarea contractelor, se creeaza temeiul legal pentru bugetarea obiectivului de investitii cu sumele aferente.

Proiectul de buget al Municipalitatii pentru anul 2017 include o serie de obiective de investitii esentiale pentru dezvoltarea Capitalei. Sumele prevazute pentru realizarea acestor obiective au fost alocate conform legii, etapizat, in functie de stadiul acestora si proiectia lucrarilor pentru anul in curs.

Gradinite, scoli, locuinte sociale, spital metropolitan si camine de batrani

Pentru elaborarea studiilor de fezabilitate in cazul obiectivelor noi de investitii propuse de actuala administratie si prevazute in proiectul de buget pe 2017 au fost alocate sume dupa cum urmeaza:

1) 42 obiective – : 6.552.000 lei, din care:
– 16 grădiniţe;
– 10 after school;
– 15 extinderi şcoli;
– 1 Sală Sport în incinta Scolii Centrale

2) 6 cartiere de locuinţe sociale si pentru tineri :1.000.000 lei

3) Spitalul Metropolitan: 700.000 lei

4) Parc de distracţii şi agrement: 700.000 lei

5) Acvariu public cu Centru de Cercetare: 700.000 lei

6) 6 Cămine de bătrâni: 1.200.000 lei

7) Teatrul Temporar – consultanţă pentru concurs de soluţii – concurs de soluţii proiect: 8.000.000 lei (inclusiv execuţie)

Proiecte noi importante pentru deblocarea traficului in Capitala

Sume alocate studiilor de fezabilitate pentru urmatoarele proiecte de infrastructura:

1. Supralărgire Sos. Bucureşti Măgurele – 140.000 lei
2. Prelungirea Ghencea str. Braşov între sos. Alexandriei şi Prelungirea Ghencea – 600.000 lei
3. Strapungere si supralargire str. Avionului intre Sos.Pipera si Linia de Centura prin Drumul Nisipoasa, str. Campul Pipera si str.Vadul Moldovei cu pasaj denivelat suprateran peste CF Bucuresti-Constanta pe sub pista Aeroportului Aurel Vlaicu – 600.000 lei
4. Pasaj suprateran D.na Ghica- Colentina – 500.000 lei
5. Et. II Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu- Vitan Bârzeşti – 500.000 lei

Obiective de investiţii deblocate de actuala administratie

Pentru toate obiectivele de investitii aflate in executie au fost prevazute sume importante in proiectul de buget al anului 2017:

1. Refacere şi Modernizare Patinoar Artificial M. Flamaropol (lucrări în execuţie)– proiectare, execuţie şi consultanţă: 33.500.000 lei. La începutul mandatului obiectivul de investiţie era blocat din cauza necesităţii elaborării unui nou PUZ, care a stat la baza obţinerii autorizaţiei de construire. În urma aprobării acestuia, proiectul tehnic a fost predat în noiembrie 2016 obţinându-se şi autorizaţia de construire. În ianuarie 2017 s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. La această dată se execută lucrările de excavaţie.
2. Sala Multifuncţională – Complex Sportiv Lia Manoliu – executie, proiect şi consultanţă: 6.000.000 lei.
La începutul mandatului, procedura de atribuire era nefinalizată, comisia de evaluare de la acea dată nu îşi mai exercita atribuţiile. După schimbarea componenţei comisiei de evaluare în data de 28 11.2016 s-a reluat reevaluarea ofertelor pentru punerea in aplicare a Deciziei Curţii de Apel nr.2158/13.04.2016, procedura fiind contestată. În 31.01.2017 s-a semnat Raportul procedurii, care la această dată este din nou contestată. Menţionăm că procedura a fost contestată în mai multe rânduri, alternativ, de cei doi ofertanţi participanţi la procedura de achiziţie publică.
3. Proiectul Glina reluat dupa o suspendare de 400 de zile – in data de 16.03.2017 a fost depusa la Autoritatea de Management a POIM (Programul Operational Infrastructura Mare) prima cerere de rambursare, in valoare de 5.850.533 lei (echivalent 1.3 milioane euro), pentru contractul de finantare „Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dambovita”, contract semnat in data de 21.12.2016.
In data de 17 martie 2017, s-a semnat actul aditional la Contractul de Lucrari 2 (CL2) din cadrul Proiectului ‘Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dambovita’, iar ordinul de reluare a lucrarilor a fost emis in data de 20.03.2017, astfel incat lucrarile pot continua dupa o suspendare de 400 zile. O consecinta directa a semnarii acestui contract este deblocarea Contractului de Lucrari 6 (CL 6), ultimul din cadrul Proiectului care nu fusese demarat intrucat depindea de solutia tehnica din cadrul Contractului de Lucrari 2. In ceea ce priveste Contractul de Lucrari 1 – ‘Extindere SEAU Glina 2 şi construirea unui Incinerator de namol’, dupa o lunga perioada de contestatii a licitatiei, instanta s-a pronuntat iar Municipalitatea este in procedura de atribuire a contractului. Astfel, toate cele 6 Contracte de Lucrari aferente Proiectului sunt acum in derulare, impreuna cu 3 contracte de servicii privind asistenta tehnica pentru managementul proiectului şi supervizarea lucrarilor, precum şi pentru audit”. (CL2 presupune construirea sistemului de drenare de la partea dreapta a Casetei şi alte lucrari la sistemul de canalizare de evacuare din Lacurile Titan, Tineretului şi Carol”; CL6 presupune „Reabilitarea/inlocuirea retelei de canalizare şi realizarea drenurilor secundare in zonele Cotroceni, Regina Maria şi Tineretului). Buget propus pentru anul 2017 – Faza 2 Glina este de 164.473.000 lei.

4. Consolidare imobil Str. Ion Câmpineanu, nr. 9 – La începutul mandatului obiectivul de investiţie era blocat din cauza neîntocmirii actului adiţional nr 3 de extensie de timp. Contractul a fost suspendat în data de 24.06.2016. La această dată este în curs de semnare Actul Adiţional nr. 3 pentru extensie de timp. Termen de execuţie 187 zile.
5. Amenajare, reabilitare şi refuncţionalizare sala de spectacole şi spaţii anexe la Teatrul Ion Creangă – La începutul mandatului obiectivul de investiţie era blocat. Pe parcursul execuţiei lucrărilor a apărut necesitatea unor lucrări suplimentare ceea ce a dus la sistarea acestora cu data de 29.07.2016. La această dată, au fost deblocate lucrările şi se vor relua, până la sfârşitul lunii martie. Termen de execuţie 17 luni.
6. Modernizarea şi reabilitarea imobilului situat în B-dul Regina Elisabeta nr. 47, sector 5 – La începutul mandatului obiectivul de investiţie era blocat, din cauza neefectuării plăţilor pe perioada trimestrelor I şi II 2016. În iunie 2016 lucrările erau finalizate în proporţie de 70%. După mai multe întâlniri de lucru cu toţi factorii implicaţi s-a decis ca lucrările să fie reluate cu celeritate. In acest moment, Primaria Municipiului Bucuresti functioneaza in acest sediu.
7. Blocuri de locuinţe Ghermăneşti D4 şi PR 6 – La începutul mandatului lucrările erau încetinite din cauza apariţiei unor lucrări suplimentare apărute în teren, dar şi a alocaţiei bugetare insuficiente. La această dată, lucrările sunt in execuţie, având termen de finalizare octombrie 2017.
8. Spitalul Clinic de Copii Victor Gomoiu – Lucrarile au inceput in anul 2012 si au fost sistate in 2014 din cauza unor divergente între constructor, consultant şi ASSMB. În luna octombrie s-a comandat o expertiza extrajudiciară şi s-a ajuns la concluzia ca lucrările trebuie reluate. Au fost şedinţe de lucru cu părţile implicate în proiect şi vizite în şantier. S-au reactualizat indicatorii tehnico – economici privind consultanţa şi s-au luat deciziile necesare pentru deblocarea situaţiei. Sume alocate: 1.555.000 lei.
9. Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie Şi TBC Osteoarticular ”Foişor” – La începutul mandatului, proiectul de modernizare şi reabilitare şi consolidare era blocat din cauza faptului că nu exista consultant, acesta fusese plătit 86%, iar construcţia era finalizată în proporţie de 20%. Indicatorii au fost reactualizaţi, astfel s-a putut angaja un nou consultant (dirigenţie de şantier), care să verifice si certifice lucrările executate. În momentul de faţă, lucrările care trebuiau finalizate anterior sunt realizate în proporţie de 95%, urmând ca în decursul acestui an să fie demarate lucrările la corpul A plus parcajul subteran. Sume alocate: 29.348.000 lei.
10. Proiect “Consolidare, restaurare şi conservare Arcul de Triumf” – La data preluării mandatului, Arcul de Triumf, monument istoric de importanţă naţională, era în pericol din cauza nefinalizării soluţiei de consolidare. De asemenea, existau dispute intre cei doi parteneri contractuali ai PMB si, in urma şedinţelor de progres cu toţi factorii implicaţi s-a deblocat activitatea pe şantier, iar obiectivul a fost finalizat.
11. Proiect consolidare, restaurare şi conservare Observator Astronomic Vasile Urseanu – La data preluării mandatului, termenul de execuţie a lucrărilor era depasit. În urma întâlnirilor cu factorii de decizie s-au reluat lucrările, astfel încât acestea au fost finalizate prin semnarea Procesul-verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.
12. Scoli – La data preluării mandatului, nu exista contract de servicii de asistenţă tehnică, iar o parte din cele 101 scoli realizate cu fonduri BEI nu erau finalizate. După mai multe întâlniri s-a stabilit ca proiectantul să colaboreze cu UIP pentru deblocarea situaţiilor apărute pe parcursul derulării contractelor de execuţie lucrări. Astfel, au mai fost încheiate recepţii finale la un număr de 4 unităţi de învăţământ, precum şi la două săli de sport. La un număr de 7 unităţi de învăţământ s-au reziliat contractele de execuţie, urmând ca pe parcursul anului 2017 să fie expertizate şi reluate procedurile de achiziţie de lucrări.

Finalizarea proiectelor de infrastructura

In ceea ce priveste proiectele de infrastructura rutiera incepute in anii precedenti, s-au alocat sume importante pentru finalizarea acestora, astfel:

1. Reabilitare sistem rutier şi linie de tramvai – Bd Liviu Rebreanu – 13.870.000 lei
2. Reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai – Bd Aerogării –7.000.000 lei
3. Modernizare Piaţa Eroii Revoluţiei şi Pasaj Pietonal – 8.097.000 lei
4. Străpungere Bd Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – 24.500.000lei
5. Penetratie Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti – Pitesti – 90.000.000 lei
6. Reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai – Şos. Pantelimon – 70.000.000 lei
7. Reabilitare sistem rutier şi linii de tramvai – Şos. Iancului – 11.900.000 lei
8. Modernizare infrastructură Piaţa Sudului – 102.513.000 lei

Fonduri pentru alte proiecte de infrastructura

Totodata, s-au alocat fonduri pentru urmatoarele proiecte
1. Supralărgire Fabrica de Glucoză – 15.000.000 lei – a fost finalizata procedura de achizitie publica pentru proiectarea si executia acestui obiectiv de investitii, iar in prezent este in curs de semnare acest contract; urmeaza emiterea ordinului de incepere a serviciilor de proiectare si ulterior, de executie lucrari. Termen de finalizare estimat 18 luni;

2. Penetraţie Prelungirea Ghencea – Domneşti – 5.000.000 lei; In urma demersurilor PMB, acest proiect va fi inclus in Planul de Mobilitate Urbana Durabila Bucuresti-Ilfov 2016-2030

3. Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a municipiului Bucurşti – 5.000.000 lei;

4. Închidere inel median de circulaţie la zona nord/autostradă urbană-Tronson Lacu Morii – Sos. Colentina – 1.000.000 lei

Totodata, s-au alocat sume importante pentru consolidari: buget alocat – 19.446.000 lei. (10.474.000 lei buget local si 8.972.000 transfer Buget Stat)”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la milionarul român
Imagini INCENDIARE cu ISPITA care a primit un CADOU de 600.000 de euro de la...
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează nici de ea, nici de copil”
Fostul iubit al Cristinei Cioran, declarații halucinante: „Îmi fac alt copil! Nu mă mai interesează...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu cumpere așa ceva”
Mesajul dureros al mamei care și-a pierdut fetița din cauza biluțelor magnetice: „Părinții să nu...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
O româncă va arbitra returul unei semifinale din UEFA Women’s Champions League
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
Netflix, o nouă lovitură. Povestea despre care vorbește toată lumea
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai făcut bogat”
George Simon a devenit tată pentru prima dată. Liderul AUR este în culmea fericirii: ”M-ai...
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de liderul AUR
George Simion a devenit tată. Soția lui, Ilinca, a născut un băiețel. Mesajul transmis de...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...