Gabriela Firea: Iohannis minte cu privire la taxe! El le va creste, noi le-am scazut!

Publicat: 27/10/2014 | 14:42
Gabriela Firea: Iohannis minte cu privire la taxe! El le va creste, noi le-am scazut!

Purtatorul de cuvant al PSD, Gabriela Firea, a explicat cum minte Klaus Iohannis romanii cu privire la cresterea taxelor.

Gabriela Firea a aratat ca Iohannis nu face altceva decat sa se dea singur de gol. Astfel, el vine in fata electoratului cu un program economic care lasa un deficit de 6 miliarde de euro.

“Klaus Werner Iohannis a spus ieri intr-o conferinta de presa ca in 2015 vor creste taxele. Acest lucru este valabil doar daca romanii vor avea ghinion si candidatul ACL va castiga alegerile prezidentiale, pentru ca el este cel care a venit in fata electoratului cu un program economic care lasa o gaura de 6 miliarde de euro in buget, gaura care poate fi acoperita doar prin cresteri de taxe si impozite sau prin taierea pensiilor si a salariilor. (…) Mai grav este ca prin aceste minciuni la adresa actualului guvern, riscam ca increderea investitorilor si a oamenilor de afaceri sa fie afectata, incredere pe care cu greu am reusit sa o recastigam dupa dezastrul guvernarilor PDL. (…) In ceea ce priveste viziunea actualului guvern asupra noului Cod Fiscal, taxele si impozitele la care a facut referire domnul Iohannis nu vor fi modificate, sau cu siguranta nu vor creste!

Iohannis

De altfel, premierul Victor Ponta a fost foarte clar si a spus ca taxele vor continua sa scada. Victor Ponta a vorbit despre faptul ca reducerea TVA la paine este un succes si ca masura va fi extinsa si pentru legume, fructe si carne, deoarece avem spatiul bugetar necesar in 2015.”, a explicat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a mai spus ca, daca Victor Ponta va deveni presedinte, se va continua programul de guvernare al USL.

“De asemenea, acciza la palinca va fi eliminata, chiar daca ne vom confrunta juridic cu Comisia Europeana. Mai mult, cel putin pana in 2016 vom guverna pe baza programului USL, care prevede pastrarea cotei unice si reducerea CAS. (…)

ponta

Practic, prin dezvaluirile facute ieri, Iohannis si-a dat cu stangu-n dreptul. Asadar, romanii trebuie sa considere declaratiile domnului Iohannis de ieri ca pe o marturisire: daca va castiga alegerile prezidentiale iar ACL va ajunge la guvernare, impozitul pe teren va creste de opt ori, iar cele pe constructii si automobile de cate trei ori. Sper ca domnul Iohannis sa aiba astfel de puseuri de sinceritate si in cazul celor 6 sau 7 case.”, a concluzionat purtatorul de cuvant al PSD.

R.O.

Citește și...