Acasă » Știri » Știri interne » Germania vrea sa investeasca in modernizarea Bucurestiului! Primarul Capitalei s-a vazut cu Klaus Wowereit

Germania vrea sa investeasca in modernizarea Bucurestiului! Primarul Capitalei s-a vazut cu Klaus Wowereit

De: Cancan 22/01/2014 | 21:53
Germania vrea sa investeasca in modernizarea Bucurestiului! Primarul Capitalei s-a vazut cu Klaus Wowereit

Primarul General, Sorin Oprescu, insotit de o delegatie a Primariei Municipiului Bucuresti, s-a aflat zilele acestea intr-o vizita oficiala in capitala Germaniei, Berlin, la invitatia omologului sau, Klaus Wowereit.

In cursul zilei de astazi, Primarul Capitalei a avut o intalnire bilaterala cu primarul orasului Berlin cu care a discutat despre consolidarea relatiilor de cooperare dintre cele doua capitale, dar si despre dezvoltarea unor proiecte de infrastructura , de transport public, constructia de locuinte sociale si eficienta energetica.

Primarul General i-a prezentat lui Klaus Wowereit principalele proiecte de dezvoltare urbana pe care Bucurestiul intentioneaza sa le implementeze prin programe de cooperare europeana, in acest context Sorin Oprescu exprimandu-si dorinta ca administratia bucuresteana sa beneficieze de asistenta si expertiza specialistilor germani pentru imbunatatirea capacitatii de absorbtie a fondurilor comunitare in cadrul Forumului European de Dezvoltare Regionala.

Sorin Oprescu si Klaus Wowereit

Sorin Oprescu : “ Este stiut ca relatiile economice dintre Romania si Germania s-au dezvoltat substantial in ultimii ani, Germania fiind principalul partener economic al tarii noastre si ma refer aici la investitiile private ale companiilor germane din tara noastra. Ne dorim ca Bucurestiul si Berlinul sa-si extinda si sa-si diversifice relatiile de colaborare pentru ca, asa cum stim cu totii, marile orase sunt principalele motoare de dezvoltare a unei tari. De exemplu, contributia Bucurestiului la PIB-ul national este de 24%. Suntem interesati sa dezvoltam parteneriate cu autoritatile germane centrale si locale in domenii importante de dezvoltare economica, mai ales ca experienta Berlinului in tranzitia de la un regim la altul este cea mai apropiata de cea a Bucurestiului.”

La randul sau, primarul Berlinului si-a exprimat interesul si disponibilitatea pentru dezvoltarea dialogului institutional intre cele doua administratii, atat in plan bilateral cat si la nivel european si a subliniat ca accesarea fondurilor europene reprezinta o preocupare comuna pentru cele doua capitale.
“ Ma bucur ca au fost consolidate contactele intre Bucuresti si Berlin si ca astazi, relatiile dintre orasele noastre au primit o baza solida prin vizita Primarului General, Sorin Oprescu la Berlin. Intr-adevar capitalele europene se confrunta cu probleme asemanatoare si de aceea este foarte bine sa invatam unii de la altii, putem sa copiem fara ezitare ideile bune de alte orase. O preocupare importanta pentru ambele capitale, Bucuresti si Berlin, este si problema fondurilor europene intrucat orasele au nevoie de aceste fonduri pentru dezvoltare si putem sa actionam pe langa Comisia Europeana in acest sens.”

De asemenea, Primarul Guvernator a mai declarat :“Cred ca Bucurestiul de astazi este unul diferit fata de acum 5 ani. Desi orasul trece printr-o perioada de transformari, iar startul acestora a fost mai lent, va pot spune ca astazi orasul dumneavoastra se afla pe drumul cel bun, asa incat ati facut o treaba buna.”

La finalul intalnirii, Sorin Oprescu a declarat: “ Suntem multumiti de intrevederea cu primarul Berlinului mai ales ca am stabilit sa colaboram mai bine decat am facut-o pana acum indeosebi in domeniul economic, prin dezvoltarea unor proiecte comune intre cele doua capitale. Afirmatia ca doresc sa ne sprijine si o fac cu tot sufletul imi doresc sa primeasca acelasi raspuns corect, de respect si prietenie si din partea noastra. Sunt convins ca aceasta colaborare este spre binele cetatenilor din ambele orase mai ales ca problemele cu care ne confruntam si noi si Berlinul sunt asemanatoare.”

Sorin Oprescu si Klaus Wowereit
Sorin Oprescu si Klaus Wowereit

O tema de discutii a reprezentat-o interesul suscitat de ridicarea restrictiilor pentru piata de munca din Germania, Berlinul reprezentand un punct de atractie pentru oricare dintre cetatenii europeni. Primarul Guvernator al Berlinului a tinut sa sublinieze ca, in pofida vestilor alarmante despre valul de cetateni romani si bulgari, acest lucru – dupa cum era de anticipat prin prisma experientei poloneze – nu s-a intamplat, context in care cei doi au convenit sa dezvolte proiecte comune de incluziune sociala, economica si culturala pentru toate categoriile defavorizate de cetateni.

La finalul intalnirii, Klaus Wowereit a acceptat cu placere invitatia lansata de Primarul General de a vizita Bucurestiul. Astfel, in prima jumatate a acestui an, cei doi primari se vor intalni la Bucuresti unde vor concretiza protocolul de colaborare convenit astazi.

____

CITESTE SI

Vesti bune pentru bucuresteni! Anuntul facut de Sorin Oprescu in urma cu putin timp: „Circulatia va fi mult mai organizata”

____

In cursul vizitei sale la Berlin, Primarul General a avut o intrevedere si cu directorul Comitetului pentru Relatii Economice Est-Europene, Dr. Rainer Lindner, cu care a discutat despre atragerea investitorilor germani interesati sa dezvolte proiecte in Bucuresti, indeosebi in domeniile sanatatii, infrastructurii si in cel al reabilitarii cladirilor de patrimoniu, tinand cont de faptul ca aceasta organizatie are peste 200 de membrii constand in companii specializate in mai multe domenii ,de la IMM-uri pana la firme cotate la bursa. La finalul intrevederii s-a stabilit ca Municipalitatea va trasmite conducerii Comitetului o lista de proiecte prioritare ce urmeaza a fi promovate in randul companiilor si analizate in vederea incheierii unor parteneriate publice private .

Germania vrea sa investeasca in modernizarea Bucurestiului!

Tot astazi, Primarul Capitalei a avut intalniri cu reprezentanti ai conducerilor Asociatiei Federale a Camerelor de Industrie si Comert si ai Asociatiei Federale a Constructorilor din Germania.
Cu acest prilej s-a convenit organizarea unor misiuni economice la Bucuresti care sa analizeze posibilitatea demararii unor proiecte si investitii in modernizarea infrastructurii Capitalei.
In cadrul vizitei oficiale la Berlin, Primarul Capitalei a mai avut intrevederi cu reprezentanti ai sectorului Reinickendorf ( unul dintre cele 12 sectoare ale Metropolei berlineze) interesati de o colaborare cu Bucurestiul in dezvoltarea unor proiecte privind cresterea suprafetei de spatii verzi, dar si cu Directorul General al Berlin Tourismus Kongress pentru stabilirea unei colaborari vizand proiecte de promovare a Bucurestiului.

A.P

 

Urmărește Cancan.ro pe Google News
Parteneri
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul a fost mutat la SPITALUL 9! De ce au luat medicii decizia de a-l duce la NEBUNI
LOVITURĂ pentru familia Mititelu: Juniorul a fost mutat la SPITALUL 9! De ce au luat...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă unirea cu țara noastră
Ungaria și propunerea surprinzătoare pentru „dușmanul de moarte”, România. De ce nu a fost posibilă...
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort în accidentul din Deveselu
„A luat foc” Incident cumplit la câteva săptămâni de la decesul lui Mădălin, tânărul mort...
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina?
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Marilu, mesaj sfâșietor după despărțirea de Iustin: „Cât timp avem, de fapt..”
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a exprimat tristețea în mediul online: „Sunt nervoasă și tristă și nefericită.”
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a luat-o pe Ana-Maria, tânăra gravidă în 6 luni, la ocazie?: „Doamne ferește! Cine știe câte victime sunt”
Te trec fiori! Ce au găsit polițiștii în locuința și în mașina individului care a...
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
Oferte televizoare la Auchan: SMART TV la preț tentant
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol! Imaginile din interiorul vilei i-au uluit pe toți
Andreea Esca și-a amenajat casa în stil excentric. Fiul ei, Aris, a dat-o de gol!...
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află fix lângă un mare oraș al țării
Frații Pavăl, proprietarii Dedeman, au dat o nouă lovitură în România. Investiția uriașă se află...
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
Cinci zodii care pot face bani frumoși după Paște. Astrele se aliniază pentru ele
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
S-a dat ORDIN de EVACUARE în România. Raed Arafat a decis chiar acum
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte. Împăcarea, pecetluită cu flori!
Bomba anului în showbiz. Decizia luată de Alina Sorescu şi Alex Ciucu înainte de Paşte....
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Jocul oficial al Campionatului Mondial de Formula 1 va fi lansat mai devreme
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Locaţiile din faimosul serial Bridgerton pe care le poţi vizita
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Vestea cumplită primită de Simona Halep. A venit anunțul privind marele vis din 2024
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Noi scumpiri la pompă. Prețul benzinei a crescut
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Armata OBLIGATORIE în România!? Anunțul care îi tulbură pe români
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, transformare spectaculoasă la 54 de ani: Nu-mi propun să...
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am pierdut?! E corect să iasă!”. Ce au filmat camerele
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
"Atunci o bag pe nevastă-mea la înaintare". Ce nu le poate refuza niciodată Alex Velea...
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui Cătălin Dobrescu. Explicația instanței
Ghinion pentru Oana Radu într-unul dintre procesele cu fostul soț. Trebuie să-i dea bani lui...
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași pe sfoară”
Țeapa pe care au luat-o doi pensionari care și-au cumpărat o casă: “Am fost trași...
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea va fi pe placul abonaților din România
Netflix va lansa serialul pe care milioane de oameni îl așteaptă de câțiva ani. Povestea...