Gest inedit, în direct la TV. O prezentatoare își cere scuze fața de medicul pe care l-a declarat mort de COVID-19. VIDEO

Autor:
Publicat: 26/05/2020 | 19:44
Gest inedit, în direct la TV. O prezentatoare își cere scuze fața de medicul pe care l-a declarat mort de COVID-19. VIDEO

Jurnalista de la Digi 24, Carla Tănasie, a avut ocazia să îi ceară scuze Alidei Moise, medicului de la Spitalul Gerota pe care despre care anunța, în urmă cu două luni, că a murit de coronavirus. Cazul a ajuns chiar și pe masa CNA, unde a fost sancționat cu o amendă de 5.000 de lei.

În timpul interviului de pe 25 mai, Carla Tănasie a susținut că „este singura greșeală pe care am făcut-o în cariera de jurnalist” și a cerut iertare pentru informația „pe surse” difuzată fără să fie verificată.

„Sunteți doctorul despre care la un moment dat s-a știut pentru 20 de minute că ați pierdut lupta cu această boală. Am spus asta la televizor. M-am bucurat foarte mult când am aflat că nu este adevărat.

Vreau să-mi cer iertare și dumneavoastră, și familiei dumneavoastră. Sunt foarte conștientă de impactul pe care acea informație l-a avut asupra familiei dumneavoastră.

Sper să puteți trece peste, e singura greșeală pe care am făcut-o în cariera de jurnalist și sper că și ultima”, a spus jurnalista care acoperă zona de sănătate la Digi24.

Replica Alidei Moise

La rândul ei, medicul Alida Moise a spus că nu a văzut știrea în cauză și că, în primă fază, a refuzat interviul. Aceasta mai declarat, tot în debutul interviului:

„Am venit pentru că au ales copiii mei să vin, după cum v-am spus în discuția anterioară. Eu inițial am refuzat interviul. În clipa în care mi s-a transmis că intenționați să vă cereți scuze și am spus asta acasă, copiii mei au fost cei care au considerat că e ok și e suficient și nu trebuie să vă refuz.

Eu nu am fost trează atunci, nu am văzut știrea, ei sunt cei care au trăit impactul emoțional negativ și dacă ei au considerat că este bine să vin, pentru mine n-a fost o problemă să accept”, a declarat șefa secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Gerota.

Reamintim că postul Digi24 a difuzat, la finalul lunii martie, știrea conform căreia sefa secției ATI de la Spitalul Gerota a murit de Coronavirus. Informația dată de Digi24 a fost infirmată, la aproximativ o oră, de secretarul de stat Raed Arafat, după cum menționează organizația, scrie PaginadeMedia. 

VIDEO AICI