COVID-19 lovește și în „Sex-gate-ul de la Interne”. Înaltul ofițer acuzat de hărțuire sexuală și șantaj a fost izolat după ce…

Publicat: 26/05/2020 | 15:51
Criza coronavirusului a lovit în plin și „marea familie” a înaltului ofițer din Ministerul de Interne acuzat de hărțuire sexuală și șantaj de către o fostă subalternă. Potrivit unor surse judiciare, cumnata înaltului ofițer a fost infectată cu COVID-19, ceea ce ar fi dus la izolarea întregii sale familii, o parte importantă angajată chiar la minister. CANCAN.RO are detalii exclusive despre noua întorsătură din celebrul caz „Sex-gate la MAI”. 
Soția șefului înaltului ofițer ar fi fost confirmată cu oficial cu prezența virusului, pe care este posibil să-l fi răspândit, implicit, familiei. (NU RATA: Înaltul ofițer acuzat de hărțuire sexuală și șantaj, “pus la adăpost” în restaurantul ministerului, închis de COVID-19)

Izolaţi în vile de protocol

Surse judiciare afirmă, pentru CANCAN.RO, că, după aflarea veştilor nefaste, cumnatul înaltului ofiţer, dar şi personajul principal al scandalului „Sex-gate la MAI” s-ar fi retras pentru „executarea” celor două săptămâni de izolare în vilele de protocol ale Ministerului de interne.
Sursele noastre atrag atenţia că, în vreme ce numeroşi angajaţi ai MAI care au fost detaşaţi şi au servit în stradă în perioada stării de urgenţă au fost trimişi în izolare de mai-marii ministerului acasă la familiile lor, în cazul unor suspiciuni de infectare cu coronavirus, înaltul ofiţer, membri ai familiei acestuia, dar şi şeful Direcţiei de Asigurare Logistică Integrată ar petrece clipe liniştite în confortul vilelor de protocol ale MAI.
Potrivit surselor citate, înaltul ofiţer este cazat la Hotelul „Paul Greceanu” din Bucureşti şi așteaptă în prezent, alături de şeful său de la DALI, dar şi de alte persoane cu funcţii de conducere,  trecerea celor două săptămâni de izolare. În aceeași situație ar fi și cumnatul acestuia, şeful Serviciului Hrănire din DALI fiind cazat la Vila „Piersicul” din Neptun.

Personalul de la Excelsior, testat in corpore la Gerota?!

Restaurantul MAI de pe Știrbei Vodă, din București
Restaurantul MAI de pe Știrbei Vodă, din București
Alte persoane cu funcţii de conducere alături de care stă izolat înaltul ofiţer ar fi directorul adjunct al DALI şi totodată preşedintele Comisiei de concurs în vremea examenului acestuia pentru funcţia şef Birou Hrănire sau şeful Serviciului Cazări.
Nu la fel de bună ar fi, din păcate, situaţia cumnatei înaltului ofiţer, femeia fiind internată într-un spital de boli infecţioase din Bucureşti. (VEZI ȘI: Primul personaj ”decapitat” în Sex-gate-ul de la Ministerul de Interne)
Surse din Poliţie au mai relatat pentru CANCAN.RO că toţi ospătarii, bucătarii şi personalul conex din Restaurantul Excelsior al MAI ar fi fost testați la Spitalul MAI, Dimitrie Gerota. Astfel, aproximativ 30 de angajaţi MAI ar fi dat cu subsemnatul prin faţa medicilor de la Gerota, unde li s-au recoltat probe de sânge până la ora 3 dimineaţa. Toţi aceştia au fost trimişi în izolare timp de două săptămâni. Aceleaşi surse poliţieneşti atrag atenţia că femeia care ar fi fost depistată pozitiv la testul pentru COVID-19 nu este o angajată a Ministerului Afacerilor Interne.

Istoricul „Sex-gate-ului de la Interne”

În 7 noiembrie 2019, o angajată a Direcţiei Asigurare Logistică Integrată (DALI) din Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a depus o plângere penală la unitatea de parchet după ce situaţia care se petrecea la locul de muncă ar fi escaladat până la limita suportabilităţii, spun surse judiciare. Documentul a intrat, în exclusivitate, în posesia CANCAN.RO, iar, în el, angajata a descris în detaliu gesturile superiorului său, pe care ea le-a calificat drept hărțuire sexuală și șantaj.

Femeia a arătat în documentul citat că, în luna mai 2018, prin concurs, a obţinut un post în cadrul MAI, în prezent ocupând funcţia de agent principal de poliţie. În luna iulie 2018, a povestit aceasta, superiorul său în ierarhia instituţiei a început să îi facă avansuri de natură sexuală, promiţându-i că, dacă va ceda acestor avansuri, va fi promovată în corpul ofiţerilor.

Angajata de la Interne a mai relatat, în plângere, că superiorul său, încercând să o facă să îi cedeze avansurilor, îi promitea în repetate rânduri că va divorţa şi va începe o nouă viaţă alături de ea. Văzând ca nici prin această metoda nu i-a cedat, a mai notat angajata MAI în document, înaltul ofițer ar fi început să-i facă vizite inopinate în locul în care lucra. Ar fi ajuns să o viziteze şi de șapte-opt ori pe zi, iar, în acest fel, spune femeia, s-a simţit hărţuită. Totodată, arată aceasta, hărţuirile superiorului s-ar fi materializat prin diverse comentarii cu tentă sexuală.

Ar fi cedat de frica pierderii locului de muncă

Ministrul de Interne, Marcel Vela (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)
Ministrul de Interne, Marcel Vela (Foto: Inquam Photos/Octav Ganea)

În plângerea sa, femeia a mai scris că ar fi fost ameninţată voalat de către înaltul ofițer de la Direcţia Asigurare Logistică Integrată (DALI). Polițista a susținut că bărbatul ar fi ameninţat-o – invocând relaţii sus-puse în cadrul ministerului – că, dacă nu întreţine relaţii sexuale cu el, îşi va pierde locul de muncă. Femeia a mai arătat că ar fi dat, până la urmă, curs acestor presiuni, iar relaţiile extraconjugale dintre cei doi ar fi durat aproximativ două-trei luni de zile.

După această perioadă, continuă angajata MAI în plângere, a înţeles că ofiţerul nu va înceta să o hărţuiască, dar şi că el nu ar fi avut niciodată intenţia de a o promova. În acest context, a continuat subalterna, a ales să încheie orice relaţie cu superiorul şi să îl ignore cu orice ocazie, pentru că şi-a dat seama că a fost păcălită, după ce a dat curs solicitărilor acestuia. (VEZI ȘICUM A ÎNCERCAT CORPUL DE CONTROL AL MINISTRULUI VELA SĂ MUȘAMALIZEZE ”SEX GATE-UL DE LA INTERNE”?)

Amenințată cu divulgarea unor înregistrări intime

În plângere, polițista a mai notat că, după momentul în care a încheiat orice relaţie cu superiorul său, acesta nu a vrut să accepte că ea nu mai doreşte să dea curs niciunei solicitări de-ale sale. Atunci, a scris ea, ar fi început acţiunile de şantaj. Înaltul ofițer i-ar fi spus în repetate rânduri că relaţia dintre ei va continua chiar și fără acordul său şi ar fi ameninţat că va divulga anumite înregistrări intime dintre cei doi, atât la locul de muncă, respectiv, colegilor şi personalului, dar şi soţului femeii.

Ameninţată cu darea în vileag a înregistrărilor intime, compromițăoare – a scris femeia în document – cu scopul ca ofiţerul să obţină un folos injust, mai exact, relaţii sexuale, aceasta ar mai fi cedat de câteva ori presiunilor șefului, dar foarte rar.

Polițista a spus că ofiţerul pretindea favoruri de natură sexuală tot mai insistent şi că se ajunsese ca aproape zilnic acesta să îi creeze situaţii jenante atât ei personal, cât şi faţă de colegii săi. Mai mult decât atât, a mai notat angajata MAI, situaţia creată de ofiţerul superior ar fi dus la intentarea unei acţiuni de divorţ din partea soţului său.

Astfel, imaginea femeii în familie, dar şi în faţa colegilor săi, s-ar fi deteriorat şi, totodată, ar fi avut de suferit si starea sa psihică, potrivit celor notate de angajata MAI în documentul intrat în posesia CANCAN.RO.

Ministerul de Interne a confirmat existența plângerii penale

„Referitor la informațiile apărute în spațiul public privind o situație de pretinsă hărțuire sexuală și șantaj între doi salariați ai Ministerului Afacerilor Interne, vă confirmăm că există o plângere penală privind faptele menționate mai sus.

Ministerul Afacerilor Interne va sprijini organele de anchetă pentru clarificarea situației de fapt și aflarea adevărului. Totodată, vă informăm că, în scop preventiv, la nivelul structurilor din care cei doi fac parte s-au dispus măsuri în consecință.

De asemenea, a fost dispusă măsura cercetării disciplinare față de persoana reclamată”, ne-au transmis reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne. (CITEȘTE ȘI: PORNO-POLIȚISTA A FOST NORA UNUI GENERAL LEGENDAR ÎN MINISTERUL DE INTERNE)

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...