Gestul INCREDIBIL facut de avocatul lui Dan Adamescu inainte sa-si ia viata! Dezvaluirile lui il pot infunda pe miliardar

Publicat: 23/05/2014 | 08:42
Gestul INCREDIBIL facut de avocatul lui Dan Adamescu inainte sa-si ia viata! Dezvaluirile lui il pot infunda pe miliardar

Barbatul car s-a sinucis luni dupa ce s-a aruncat in fata metroului la statia Universitate este nimeni altul decat avocatul lui Dan Adamescu. Inainte sa-si ia viata, acesta a prezentat niste documente foarte importante in proces.

Avocatul lui Dan Adamescu, George Claudiu Dumitru, a furnizat DNA, in dosarul celor patru judecatori acuzati de fapte de coruptie, o copie a unui extras de cont, prin care se atesta viramentul mitei date acestora pentru a solutiona favorabil dosare privind insolventa unor firme ale lui Adamescu.

Avocatul George Claudiu Dumitru s-a sinucis luni, aruncandu-se in fata metroului la statia Universitate, la cateva ore dupa ce judecatorii de la Tribunalul Bucuresti care ar fi luat mita de la Dan Adamescu au fost ridicati si dusi la Directia Nationala Anticoruptie, ulterior acestia fiind arestati.

George dumitru si-a luat viata imediat cum a iesit de la audieri
George dumitru si-a luat viata imediat cum a iesit de la audieri

Potrivit motivarii deciziei Curtii de Apel Bucuresti de arestare a celor patru magistrati, unul dintre martorii din dosar, Elena Daniela Firestein, a spus ca Dan Adamescu si fiul sau, Alexander Adamescu, si-au dat acceptul, atat in vara anului 2013 cat si in decembrie 2013, pentru coruperea judecatorilor care aveau spre solutionare dosarele de insolventa ale SC Sigur Industrial Construct SRL si SC Activ Constructii Industriale SRL.
Martora a mai spus ca, in decembrie 2013, s-a intalnit cu Dan Adamescu si cu juristul Daniel Onute, martor si el in dosar, la sediul SC Asigurare Reasigurare Astra SA.

CITESTE SI

Avocatul care s-a sinucis la metrou, banuit ca ar fi incercat sa-l „infunde” pe milionarul Dan Adamescu!

Casa lui Adamescu, perchezitionata mai bine de sapte ore! Procurorii au plecat cu bratele pline din vila omului de afaceri

Cu aceasta ocazie, Onute i-ar fi spus lui Dan Adamescu ca mai avea nevoie de o suma de bani, nespecificata la acel moment, pentru rezolvarea „problemei” cu dosarul de insolventa.
„Cu prilejul acelei discutii, Adamescu Grigore Dan, care dispunea de activele financiare ale firmelor din grupul Baumaister, a stabilit ca martora sa plateasca, in baza unui contract de asistenta juridica, incheiat formal cu avocatul Dumitru George-Claudiu, o suma de bani, care ii va fi indicata ulterior de Onute Daniel. Martora a aflat de la Onute Daniel ca se va folosi de avocatul Dumitru George-Claudiu pentru a scoate banii, pe care ulterior ii va inmana lichidatorului Borza Monica Angela in vederea remiterii lor catre judecatori, folosind cu privire la acestia apelativul de «jude»”, se arata in motivarea Curtii de Apel Bucuresti.

Potrivit documentului citat, declaratia Elenei Daniela Firestein este intarita si de declaratia avocatului George Claudiu Dumitru.
Avocatul George Claudiu Dumitru a depus, la dosarul in care sunt acuzati cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, o copie a unui extras de cont, prin care se atesta viramentul, dintr-un cont apartinand SC Baumeister Utilaje Echipamente SRL, in contul cabinetului sau de avocatura, a sumei de 223.200 lei, in data de 10 decembrie 2013.

„In aceeasi zi, avocatul Dumitru George-Claudiu a efectuat o retragere in numerar a sumei de 222.040 lei, din care Onute Daniel afirma ca a primit suma de 100.000 lei, in numerar, pentru coruperea judecatorilor„, potrivit motivarii.

In documentul citat se mai arata ca Monica Angela Borza a facut la DNA un autodenunt, in 14 mai, aceasta spunand ca a dat mita 5.000 de euro judecatoarei Elena Roventa si 15.000 de euro judecatorului Ion Stanciu, pentru ca acestia sa pronunte solutii favorabile in dosarele de insolventa ale SC Sigur Industrial Construct SRL si SC Activ Constructii Industriale SRL.

Sursa: Mediafax