Ghimbir cu miere. Cel mai bun remediu pentru raceală

Autor: Alina S.
Publicat: 05/09/2019 | 08:46

Ghimbir cu miere. Aceasta pare să fie combinația minune ce ajută la tratarea răcelii și a multor alte afecțiuni, dar care este și un bun detoxifiant.

Ghimbir cu miere poate fi folosit în mai multe variante și, preparat corespunzător, face minuni împotriva răcelii, a grețurilor și chiar a durerilor menstruale. În plus, combinația de miere cu ghimbir este un puternic antioxidant și ajută la sănătatea inimii, dar este și un puternic stimulator al sistemului imunitar.

Pe lângă mierea cu ghimbir, în rețetele benefice pentru sănătate se poate adăuga și lămâie. Așadar, mierea, ghimbirul şi lămâia sunt perfecte pentru lupta împotriva multor afecțiuni. Ele sporesc de asemenea capacitatea corpului de a se apăra de bacteriile dăunătoare din mediu.

Ghimbir cu miere. Cum se prepară

Cel mai bun și mai ușor mod de a consuma ghimbir cu miere este să amestecați o linguriță de suc de rădăcină de ghimbir cu o linguriță de miere.

O altă metodă foarte sănătoasă de a consuma ghimbir cu miere este să tăiai bucățele mici o rădăcină de ghimbir, aproximativ 150 de grame, într-un borcan și adaugă tot atâta miere. Lasă-le la macerat o săptămână, după care pote fi consumat.

Și ceaiul de ghimbir este foarte bun pentru a trata numeroase afecțiuni, mai ales durerile menstruale. Pune o felie de rădăcină de ghimbir la o cană de apă clocotită, după care lasă să infuzeze timp de jumătate de oră, potrivit avantaje.ro. Apoi, bea ceaiul cu înghiţituri mici, de câteva ori pe zi, înainte de fiecare masă, cu 20 de minute.

Și, nu în ultimul rând, bomboanele de miere cu ghimbir sunt foarte populare. Dacă aveți probleme cu gâtul ar trebui să mâncați ghimbir și miere. Bomboanele de miere cu ghimbir sunt utile în timpul călătoriilor cu mașina sau avionul, deoarece acestea sunt cunoscute pentru a ajuta la tratarea răului de mișcare.

Ghimbir cu miere pentru răceală

Combinația de ghimbir cu miere s-a dovedit a fi un remediu ideală pentru subţierea mucusului care blochează respiraţia şi, din această cauză, duce la infecţii ale tractului respirator superior. În plus, ghimbirul ajută la reducerea inflamaţiei căilor respiratorii. Prin urmare, un amestec care combină mierea şi ghimbirul asigură un tratament natural eficient pentru tuse şi simptomele răcelii.

Mai mult, se crede că un amestec de miere și ghimbir, împreună cu piper negru, este capabil să reducă efectele astmului. Este un amestec natural calmant și antiinflamator, care eliberează tensiunea, promovează fluxul de oxigen în plămâni și ajută la relaxarea vaselor de sânge.

Ghimbir cu miere. Beneficii pentru sănătate

Ghimbir cu miere pentru indigestie

Ghimbirul ameliorează problemele de tranzit intestinal, iar mierea nu face decât să sporească și mai mult efectele benefice ale acestei rădăcinoase.

De asemnea, această combinație te va ajută să elimini și durerile abdominale cauzate de acumularea de gaze în interiorul intestinelor. Amestecă 1 linguriță de ghimbir ras cu 1 linguriță de miere și consumă preparatul obținut imediat după fiecare masă

Ghimbir cu miere pentru dureri menstruale

Pregătește-ți un ceai aromat din bucățele proaspete de ghimbir pe care le fierbi timp de 30 de minute. La final, îndulcește ceaiul cu miere, după gust.

Alte beneficii ale ghimbirului cu miere

Mierea cu ghimbir ameliorează durerile provocate de întinderile musculare, prin aplicarea de comprese în zona afectată de 2 ori pe zi.

Această combinație minune este una dintre cele mai eficiente remedii naturale și ajută la detoxifierea organismului. Mai mult, ghimbirul este ideal și pentru slăbit. 

În ceea ce privește sănătatea inimii, efectele moderatorii ale tonicului de miere și ghimbir au aratat tendința de a calma tensiunea vaselor sangvine. Astfel se reduce tensiunea arterială și șansele unor afecțiuni cum ar fi ateroscleroza, infarctul miocardic și accidentele vasculare cerebrale.

Citește și: Ghimbirul ne scapa de raul de inaltime

Citește și...