Greva spontana la CFR! Toate trenurile sunt oprite in gari! Feroviarii, nemultumiti de salarii

Publicat: 23/04/2014 | 07:27
Greva spontana la CFR! Toate trenurile sunt oprite in gari! Feroviarii, nemultumiti de salarii

Feroviarii au oprit lucrul miercuri dimineata si timp de doua ore circulatia pe calea ferata este blocata, iar trenurile de calatori stationeaza in gari sau pe traseu.

Protestul are loc, potrivit sindicalistilor, in urma esuarii negocierilor privind incheierea unui nou contract colectiv de munca.

Presedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Fratica, a declarat ca membrii federatiei au intrerupt voluntar lucrul, iar intre orele 7.00 si 9.00 nu va circula niciun tren de calatori si de marfa, potrivit MEDIAFAX.

Greva CFR

Trenurile de calatori aflate in miscare vor fi oprite in prima statie de pe traseu, iar cele care aveau ora de plecare dupa 7.00 vor ramane in statii pana la ora 9.00, cand, treptat, va fi reluata circulatia feroviara.

Actiunea feroviarilor, prima din acest an, va afecta mii de calatori, iar sute de trenuri aflate in miscare intre orele 7.00 si 9.00 nu vor ajunge la timp la statia finala, din cauza blocarii circulatiei pe calea ferata.

Greva CFR

Gheorghe Fratica a spus ca intre orele 7.00 si 9.00 erau in circulatie aproximativ 400 de trenuri de calatori si 200 de marfa.
In cele doua ore de protest, calatorii vor fi nevoiti sa astepte in gari reluarea circulatiei feroviare sau sa gaseasca alte mijloace de transport.

Liderul Federatiei Miscare Comercial a spus ca prin incetarea voluntara a lucrului, angajatii din CFR vor sa traga un semnal de alarma actualilor si fostilor guvernanti ca in ultimii sase ani nu au primit niciun procent in plus la salarii.

Fratica a mai spus ca negocierile pentru incheierea noului contract colectiv de munca au esuat, ultima intalnire cu ministrul Transporturilor avand loc marti. El a precizat ca miercuri va mai fi o intalnire cu ministrul, la 17.00.

Greva CFR

Presedintele Federatiei Mecanicilor de Locomotiva, Iulian Mantescu, a spus ca protestul nu este organizat de sindicate.
Federatiile sindicale din transporturile feroviare amenintau inca din 15 aprilie ca ar putea declansa conflictul colectiv de munca incepand cu 23 aprilie, daca pana atunci nu vor fi incheiate noile contracte colective de munca, care sa tina cont de solicitarile salariatilor.

______

CITESTE SI:

De la tribunal, la restaurant! Acuzat de o teapa de 50 milioane de euro, „Tarul CFR” Mihai Necolaiciuc o „arde” modest prin oras!

Alice Peneaca, sexy-nasica CFR de pe coperta FHM Romania, vorbeste despre virginitate si despre cum umbla goala prin casa

_______

Printre nemultumirile sindicalistilor de numara cele legate de nivelul salariilor, de eliminarea drepturilor angajatilor de a calatori gratuit pe calea ferata si de faptul ca nesemnarea noilor contracte colective de munca ar putea duce la disponibilizarea a 2.500 de salariati de la CFR Marfa.
 

Citește și...