Halucinatiile durerii! Anca Pandrea, la un prag de delir mistic: “Flacara de la candela danseaza atunci cand Iura…”

Publicat: 14/05/2014 | 12:13

Au trecut mai bine de doi ani de cand Iurie Darie a parasit definitiv scena. Anca Pandrea, cea care i-a fost alaturi in ultimii 26 ani, nu si-a revenit nici acum: a intrat in depresie, sustine ca vorbeste cu spiritul lui si asteapta sa-l reintalneasca.

Lumea cinematografiei romanesti a fost zguduita la sfarsitul anului 2012, caci marele actor Iurie Darie s-a stins din viata, dupa o lunga suferinta.

Iurie Darie a fost unul dintre cei mai sarmanti actori din Romania
Iurie Darie a fost unul dintre cei mai sarmanti actori din Romania

Partenera sa, Anca Pandrea, care care i-a fost alaturi un sfert de secol si care l-a ingrijit pe patul de moarte, nu si-a revenit nici acum. Femeia este transfigurata de durere si cu greu isi gaseste cuvintele atunci cand este vorba despre iubirea vietii ei. De data asta, am stat de vorba cu ea in propria gospodarie, acolo unde actrita are impresia ca inca mai locuieste cu Iura al ei.

Anca Pandrea alaturi de Iurie Darie
Anca Pandrea alaturi de Iurie Darie

“Ma simt bine intrucat copilul meu, Iurisca, este alaturi de mine. Fara el nu cred ca ma descurcam sa fac toate astea. Imi da putere vorbind cu el. Imi spune ce trebuie sa fac. Cand nu gasesc ceva prin casa il rog pe el sa-mi aminteasca si ma duce direct unde am pus lucrul respectiv. Flacara de la candela sta dreapta sau danseaza, in functie daca e de acord sau nu cu mine, in functie de ce vrea sa-mi transmita. Daca e de acord flacara danseaza, daca nu e de acord flacara sta dreapta. Candelele merg in permanenta. Nu le sting, nu mi-e frica sa nu se intample ceva, merg la Iura daca e”, a declarat Anca Pandrea, pentru CANCAN.ro.


Schimba tevile de canalizare, Iura „o ajuta” cu cimentul

anca pandrea

De mai bine de doua saptamani, Anca Pandrea a fost lovita de o noua nenorocire. Tevile de canalizare s-au infundat, asa ca acum se vede nevoita sa schimbe tot, iar curtea casei s-a transformat peste noapte in santier.

anca pandrea

“Sunt cu Iuriscuta, sufletul meu, muncim. Betoniera, nisip, facem ciment, facem de toate, ca pivnita s-a inundat. Nu mai puteam folosi chiuveta de la bucatarie, spalam vasele in cea de la baie. Nici la masina de spalat nu puteam da drumul, imi spala fina noastra hainele si mi le aducea. Zilele astea sper sa terminam tot”, ne-a mai spus actrita.

CITESTE SI

Anca Pandrea este in prag de colaps! Vaduva maestrului Iurie Darie primeste lovitura dupa lovitura!

Anca Pandrea, bantuita de spiritul lui Iurie Darie! „Iura mi-a dat caloriferele la maximum”

Anca Pandrea, distrusă de durere la parastasul lui Iurie Darie! Ce a putut să găsească actriţa la mormântul actorului! E şocată

Se documenteaza despre lumea de dincolo de moarte

Anca Pandrea a fost o femeie fericita atata timp cat a trait Iurie Darie
Anca Pandrea a fost o femeie fericita atata timp cat a trait Iurie Darie

Anca Pandrea nu vrea nici in ruptul capului sa accepte ca Iurie Darie nu mai este printre noi si incearca sa ia legatura cu el, de dincolo de moarte. “Citesc niste carti despre lumea de dincolo, imi doresc sa ajung la scrierea automata. Mental, el sa-mi dicteze ce sa astern pe hartie. Trebuie sa ma concentrez, pentru sufletul si viata mea o sa fac asta”, ne-a mai spus Anca Pandrea.

anca pandrea

 

F. Coman