Horia Tecău, despre sfârșitul colaborării dintre Simona Halep și Darren Cahill: ”Simona este la o experiență mult mai mare…”

Publicat: 12/11/2018 | 22:01

Horia Tecău a vorbit despre despărțirea dintre Simona Halep și antrenorul ei, Darren Cahill, despre care crede că o va mai ajuta cu sfaturi pe numărul 1 mondial. (Studio de videochat Bucuresti ofera salariu garantat!)

„Am rămas surprins că s-a terminat colaborarea lor. Nu știu motivele. Am citit că Darren își dorește să stea mai mult acasă, alături de familie. E de înțeles acest lucru. A îndeplinit foarte multe lucruri în cariera lui de antrenor și trebuie să aibă grijă și de familie. 

Simona este la o experiență mult mai mare după colaborarea cu Cahill. Cu siguranță va continua în același ritm și, la cum îi cunosc și ținând cont de ce fel de colaborare au avut, Simona cu siguranță se va sfătui cu Darren și în viitor, dacă va avea nevoie”, a spus Tecău, într-un interviu pentru Digi Sport. (CITEȘTE ȘI: SIMONA HALEP, ÎN TOPUL MILIONARILOR DIN TENIS! CÂȚI BANI A CÂȘTIGAT ÎN 2018)

Tenismenul de 33 de ani a mai precizat că Simonei Halep nu îi va fi ușor să își aleagă următorul antrenor. În urma experienței acumulate alături de Cahill, noul antrenor al liderului WTA trebuie să îndeplinească multe criterii:

„Nu prea mă pricep la a da un sfat, dar are nevoie de un antrenor în care să aibă o mare încredere, care să știe cum să o motiveze, cum să o calmeze, cum să scoată ce e mai bun din ea tot timpul. El trebuie să aibă timp să vină și în România să o ajute și când e aici. Lista este destul de mică pentru o jucătoare de nivelul Simonei. Orice ar fi, Simona este mai experimentată decât era când a început colaborarea cu Darren”.

Darren Cahill a renunțat la colaborarea cu Simona Halep

Darren Cahill a făcut un anunț neașteptat în lumea tenisului, antrenorul australian precizând că va încheia colaborarea cu Simona Halep, liderul ierarhiei WTA. Astfel, Cahill nu va mai fi antrenorul Simonei Halep în 2019. Pe contul personal de Instagram, Cahill a spus și de ce a ajuns la această decizie: motive familiale. (VEZI ȘI: AVEM FILMĂRILE NOCTURNE CU SIMONA HALEP & ”IUBI” MILIONARUL!)

„Aş vrea să anunţ că nu voi mai continua parteneriatul cu Simona în 2019 strict din motive familiale. După ce m-am gândit mult şi am discutat mult, după mulţi ani cu peste 30 de săptămâni pe drumuri departe de familie, am decis să iau un an sabatic, pentru a fi mai mult alături de copiii mei. Mulţumesc Simonei pentru patru ani minunaţi. Personalitatea ei, etica ei, generozitatea şi profesionalismul au făcut să fie o plăcere să fiu antrenorul ei. Este o tânără minunată şio persoană pe care o respect enorma, ceea ce înseamnă mai mult decât orice rezultat. Practic am avut serviciul de vis şi îi mulţumesc că a făcut posibil acest lucru. Îi urez lui Simo să continue cu succesul şi abia aştept să o susţin anul viitor. O menţiune specială pentru Theo Cercel, Andrei Cristofor şi Virginia Ruzici, cărora le mulţumesc pentru sprijin, încredere, prietenie şi munca minunată. Şi în final, fanilor români. Sunteţi cei mai tari. Mulţumesc că aţi adoptat un australian şi l-aţi făcut să se simtă ca unul de-al vostru. Mulţumesc” – Darren Cahill. (Angajeaza-te si castiga 10.000$ lunar!)

 

Citește și...