In Piata Universitatii se va reconstrui monumental lui I.C. Bratianu!Acesta a fost distrus de comunisti

Publicat: 31/01/2014 | 13:20


Consilierii generali ai Capitalei au votat un proiect de hotarere ce prevede constructia unui monument in Piata Universitatii. Mai exact, este vorba de cel al lui I.C. Bratianu, care a fost distrus in 1848 de comunisti.

Opera de arta a fost distrusa in 1948, el fiin dtopit la fostele uzine Republica
Opera de arta a fost distrusa in 1948, el fiin dtopit la fostele uzine Republica

Proiectul  a fost aprobat in sedinta de joi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti, iar acesta prevede reconstruirea monumentului lui I.C. Bratianu pe amplasamentul sau initial in rondul de la Universitate.
Monumentul, distrus de comunisti in 1948, cinstea memoria ilustrului om politic liberal, creator al Romaniei moderne si independente. Pe soclul monumentului, inalt de noua metri scria : „Prin mintea, prin inima si bratele noastre”. “Invit cetatenii cu idei sa ne sprijine in demersurile noastre ca impreuna sa transformam Bucurestiul intr-o Capitala cu adevat europeana, sa infrumusetam orasul si sa stimulam turismul international”, ne-a spus consilierul general Sorin Margarit.

Consilierul general Sorin Margarit
Consilierul general Sorin Margarit

Citeste si Situatie inedita la adaposturile Primariei Capitalei! A confundat centrul cu un hotel!

Germania vrea sa investeasca in modernizarea Bucurestiului! Primarul Capitalei s-a vazut cu Klaus Wowereit

Monumentul realizat de un sculptor francez

Constructia a fost aprobata de consilierii generali in sedina de joi
Constructia a fost aprobata de consilierii generali in sedina de joi

“Astazi, pentru Bucuresti, este vitala recuperarea patrimoniului cultural si istoric si redobandirea stralucirii micului Paris, asa cum era denumit Bucurestiul in perioada interbelica. (…) Monumentul era situat la intersectia Bulevardelor Coltei (actual I.C. Bratianu) cu Carol I si a fost realizat de sculptorul francez Ernes Henri Dubois”, se arata in expunerea de motive. (Sursa foto facebook.com) (A.S.)

 

Citește și...