Inca nu ti-ai facut planuri de sarbatori? Iata top 5 destinatii de Craciun, in Europa!

Publicat: 15/11/2014 | 15:50
Inca nu ti-ai facut planuri de sarbatori? Iata top 5 destinatii de Craciun, in Europa!

Perioada sarbatorilor de iarna vine la cei mai multi dintre noi si cu cateva zile libere, in care putem sta alaturi de familie si de prieteni, dar putem face si anumite calatorii pe care nu am avut ragaz sa le “onoram” in timpul anului.

In multitudinea de oferte ale agentiilor de turism, cele mai accesibile sunt calatoriile pe care le-am putea efectua in perioada iernii pe Batranul Continent. Europa are orase incarcate de istorie, in care cu siguranta te vei regasi de Craciun sau de Revelion.

Mai jos, vei regasi “top 5 destinatii de vacanta” pe care le-ai putea bifa in perioada sarbatorilor de iarna.

Craciun

Prima dintre acestea este ROMA. Cetatea Eterna va avea mereu ceva de oferit turistilor, indiferent de momentul in care alegi sa o vizitezi. Iarna, insa, ai diferite festivaluri, piete frumos decorate si muzica de exceptie care rasuna la fiecare colt de strada. Catolicii pun foarte mare accent pe strazile imbracate 9in straie de sarbatoare, dar si pe Liturghia de la miezul noptii.

Craciun

PARISUL, cum era de asteptat, daca nu este primul, cu siguranta este al doilea pe lista destinatiilor de poveste. Turnul Eiffel, Champs Elysee, si alte astfel de atractii unice sunt si ele pe lista celor carora le plac calatoriile pe toata perioada anului, insa au ceva special de oferit de Craciun. Pietele continentale ofera delicatesele cele mai tentante, lumini frumoase si colindatori fermecatori. O capitala romantica si cosmopolita va fi mereu o idee senzationala pentru a-ti petrece vacanta de iarna.

Craciun

VIENA este intr-adevar preferata turistilor pe timpul iernii. Craciunul este cea mai importanta sarbatoare pentru austrieci, iar pentru asta capitala Austriei este impodobita intr-un mod cu totul si cu totul aparte. Aici este, spre exemplu, una dintre cele mai mari piatete de Craciun din Europa cu un peisaj animat de jocurile de lumini si o atmosfera de neuitat.

Craciun

Capitala Scotiei, EDINBURGH, iti garanteaza un Craciun alb si stralucitor. Aici puteti gasi cel mai bun scotch din lume si un festival care tine 6 saptamani, in perioada Craciunului. Si aici veti avea parte de piatete si targuri cu atmosfere magice, dar si de pationoare si centre cu tot felul de activitati interesante pentru intreaga familie.

Craciun

Si COPENHAGA este o locatie de vis pentru perioada Craciunului. Cea mai importanta zi aici este pe 24 decembrie, cand oamenii mici, numiti “nisser”, canta ceremonios in jurul copacului si beau bere speciala de Craciun. Capitala Danemarcei va poate oferi un alt mod de a petrece sarbatoarea Craciunului.

R.O.
 

Citește și...