INEDIT! Victor Ponta: „Este cel mai bun lucru pe care l-am făcut!” Despre ce vorbeşte premierul

Publicat: 29/09/2014 | 21:12
INEDIT! Victor Ponta: „Este cel mai bun lucru pe care l-am făcut!” Despre ce vorbeşte premierul

Copiilor talentaţi din România li s-a pregătit Programul Naţional "Cantus Mundi", inaugurat luni, 29 septembrie. Acesta a fost înfiinţat recent printr-o Hotărâre de Guvern şi are ca scop integrarea socială a tinerilor din diverse medii.

La eveniment a fost prezent şi prim-ministrul Victor Ponta, care a venit alături de fiica sa, Irina, în vârstă de 6 ani.

„Cred ca cel mai bun lucru pe care cineva il poate face in viata este sa dea sanse unui copil. Toti copiii trebuie sa aiba sanse egale. Daca Irina ma va intreba peste 10 ani care este cel mai bun lucru pe care l-am facut in functia de prim-ministru, am sa pot spune ca este faptul ca am sprijinit proiectul Cantus Mundi”, a afirmat premierul Victor Ponta, prezent la deschiderea acestui Program National.

Victor Ponta

„Dacă România a avut şansa de a crea aici o valoare universală, cum este corul Madrigal, cu care ne mândrim oriunde în lume şi pe care poate nu-l apreciem atât de mult cât ar trebui, sunt absolut convins că în continuare România o să mai aibă o valoare universală, Cantus Mundi”, a mai spus premierul.

Programul are ca scop integrarea socială a tinerilor din diverse medii, prin intermediul cântecelor şi al terapiei muzicale de grup. Acesta urmăreşte şi crearea unei platforme de Internet care să cuprindă o bază de date extinsă de partituri online, lecţii video şi audio, dar şi un motor de socializare şi promovare a mişcării corale româneşti.

R.O.

Citește și...