Informații noi despre Harvey Weinstein, producătorul acuzat de viol de mai multe actrițe! Cum le făcea pe victimele sale să păstreze tăcerea

Publicat: 20/05/2018 | 14:46

Actrița italiană Asia Argento a îndreptat din nou atenția asupra Harvey Weinstein, după ce a spus în acest weekend la Festivalul de Film de la Cannes că a fost violată de cunoscutul producător de filme. Vă reamintim că cineastul este este acuzat de viol și agresiune sexuală de mai multe actrițe.

Citește și: Angelina Jolie, mărturisiri de coşmar! Actriţa susţine că Harvey Weinstein a hărţuit-o sexual! Decizia luată de soţia producătorului de film

Asia Argento, la gala de închidere a Festivalului de la Cannes: „Am fost violată, aici, de Harvey Weinstein”

Actriţa Asia Argento a luat ieri cuvântul pe scena de la gala de închidere a Festivalului de Film de la Cannes 2018 şi a povestit despre faptul că a fost violată de producătorul american Harvey Weinstein la una dintre ediţiile anterioare ale evenimentului, potrivit imaginilor difuzate de organizatori.

Citește și: FOTO / După ce a fost acuzat de hărţuire sexuală de Angelina Jolie, Harvey Weinstein a vrut să se sinucidă. Cum a fost găsit după ce fiica lui a sunat la salvare

„În 1997, am fost violată de Harvey Weinstein, chiar aici, la Cannes. Festivalul era terenul său de vânătoare. Vreau să fac o predicţie: Harvey Weinstein nu va mai fi niciodată binevenit la Cannes. (…) Printre voi, există persoane care au avut un comportament nedemn faţă de femei. Iar noi ştim cine sunteţi şi nu vom permite să trăiţi nepedepsiţi”, a declarat actriţa şi regizoarea italiană Asia Argento, potrivit Mediafax.

Citește și: VIDEO / Noi acuzaţii halucinante la adresa producătorului Harvey Weinstein: “Mi-a smuls tamponul, m-a violat, mi-a făcut sex oral în timp ce eram la menstruaţie”

Organizatorii festivalului francez au condamnat „comportamentul de neiertat” al acestuia, după ce a fost acuzat de patru violuri care ar fi avut loc în timpul ediţiilor anterioare ale evenimentului.

Citește și: Scandal în care sunt implicate două super-vedete! Seal o acuză pe Oprah că a ignorat zvonurile legate de Harvey Weinstein!

Harvey Weinstein a devenit cunoscut nu prin munca sa de producător de filme, ci în urma numeroaselor scandalurilor în care a fost acuzat de viol și agresiune sexuală de mai multe actrițe. Acest subiect delicat a luat amploare în 2007, după ce doi jurnaliști de la The New York Times, Jodi Kantor și Megan Twohey au publicat, pe 5 octombrie, o poveste în care Harvey Weinstein era acuzat că, timp de trei decenii, a agresat sexual mai multe femei, cărora le-a oferit bani pentru a păstra tăcerea, potrivit Libertatea.

Citește și: O actriţă de Oscar îl acuză pe Harvey Weinstein că a hărţuit-o la el acasă. În locuinţă se aflau şi copiii producătorului!

 

Pe 10 octombrie 2017, jurnaliștii de la NBC News au transmis că Harvey Weinstein a agresat sexual și violat 13 femei. La o lună distanță s-a divulgat faptul că producătorul s-a folosit de serviciile Black Cube să spioneze victimele lui Weinstein. Și, totodată pe reporterii care au făcut publice cazurile de agresiune în încerca să-i împiedice să le dea publictății.

Citește și: Uma Thurman vorbeşte despre VIOL. Momentele cutremurătoare trăite de actriţă!

În urma acuzaţiilor, în SUA a fost iniţiată o mişcare online, la care participă milioane de femei. Acestea au vorbit pe Facebook şi pe alte reţele sociale despre traumele pe care le-au suferit din cauza experienţelor de hărţuire sexuală sau abuz şi au folosit hashtag-ul „#MeToo” („Şi Eu”, n.r.). Mai multe personalităţi s-au alăturat campaniei sociale din mediul online, între acestea numărându-se Lady Gaga şi actriţele Anna Paquin şi Evan Rachel Wood.

Femeile care l-au acuzat pe Harvey Weinstein de viol sunt: Lysette Anthony, Asia Argento, Paz de la Huerta, Lucia Evans, Hope Exiner d’Amore, Mimi Haleyi, Dominique Huett, Natassia Malthe, Rose McGowan, Annabella Sciorra. Alte actrițe care au preferat să rămână anonime au susținut de asemenea că au fost violate de Harvey Weinstein.

În vârstă de 66 de ani, Harvey Weinstein este un fost producător de film american, care împreună cu fratele său, Bob Weinstein, a creat compania de filme independente Miramax. Cei doi frați au condus compania din 1979 până în 2005. În martie 2005, Harvey Weinstein a înfiintat The Weinstein Company (TWC) și a părăsit Miramax în același an, în luna septembrie, conform sursei citată mai sus.

În octombrie 2017, Harvey Weinstein a fost concediat de conducerea companiei sale, The Weinstein Company, în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală.

Într-o declarație de presă, The Weinstein Company a anunțat concedierea lui Harvey Weinstein, care a fondat această companie alături de fratele său.

“În urma informațiilor noi apărute în ultimele zile despre comportamentul lui Harvey Weinstein, diretorii The Weinstein Company – Robert Weinstein, Lance Maerov, Richard Koenigsberg and Tarak Ben Ammar – l-au informat pe acesta că al său contract s-a încheiat, cu efect imediat”, se arată în comunicatul companiei.

Anterior, Harvey Weinstein anunțase că își ia concendiu nelimitat până la sfârşitul anchetei asupra acuzaţiilor sexuale. Cu toate acestea, compania pe care a fondat-o alături de fratele său a mers mai departe și l-a concediat.

Sub conducerea lui Harvey Weinstein, compania a produs mai multe pelicule care au reușit să se impună la premiile Oscar, inclusiv “The King’s Speech” și “The Artist”.

 

 

Citește și...