Interlopul fugar Boenică, mesaj de batjocură la adresa poliției

Publicat: 31/08/2020 | 11:52
Interlopul fugar Boenică, mesaj de batjocură la adresa poliției

Interlopul fugar  Romeo Ursu, zis Boenică, a transmis un mesaj de batjocură la adresa poliției, chiar în direct la TV. Bărbatul are două condamnări definitive și este plecat în Iordania. 

Romeo Ursu, cunoscut sub numele de Boenică, este fugit de peste un deceniu în Iordania, chiar dacă are două condamnări definitive. 

Uneori, interlopul postează pe rețelele sociale fel și fel de mesaje ironice la adresa autorităților române, care nu l-au putut extrăda până acum.

„Ținel (sic!) DOAMNE sănătos 100 ani, și să iasă la pensie la 70 ani pe acest ORGAN!! Mi a renăscut SPERANȚA că ajung acasă ACUM”, este cel mai recent mesaj postat pe pagina sa de Facebook de Romeo Ursu.

„Am ridicat rangul de interlop la loc de CINSTE”

„Autoritati Romane, am ridicat rangul de interlop la loc de CINSTE, pe cind voi prin incompetenta voastra, prin tradarile voastre de neam si tara ati demonstrat de 30 ani unde ati dus tara si natiunea Romana!”, a mai scris interlopul.

Mai mult decât atât, Boenică a intrat în direct la o televiziune din România și a spus că autoritățile române nu au ce să îi facă: „Au incercat cu mult timp in urma, dar nu au nicio sansa. Sunt rezident, am tot ce necesita ca un personaj ca mine sa se integreze in societatea lor, asa ca sunt bine venit in societatea asta. Au incercat de trei ori sa ma ridice, dupa ce unii din sefii din Politia Romana spuneau pe post ca in trei saptamani ma aduc acasa. Dar asta este, nu au avut ce face pe aici. Sunt binevenit in tara asta si cu asta basta”.

Romeo Ursu a fost acuzat în 2018 că ar fi furat mai multe terenuri din Capitală, pe care ulterior le-a comercializat. A fost dat in urmărire internațională, iar Ministerul Justiției a cerut extrădarea lui.

În 2014, individul a fost condamnat la opt ani de închisoare într-un alt dosar, unde era acuzat că a condus o rețea de falsificatori de carduri bancare. 

„Poliția Română l-a localizat pe cetateanul Romeo Ursu ca este in Iordania inca de cand acesta a ajuns acolo. Politia Romana a facut, in acelasi timp, toate demersurile necesare pentru aducerea acestuia in tara. Conform procedurii, noi, Politia, localizam acesti cetateni, apoi informam Ministerul Justitiei, pentru ca aceasta institutie sa continue, conform legii, procedura extradarii. Mai subliniem ca nu revocam o procedura internationala pana cand nu suntem anuntati ca persoana respectiva intra in custodia noastra”, a declarat Ramona Dabija, ofițer de presă al Politiei Romane, pentru ziare.com.