Ce spune Poliția Română despre întâlnirea de la miezul nopții a șefului Liviu Vasilescu cu liderii clanului Duduianu

Autor:
Publicat: 29/08/2020 | 17:53
Ce spune Poliția Română despre întâlnirea de la miezul nopții a șefului Liviu Vasilescu cu liderii clanului Duduianu

După ce au fost făcute publice imaginile în care ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi reprezentanţii Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian, Poliția Română a venit cu unele explicații. Printr-un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române au fost date câteva detalii despre tot ce s-a întâmplat.

Poliția Română a explicat de ce șeful structurii, chestorul Liviu Vasilescu, a procedat astfel și care au fost motivele din spatele întregii operațiuni. Astfel, pentru a aduce „clarificări ale unor întrebări apărute în spațiul public” a fost eliberat un comunicat, sâmbătă, de către Inspectoratul General al Poliției Române. (CITEȘTE ȘI: MOMENTE INCREDIBILE SURPRINSE DE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE! ÎNTÂLNIRE LA MIEZ DE NOAPTE ÎNTRE REPREZENTANȚII LEGII ȘI CLANUL DUDUIENILOR)

„Poliția Română a procedat legal, corect, conform tuturor normelor în vigoare, care nu sunt aplicate în cazuri de criză doar în țara noastră, ci și pe plan internațional. În orice situație de această natură, analizezi și pui în aplicare soluția cea mai eficientă, astfel încât să primeze protejarea vieții și integrității persoanelor.

Astfel, printre alte măsuri, în București s-au aplicat peste 250 de sancțiuni, înmormântarea respectând în desfășurare normele legale. A fost interzisă inclusiv distribuirea celor 500 de pachete, reușind astfel să nu se creeze vreun focar de coronavirus în aceea zonă”, se arată în comunicat.

Liviu Vasilescu, chemat din concediu pentru operațiune

„Am ajuns azi să discutăm de ce șeful Poliției Române a coborât în stradă să rezolve problema, tocmai pentru că în acel moment a fost singura soluție operativă eficientă, pe românește, nu am avut altă soluție care să garanteze succesul operațiunii. Trist, dar adevărat. (în mod concret, chestorul Vasilescu era în concediu timp de 5 zile, a fost rechemat urgent și a rezolvat problema în 5 ore, și oricum șeful Poliției Române nu era la prima lui “excursie în teren” de la preluarea mandatului).

În concluzie, chestorul Vasilescu a fost singurul considerat ca având experiența necesară de a coordona operativ, nici nu s-a ascuns, nu a făcut nimic ilegal, acționând după “litera manualului” de tactică polițienească, pe care trebuie să –l cunoască orice polițist. (în plus, după cum ați observat, echipa operativă a știut tot timpul unde sunt camerele de luat vederi)” se mai precizează în  comunicatul Poliției. (VEZI ȘI: DECIZIE DRASTICĂ LUATĂ DE FAMILIA LIDERULUI CLANULUI PIAN! CE SE ÎNTÂMPLĂ CU DUDUIANU SENIOR CARE SE AFLĂ DUPĂ GRATII)