Iti bei cafeaua in fiecare dimineata cand ajungi la birou? Uite ce efect poate avea asupra sanatatii tale

Publicat: 18/08/2014 | 15:51
Iti bei cafeaua in fiecare dimineata cand ajungi la birou? Uite ce efect poate avea asupra sanatatii tale

Sa iti bei cafeaua imediat ce ai ajuns la locul de munca sau sa o savurezi dimineata pe terasa a devenit un obicei pentru majoritatea oamenilor. Totusi, acest tabiet are si efecte asupra sanatatii noastre.

De aceasta data, insa, cercetatorii vorbesc despre efecte benefice. Conform unui studiu publicat de site-ul www.medicalnewstoday.com, cafeina are influente benefice asupra memoriei pe termen lung. Astfel, specialistii sustin ca un consum moderat de cafea poate imbunatatii activitatea anumitor parti ale corpului.

Cafea

La studiu au participat 160 de persoane care aveau varste curpinse intre 18 si 30 de ani. Dupa ce au vazut mai multe poze cu obiecte, tuturor li s-a cerut sa spuna unde isi au acestea locul: afara sau in casa.

____

CITESTE SI:

Cum arata femeia care de 2 ani de zile nu a mai folosit sampon si ce s-a intamplat cu parul ei! O sa ramai uimit

10 trucuri de frumusete pe care le poti pune in practica in doar cateva secunde! Cum sa arati spectaculos in fiecare zi

_____

In urma acestui exercitiu, fiecare a primit o pastiluta care continea 200 mg de cafeina, adica pastile placebo. In urmatoarea zi, participantilor li s-au aratat aceleasi imagini printre care au fost inserate si altele noi. Acum, subiectii au fost nevoiti sa aleaga intre pozele vechi si cele noi.

Cafea

A doua zi participantilor li s-au arata aceleasi imagini precum si altele noi. Cercetatorii le-au cerut subiectilor sa identifice care sunt pozele vechi si care sunt cele noi.

Cercetatorii au concluzionat ca, datorita consumului de cafeina, memoria participantilor la studiu s-a imbunatatit.
Cercetatorii sustin ca un consum zilnic de 300 mg de cafea pe zi reduce riscul unor boli sau al aparitiei tendintelor de suicid.

R.O.