Judecatorii ar putea da peste cateva zile sentinta in dosarul “Jaful Secolului”. Vezi ce-au cerut cei trei acuzati

Publicat: 31/10/2013 | 00:33

Au trecut noua ani de cand o masina cu bani a fost pradata, dosarul fiind cunoscut ca “Jaful Secolului”, iar cei trei barbati acuzati in acest caz ar putea afla peste cateva zile ce au decis judecatorii.
 

Petru Nica, Aurelian Paven si Gabriel Velescu au fost arestati la scurt timp dupa producea jafului, iar anul trecut au fost condamnati la 11 ani de inchisoare. Sentina nu a fost pusa in aplicare, si asta pentru ca instanta de apel a ajuns la concluzia ca au existat mai multe nereguli in dosar, una dintre ele de competenta, si a retrimis cauza spre rejudecare.

Urmatorul termen al procesului va avea loc peste cateva zile, atunci cand magistratii ar putea sa pronunte o sentinta in acest dosar.

Petru Nica este considerat creierul operatiunii
Petru Nica este considerat creierul operatiunii

Cei trei acuzati au incercat pe parcursul procesului sa se apere cat mai bine si au facut diverse cereri, unele fiind respinse. Printre acestea s-a numarat si efectuare a unei expertize criminalistice a proceselor verbale de predare primire a valorilor transportate in 2004 de catre Petru Nica Nica si dispecerii de la punctele de lucru din Ploiesti, Constanta si Galati, dar si cererea de efectuare a unei expertize pentru identificarea persoanei careia ii apaţin urmele papilare de pe pungile cu bani. Ambele au fost respinse. Ramane de vazut ce decizie va lua instanta pe 4 noiembrie. (B.G.)

Citește și...