Juratul de la ”iUmor” a vorbit despre tentativele de sinucidere. Ce dramă ascunde Mihai Bendeac

Publicat: 14/04/2019 | 22:20

Actor de comedie apreciat, tot timpul cu zâmbetul pe buze, dar în spatele acestei măști, pe Mihai Bendeac îl chinuie de 15 ani o depresie cronică. Bendeac a recunoscut că depresia l-a adus în pragul sinuciderii de trei ori. Religia e alt lucru care pare să-l macine și o blamează ori de câte ori are ocazia. Este un satanist, susține Gigi Becali, care a încercat cândva să-l aducă pe calea credinței.

Deși unora li s-ar părea o ironie, Mihai Bendeac suferă de depresie. A descoperit-o pe când avea 22 ani și de atunci a vrut s-o amelioreze în repetate rânduri prin terapii și tratamente medicamentoase. Actorul chiar a recunoscut că s-a gândit de mai multe ori să-și ia viața și a povestit cum s-a trezit atârnând pe fereastră, la etajul 9.

Îmi aduc aminte că era iarnă și era ger, stăteam la etajul 8-9, era un duplex. Eram într-una din perioadele alea crunte ale depresiei și îmi trecea destul de des gândul ăsta al sinuciderii și m-am culcat… cine știe ce s-a produs în mintea mea. Dar am mai avut multe momente în care raționam cu treaba asta și o consideram, aici este nebunia, o consideram o soluție optimă. O soluție normală, și una bună”, povestea Mihai Bendeac.

Citește și: Mihai Bendeac recunoaște că s-a îndrăgostit de o colegă de scenă: ”Superbitate absolută! E frumoasă și e mișto ea, așa!”

Un alt lucru care îl înnebunește pe Bendeac e religia. O consideră o formă de manipulare care stă în calea evoluției. „Religia a reprezentat intotdeauna unul dintre instrumentele principale care a ajutat sistemul să-i facă pe oameni să simtă ca între ei există niște diferențe. În România există peste 18 mii de biserici, există multe veșminte aurite, dar nu a reprezentat niciun interes vizavi de aceste țări, în anii 50, 60, 70, 80, atunci când în afara unor cazuri sporadice de preoți care au sfârșit îngrozitor la pârnaie sau la canalul Dunăre – Marea Neagră, biserica a mers mână în mână cu sistemul.

Chiar și pe 17, 18 decembrie 89 când la Timișoara mureau foarte mulți tineri, patriarhul de atunci lăuda regimul, îl lăuda pe dl Ceaușescu, ca pe 22 decembrie, dintr-o dată, hop, suntem de partea poporului. Nu cred că religia ortodoxă înseamnă iubire, nu cred ca a însemnat vreodată iubire, nu cred că a făcut ceva cu adevărat pentru această țară, consider că este o chestiune manipulatoare și care ține de finanțe, nu de iubire. Și cred că un copil, în momentul în care se naște și este botezat, este ștampilat din punct de vedere geografic. Dacă un copil s-ar fi născut 300 km mai acana, ar fi fost musulman.

„Nu consider că sunt ateu”

Consider că religia este un lucru care se pune în calea acestei evoluții. Asta a făcut dintotdeauna, asta va continua să facă. Dacă eu aș avea un copil, recunosc, nu l-aș boteza, poate sunt extremist, nu m-ar interesa părerea nimănuni. În schimb, i-aș oferi posibilitatea să afle, să cunoască despre toate religiile existente sau care au existat, iar la vârsta de 18 ani să-și aleagă drumul lui dacă ar considera, dacă nu s-ar simți bine cu propria lui versiune.

Citește și: Boala incurabilă de care suferă Mihai Bendeac. A vrut să se sinucidă din cauza asta

Nu consider că sunt ateu, consider că suntem legați, interconectați, că forța supremă este iubirea. Dar în același timp, aș vrea ca unui copil să-i fie furată copilăria prin aceste ore de religie. Sunt pro orice, mai puțin manipulare. Mi-aș dori foarte mult să văd că religia ortodoxă iese din cele 18 mii de biserici, că le vinde, că-și vând obiectele de cult și că vor ține slujbe în aer liber înveșmântați în cearșafuri„, spune Mihai Bendeac pentru CANCAN.RO.

„Mi-e greaţă de tot ce înseamnă religie”

Gigi Becali a încercat să-i arate lui Bendeac calea cea sfântă, dar n-au găsit-o decât printr-o parodie la palat.  Promit solemn şi ferm că nu voi mai intra în nicio biserică ortodoxă. Mi-e greaţă de tot ce înseamnă religie. E un rău mai mare decât orice sectă satanică. Există o teamă stupidă de a vorbi deschis despre asta. Cum să vorbeşti religia de rău?! Te bate Dumnezeu! Da’ cine e Dumnezeu? Moroşanu?! Ba chiar se şi spune că e cumplit ‘blestemul preotilor’. Uite părerea mea. Dumnezeu nu face rău. Niciodată! Nimănui! Dumnezeu e iubire. Aşa că, decât să pup eu mâna unor borfaşi mercantili turnători, n-ar vrea să mă pupe ei? Ghici unde? Treziţi-vă!!!„. Aşa sună doar una dintre postările lui Mihai Bendeac care au scos toţi demonii din Gigi Becali.

Aşa cum Dumnezeu are slujitorii lui pe pământ, aşa şi Diavolul îi are pe ai lui. Iar Bendeac este unul dintre aceştia. Este slujitorul Diavolului, e al lui Satan. Bendeac se bate cu preoţii, cu călugării pentru că este Diavolul. Este un satanist, are idei satanice. Eu cu sataniştii nu discut.„, ne spunea Gigi Becali.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la pont@cancan.ro sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

Citește și...