Klaus Iohannis a explicat cum a obtinut cele 6 imobile din declaratia de avere: “Noi nu avem copii!”

Publicat: 26/08/2014 | 14:35

Luni seara, Klaus Iohannis a explicat cum a dobandit cele 6 case din declaratia de avere. Presedintele PNL a declarat ca, neavand copii, el si sotia sa au investit in imobile.

Chiar daca nu au urmasi, Klaus Iohannis si sotia lui au preferat sa stranga „cate ceva pentru batranete”. Astfel, cei doi s-au axat pe imobiliare. Cele 6 case pe care le detine acum au rezultat in urma mai multor tranzactii, sustine liderul PNL.

„Am vandut si am cumparat altele, si iar le-am vandut, si iar am cumparat. A fost relativ simplu, atunci au fost ieftine casele, multi sasi plecasera din Sibiu, deci lucrurile au decurs din aproape in aproape. In afara de asta… ce sa va spun. Noi nu avem copii, deci altii au investit in copii, in educatia copiilor, noi am investit in imobile. Lucrurile sunt absolut simple, absolut transparente (…) Ne propuneam cu siguranta sa avem ceva pentru batranete”, a declarat Iohannis in cadrul unei emisiuni tv.

Klaus Iohannis

Presedintele PNL a mai explicat ca, la inceput, a fost ajutat de familia sa, apoi a cumparat, a vandut si a inchiriat mai multe imobile.

Nu a primit nicio mostenire

Conform declaratiei de avere, candidatul ACL la alegerile prezidentiale detine 3 apartamente si 3 case. Primarul Sibiului nu a incheiat nicodata vreun contract de creditare cu vreo banca si nici macar cu vreo firma de leasing auto.

Klaus Iohannis

Niciunul dintre cele 6 imobile nu a fost primit mostenire de catre Klaus Iohannis. De asemenea, edilul nu detine niciun autoturism.

Reactia Gabrielei Firea

Vicepresedintele PSD Gabriela Firea este de parere ca prin actiunile sale, candidatul ACL la alegerile prezidentiale „incepe sa-si arate adevarata fata”.

„Pe zi ce trece, forţat şi de expunerea mediatică cu care până acum nu era obişnuit, candidatul Klaus Iohannis începe să-şi arate adevărata faţă. În concepţia domniei sale, de sas gospodar, omul are în viaţă două alternative: fie face copii şi investeşte în educaţia lor, fie îşi cumpără case şi investeşte în înmulţirea lor. De voie sau de nevoie, dl. Iohannis a ales cea de-a doua variantă.“, a declarat Gabriela Firea.

R.O.

 

Citește și...