Klaus Iohannis l-a confundat pe Spiru Haret cu Dimitrie Bolintineanu, intr-un discurs despre educatie

Publicat: 11/09/2014 | 09:52

Intr-o discutie cu activistii PDL si PNL pe tema educatiei, Klaus Iohannis l-a confundat pe Spiru Haret cu Dimitrie Bolintineanu. Primarul Sibiului a facut trimitere la un citat pe care l-a atribuit gresit.

Candidatul ACL la prezidentiale, Klaus Werner Iohannis a discutat cu activistii PDL si PNL din judetul Bihor. Acestia s-au intalnit la Oradea, acolo unde edilul a declarat ca “asa cum arata scoala azi va arata maine tara”. Potrivit Mediafax, Iohannis a sustinut ca acest citat ii apartine “marelui roman” Dimitrie Bolintineanu.

Klaus Iohannis

Potrivit mai multor surse din mediul academic, acest citat ii apartine lui Spiru Haret si nu lui Dimitrie Bolintineanu. Afirmatia a fost facuta in 1885 de actre marele matematician care a fost si ministru al Educatiei.

Citatul amintit de Iohannis ii apartine lui Spiru Haret, fost ministru al Educatiei
Citatul amintit de Iohannis ii apartine lui Spiru Haret, fost ministru al Educatiei

Confuzia lui Klaus Iohannis vine in contextul in care acesta sustine ca educatia va fi una din temele importante ale campaniei sale pentru alegerile prezidentiale.

Iohannis a declarat ca citatul ii apartine
Iohannis a declarat ca citatul ii apartine „marelui roman Dimitrie Bolintineanu”

A doua greseala grava

Aceasta este a doua greseala, dupa controversele privind necunoasterea definitiei cuvantului „politruc”. Acum o saptamana, primarul Sibiului declara ca este “un politruc care candideaza la prezidentiale”.

Klaus Iohannis

“Situatia mea este un pic deosebita, fiindca eu chiar am antecedente in sistemul educational: am fost dascal de fizica timp de 15 ani, am condus un inspectorat scolar, mai putin, timp de 3 ani, si acuma sunt un politruc care vrea sa candideze la presedintia Romaniei. Aceste lucruri se potrivesc foarte bine, daca vorbim de educatie si consider ca este un privilegiu pentru mine ca am ajuns intr-o pozitie in care pot sa imi exprim cateva opinii legate de ce ar putea sa fie sistemul educational in ansamblu pentru Romania, pentru romani si care ar putea sa fie rolul presedintelui tarii in aceasta ecuatie.”, declara Klaus Iohannis intr-o dezbatere tot pe tema educatiei.

R.O.

Citește și...