Cum se poate scăpa de celulită! Rezultate garantate dacă consumi aceste alimente

Publicat: 22/04/2016 | 15:25
Cum se poate scăpa de celulită! Rezultate garantate dacă consumi aceste alimente

Pe lângă faptul că femeile nu se nasc egale în faţa celulitei (numărul de celule adipoase  diferă de la o femeie la alta), pe parcursul vieţii există o multitudine de factori care îşi pun amprenta asupra acestei moşteniri genetice. Iată câţiva paşi care trebuie urmaţi pentru a diminua aspectul de coajă de portocală al pielii.

Primul pas

Feriţi-vă de carbohidraţi măcar după ora 18. Evitaţi dulciurile, fructele, făinoasele şi leguminoasele (fasole, mazăre) la masa de seară, glicidele din compoziţia lor vor fi transformate uşor în grăsime.  Limitaţi-vă la proteine slabe (peşte, carne) şi multe legume, pe cât posibil consumate proaspete, ca salată.

Pasul doi

Faceţi abuz de antioxidanţi. Vitaminele antioxidante A, C şi E sunt principalele arme de luptă împotriva radicalilor liberi şi au proprietatea de a întări şi proteja pielea.  Faceţi abuz de legume proaspete, care cu cât sunt mai puternic colorate cu atât conţin mai mulţi antioxidanţi şi fitonutrienţi cu efect benefic. Nu uitaţi de fructe, seminţe, nuci, alune, migdale, sunt produse ideale pentru o gustare anticelulitică.

Pasul trei

Folosiţi-vă de acizii graşi esenţiali Omega-3. Rolul acestora este să reducă procesele inflamatorii (inclusiv celulita), să întărească structura pielii şi să neutralizeze procesele oxidative declanşate de radicalii liberi. Pe lângă suplimentele Omega-3 din farmacii, nu uitaţi să consumaţi minimum de două ori pe săptămână peşte gras (somon, ton, sardine, macrou, hering). Surse vegetale de acizi graşi  omega-3 sunt fructele oleaginoase (nucile) şi seminţele de in.

Pasul patru

Mâncaţi proteine slabe la fiecare masă. Faceţi un obicei din a introduce la fiecare masă o mică porţie de carne slabă, peşte, ouă sau tofu. Proteinele conţin albumină şi aceasta ajută la drenajul lichidelor care stagnează între adipocite . Celulita reprezintă, în primul rând, o stază limfatică la nivelul pielii, care provoacă aspectul de ”coajă de portocală”, deci evacuarea acestui edem local are drept consecinţă ameliorarea problemei.

Tratamente locale pentru ameliorarea celulitei

Cremele anticelulitice- Industria cosmetică vă pune la dispoziţie o gamă largă de creme anticelulitice a căror eficienţă depinde în mare parte de folosirea lor regulată (cel puţin o dată pe zi) şi îndelungată (pe o perioadă de 3-6 luni).

Masajul local- O altă metodă eficientă pentru ameliorarea celulitei este masajul, deoarece: ajută la eliminarea toxinelor şi a retenţiei de apă şi acţionează direct asupra ţesutului conjunctiv.

Exerciţiile fizice- Mişcarea care omoară celulita este cea de rezistenţă, cu intensitate medie, practicată regulat, pe o perioadă de minimum 30 de minute pe şedinţă.

 

Răzvan Sava

Citește și...